Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ




Οι σαλάτες αποτελούν ένα υγιεινό γεύμα απαραίτητο στη διατροφή μας. Συνήθως είναι ένα πιάτο ελαφρύ χωρίς πολλές θερμίδες, μερικές «παγίδες» όμως μπορούν να μας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες και επιπλέον λιπαρά.

Με μερικές προσεκτικές κινήσεις μπορούμε να διασφαλίσουμε πως η σαλάτα μας είναι γευστική, θρεπτική και light.

- Φτιάξτε τη δική σας σως
Πολλά έτοιμα ντρέσινγκ για σαλάτες είναι μεν γευστικά αλλά έχουν πολύ αλάτι, ζάχαρη και συντηρητικά. Είναι πολύ εύκολο να περιχύσουμε τη σαλάτα μας με ένα ντρέσινγκ που φτιάχνουμε μόνοι μας με πολλά υγιεινά υλικά όπως λεμόνι, ξύδι, ελαιόλαδο, μουστάρδα, γιαούρτι, μέλι, αβοκάντο και πολλά ακόμα. Για όσους μετρούν τις θερμίδες, λάδι και μέλι θέλουν… μέτρο.
-Κάντε τη σαλάτα ένα πλήρες γεύμα
Αν η σαλάτα περιέχει υλικά από όλες τις ομάδες τροφίμων μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε λοιπόν να προσθέσετε κοτόπουλο, γαλοπούλα, αβγό βραστό, τόνο, σολομό, τυρί χαμηλό σε λιπαρά, πηγές πρωτεϊνών. Για υδατάνθρακες προσθέστε ζυμαρικά ολικής αλέσεως, παξιμάδια σικάλεως, καλαμπόκι, πατάτα, αρακά αλλά και φρούτα. Καλή εναλλακτική επιλογή είναι οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο.
-Βάλτε… χρώμα στη σαλάτα
Κάθε λαχανικό περιέχει διαφορετικές βιταμίνες. Αν φτιάχνετε σαλάτα με πολλά και διαφορετικά λαχανικά- ιδανικά εποχής- εξασφαλίζετε πολλές βιταμίνες.
-Νοστιμίστε τη σαλάτα με μυρωδικά
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα μυρωδικά μπορούν να συνεισφέρουν στο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε δυόσμο, άνηθο, ρίγανη, θυμάρι κ.α.
-Προσθέστε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
Ξεχωριστό τόνο στη σαλάτα μπορούν να προσφέρουν φρούτα και ξηροί καρποί. Εκτός από τη νοστιμιά είναι σημαντική πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης