Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το χάπι που κόβει την όρεξη


Η επανάσταση στη μάχη κατά της παχυσαρκίας φαίνεται πως σύντομα θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα. Χάπι που βοηθά στην απώλεια βάρους, χωρίς όμως να προκαλεί παρενέργειες, εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στα ράφια των φαρμακείων εντός της επόμενης τριετίας.

Το πολλά υποσχόμενο σκεύασμα, το οποίο κόβει την όρεξη χρησιμοποιώντας ορμόνες που δημιουργούνται φυσιολογικά στο στομάχι όταν αυτό γεμίζει, θεωρείται το πρώτο που θα συμβάλλει στην απώλεια ανεπιθύμητων κιλών χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Σκευάσματα αδυνατίσματος που κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο μπορεί να εμποδίζουν την απορρόφηση των λιπών από το έντερο, προκαλούν όμως προβλήματα, όπως στομαχικές διαταραχές ή διάρροιες. Υπήρξαν, δε, και άλλα που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία, επειδή είχαν διαπιστωθεί κρούσματα καρδιολογικών ή ψυχιατρικών προβλημάτων σε παχύσαρκους που τα έπαιρναν.

Αντίθετα, λένε οι δημιουργοί του χαπιού, το νέο σκεύασμα που φέρει την κωδική ονομασία «OAP-189» θεωρείται απλούστερη και ασφαλέστερη επιλογή. Ο εφευρέτης του, ο καθηγητής Στέφεν Μπλουμ, κορυφαίος στον κόσμο επιστήμονας σε θέματα παχυσαρκίας, δήλωσε ότι το χάπι που ανέπτυξε λειτουργεί μιμούμενο την ορμόνη του εντέρου οξυντομοντουλίνη, η οποία δίνει την αίσθηση κορεσμού στον οργανισμό, οπότε το άτομο σταματά να τρώει. Τα επίπεδα αυτής της ορμόνης αυξάνονται επίσης σε άτομα που έχουν κάνει επέμβαση γαστρικής παράκαμψης, μετά την οποία το στομάχι γίνεται μικρότερο.

Η χειρουργική επέμβαση είναι αποτελεσματική, αλλά όχι χωρίς κίνδυνο, γι' αυτό ο καθηγητής Μπλουμ έψαξε να βρει τρόπο ώστε να χάνεται βάρος με τη λήψη ενός φάρμακου χωρίς παρενέργειες στην υγεία. «Με το χάπι μπορέσαμε να μιμηθούμε την απώλεια κιλών που χάνονται μετά από επέμβαση γαστρικής παράκαμψης, χορηγώντας στους παχύσαρκους θεραπεία που προέρχεται από μια ορμόνη του εντέρου. Απαξ και κοπεί η όρεξη, το φαγητό δεν είναι πλέον ελκυστικό» δήλωσε.

Ο καθηγητής έκανε τρεις ενέσεις με την ορμόνη καθημερινά σε υπέρβαρους και παχύσαρκους εθελοντές, οι οποίοι έχασαν κατά μέσο όρο 2,5 κιλά μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Μετά χορήγησε το OAP-189, σε καθημερινή ή εβδομαδιαία δόση. Οι μόνες παρενέργειες που εμφανίστηκαν ήταν πολύ ελαφριά ναυτία.
ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου