ΥΛΙΚΑ
1.300 γρ. αλεύρι
320 γρ. βούτυρο
320 γρ. ζάχαρη
3/4 μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού μερικά γαρίφαλα
11/2 κουταλάκι σόδα
Βράζουμε το υπόλοιπο 1/4 του μοσχοκάρυδου, ξύλα κανέλας, γαρίφαλα με λίγο νερό. Το στραγγίζουμε και μ' αυτό το νερό ζυμώνουμε τη ζύμη με όσο νερό σηκώσει. Μετά ασπρίζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και όλα τ' άλλα υλικά. Τη σόδα τη ρίχνουμε στην αρχή αφού τη διαλύσουμε σε λίγο από το βρασμένο νερό. Μετά τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σαν στρογγυλά μπισκότα.
ΠΗΓΗ