Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτσίνια με τυρί

Προετοιμασία: 15 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή
Συνταγή για: 30 κριτσίνια

Διατροφικά στοιχεία για 1 κριτσίνι
Θερμίδες: 52 θερμίδες | Λιπαρά: 1.5 γρ.



Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 300 γρ. και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου
Τριμμένη παρμεζάνα: 40 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Άσπρο πιπέρι: 1 πρέζα (προαιρετικό)
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Νερό: 2/3 κούπας
Αυγό: 1 μικρό, μόνο ο κρόκος
Γάλα: 1 κουταλιά σούπας
Γλυκιά πάπρικα: 1 - 2 κουταλάκια για πασπάλισμα

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνετε τη ζύμη για 5 περίπου λεπτά, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόχαρτο ψησίματος.
3. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο περίπου 3 χιλιοστά πάχος. Το κόβετε σε λωρίδες των 15 εκ. φάρδος περίπου και στη συνέχεια κόβετε τις λωρίδες σε μικρότερες των 1,5 εκ. φάρδος (με αυτό τον τρόπο έχετε λωρίδες 1,5 Χ 15 εκ)
4. Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε τις λωρίδες. Πασπαλίζετε με την πάπρικα. Αραδιάζετε τις λωρίδες στα ταψιά όπως είναι ή αν θέλετε τις στρίβετε.
5. Ψήνετε τα κριτσίνια στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά, να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στα ταψιά. Όταν κρυώσουν εντελώς τα φυλάτε σε αεροστεγή συσκευασία. 

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου