Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Το ρόδι είναι σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης και ως εκ τούτου τα Χριστούγεννα το συμπεριλαμβάνουμε στη διακόσμηση του χώρου μας είτε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε στο στολισμό του τραπεζιού σε συνθέσεις μαζί με κεριά και διάφορα διακοσμητικά, είτε στον πάγκο της κουζίνας μέσα σε φρουτιέρες μαζί με τα υπόλοιπα φρούτα. Γενικά, το ρόδι είναι ένα από τα φρούτα που χρησιμοποιούμε συχνά κατά την εορταστική περίοδο όχι μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά και ως υλικό παρασκευής γευστικών εδεσμάτων.
tableart how to prepare a pomegranate christmas Πως καθαρίζουμε το ρόδι
Εδώ τώρα έχουμε ένα θέμα για το πως καθαρίζουμε το ρόδι μιας και έχει μια σχετική δυσκολία αφού λερώνει τα πάντα γύρω του αν δεν ανοιχτεί σωστά. Ο ένας τρόπος είναι να κόψουμε το ρόδι στη μέση και σε ένα μπολ με κρύο νερό να ρίξουμε μέσα τα κομμάτια για να το καθαρίσουμε. Αυτός ο τρόπος βέβαια είναι για όσους έχουν υπομονή και χρόνο, αφού θα πρέπει να ξεκολλήσετε από την φλούδα έναν-έναν τους σπόρους. Οκ! δεν είναι για ‘μένα.
Ο δεύτερος τρόπος όμως είναι καταπληκτικός…
σε δευτερόλεπτα έχεις τελειώσει το καθάρισμα! Κόβεις το ρόδι στη μέση, παίρνεις ένα μπολ και μια ξύλινη κουτάλα και χτυπάς μαλακά τη φλούδα…και ωωωω! μαγικό…όλοι οι σπόροι ξεκολλάνε αμέσως!
Διαλέξτε λοιπόν τον τρόπο καθαρισμού που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας ευκολία και ιδιοσυγκρασία! Εγώ ήδη διάλεξα τον δικό μου τρόπο!
Βρήκα και ένα video από τη σχολή μαγειρικής του Jamie Oliver για να δείτε και στην πράξη πόσο εύκολος είναι ο δεύτερος τρόπος καθαρισμός του ροδιού.