Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σοκολάτας κέικ χωρίς αυγά με γλάσο!!




Υλικά 
230 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμ. κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
 χυμό από 2 πορτοκάλια (προαιρετικά, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 150 ml νερό)
1 ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο
60 γραμμ. βούτυρο
25 γραμμ. κακάο
25 γραμμ. γάλα
100 γραμμ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας τους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 23
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε για λίγη ώρα το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που μπορεί να υπάρχουν.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για 50′ περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Γλάσο
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θεμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και το κακάο.
 Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου το γλάσο μας να είναι λείο.
 Περιχύνουμε με αυτό το κέικ μας και το αφήνουμε λίγη ώρα.
Σερβίρουμε και με παγωτο !!Τέλειο !!!
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου