Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ho Guozh: Το παιδί με το μισό κεφάλι

Ho Guozhu-το παιδί με το μισό κεφάλι (1)
Ο Ho Guozhu γεννήθηκε στην κινεζική επαρχία Shandong το 2000 και μεγάλωσε φυσιολογικά, σαν όλα τα αγοράκια της ηλικίας του, μαζί με το δίδυμο αδελφό του.

Ωστόσο, από την ηλικία των 3 ετών άρχισε να έχει περιοδικούς σπασμούς στα αριστερά του άκρα.
Οι γονείς του Ho, όπως ήταν φυσικό, μετέφεραν το αγοράκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αλλά κανένας δε μπορούσε να τους πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει…

Ho Guozhu-το παιδί με το μισό κεφάλι (2)
Το 2006, λοιπόν, ο πατέρας του πήγε τον μικρό Ho στο Πεκίνο Ινστιτούτο Εγκεφάλου Sunbeam (Sanbo Brain Institute), όπου διαγνώστηκε ότι πάσχει από – Rasmussen εγκεφαλίτιδα – μια σπάνια, δηλαδή, φλεγμονώδη νόσος του εγκεφάλου!
Ο Ηο υποβλήθηκε σε τέσσερις επεμβάσεις, στις οποίες αφαιρέθηκε εντελώς το δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο του κρανίου.
Ho Guozhu-το παιδί με το μισό κεφάλι (3)
Το κόστος θεραπείας μία απλή οικογένεια της Κίνας δεν μπορούσε να το αντέξει… Το φορτίο δυσβάσταχτο. Έπρεπε όμως να βρεθούν χρήματα για να σώσουν το «αγγελουδάκι» τους. Αναγκάστηκαν, λοιπόν, να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντά τους, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού, αλλά τα χρήματα ακόμα δεν ήταν αρκετά.
Στη συνέχεια, ο πατέρας απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία η ιστορία για «ένα αγόρι με μισό εγκέφαλο» (όπως ο ίδιος είχε βαπτιστεί αμέσως από το λαό) και των φτωχών γονιών του δεν άργησε να διαδοθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ho Guozhu-το παιδί με το μισό κεφάλι (4)
Οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν για τον Ho καθιστούσαν τη συνέχιση της θεραπείας του, για άλλα τρία χρόνια, εφικτή…
Το 2011, Ho έκανε την αισθητική χειρουργική, κατά την οποία είχε εμφυτευθεί πλάκα τιτανίου-αλουμινίου, κλείνοντας τη δεξιά πλευρά του κρανίου και το κεφάλι του πήρε μία συνήθη μορφή.
Τελικά ο μικρός μας φίλος κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία…
Το εμφύτευμα τιτανίου…
Ho Guozhu-το παιδί με το μισό κεφάλι (5)
Και η μεταμόρφωση του Ηο…
Ho Guozhu-το παιδί με το μισό κεφάλι (6)


 via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου