Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Το ρόδι είναι σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης και ως εκ τούτου τα Χριστούγεννα το συμπεριλαμβάνουμε στη διακόσμηση του χώρου μας είτε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε στο στολισμό του τραπεζιού σε συνθέσεις μαζί με κεριά και διάφορα διακοσμητικά, είτε στον πάγκο της κουζίνας μέσα σε φρουτιέρες μαζί με τα υπόλοιπα φρούτα. Γενικά, το ρόδι είναι ένα από τα φρούτα που χρησιμοποιούμε συχνά κατά την εορταστική περίοδο όχι μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά και ως υλικό παρασκευής γευστικών εδεσμάτων.
tableart how to prepare a pomegranate christmas Πως καθαρίζουμε το ρόδι
Εδώ τώρα έχουμε ένα θέμα για το πως καθαρίζουμε το ρόδι μιας και έχει μια σχετική δυσκολία αφού λερώνει τα πάντα γύρω του αν δεν ανοιχτεί σωστά. Ο ένας τρόπος είναι να κόψουμε το ρόδι στη μέση και σε ένα μπολ με κρύο νερό να ρίξουμε μέσα τα κομμάτια για να το καθαρίσουμε. Αυτός ο τρόπος βέβαια είναι για όσους έχουν υπομονή και χρόνο, αφού θα πρέπει να ξεκολλήσετε από την φλούδα έναν-έναν τους σπόρους. Οκ! δεν είναι για ‘μένα.
Ο δεύτερος τρόπος όμως είναι καταπληκτικός…
σε δευτερόλεπτα έχεις τελειώσει το καθάρισμα! Κόβεις το ρόδι στη μέση, παίρνεις ένα μπολ και μια ξύλινη κουτάλα και χτυπάς μαλακά τη φλούδα…και ωωωω! μαγικό…όλοι οι σπόροι ξεκολλάνε αμέσως!
Διαλέξτε λοιπόν τον τρόπο καθαρισμού που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας ευκολία και ιδιοσυγκρασία! Εγώ ήδη διάλεξα τον δικό μου τρόπο!
Βρήκα και ένα video από τη σχολή μαγειρικής του Jamie Oliver για να δείτε και στην πράξη πόσο εύκολος είναι ο δεύτερος τρόπος καθαρισμός του ροδιού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου