Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ πίτσα


DSC_0009 

Υλικά2 3/4 κούπας αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
4 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2  κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
1/2 κούπας ελιές
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)




ΕκτέλεσηΑνακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.
DSC_0004

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά  με το μίξερ να αφρατέψουν.DSC_0001  

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
DSC_0002

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές,τα κασέρια,
τις ελιές,τα αλλαντικά,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
DSC_0003

DSC_0005

Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα.Το μείγμα θα είναι
σφιχτό,μη σας ανησυχεί,έτσι πρέπει.
Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ.
ή ακόμη καλύτερα σε μακρόστενη με διαστάσεις 34x12 εκ. βουτυρωμένη
και στρωμένη με λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
DSC_0006

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν,
το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά
και ξεφορμάρουμε.
DSC_0010

Σερβίρουμε σε κομμάτια!!!
ΠΗΓΗDSC_0039