Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο
1/2 ποτήρι κρασιού αλισίβα
150 γρ. ζάχαρη
χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 κουταλιές μπέικιν
αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να έχουμε μια ζύμη που πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15-20'. Μόλις ψηθούν τους βγάζουμε σε μια πιατέλα, τους ραντίζουμε με ανθόνερο ή νερό σκέτο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.