Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα


photo
ΥΛΙΚΑ
1.300 γρ. αλεύρι
320 γρ. βούτυρο
320 γρ. ζάχαρη
3/4 μοσχοκάρυδο τριμμένο
1  κουταλάκι κανέλα
1/2 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού μερικά γαρίφαλα
11/2 κουταλάκι σόδα
Βράζουμε το υπόλοιπο 1/4 του μοσχοκάρυδου, ξύλα κανέλας, γαρίφαλα με λίγο νερό. Το στραγγίζουμε και μ' αυτό το νερό ζυμώνουμε τη ζύμη με όσο νερό σηκώσει. Μετά ασπρίζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και όλα τ' άλλα υλικά. Τη σόδα τη ρίχνουμε στην αρχή αφού τη διαλύσουμε σε λίγο από το βρασμένο νερό. Μετά τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σαν στρογγυλά μπισκότα.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης