Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι καινούριες θεραπείες λάμψης

Ρυτίδες, λιπαρότητα, δυσχρωμίες και θαμπό δέρμα. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για την επιδερμίδα σας, ώστε να είστε εντυπωσιακή. Οι γιατροί προτείνουν θεραπείες για το πρόσωπο που δεν αφήνουν κανένα σημάδι.

1) Λάμψη και αποκατάσταση
Η θεραπεία Hydrafacial χαρίζει λάμψη σε κάθε τύπο δέρματος και συνιστάται σε περιπτώσεις λιπαρότητας και ακμής. Ταυτόχρονα, προσφέρει απολέπιση και ενυδάτωση χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Νικόλαος Μεταξωτός, αρχικά γίνεται καθαρισμός και ήπιο πίλινγκ με κάποιο απολεπιστικό προϊόν, το οποίο περιέχει γαία διατομιτών και εκχύλισμα μπαμπού, που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και τονώνουν την επιδερμίδα. Επίσης, περιέχει εκχύλισμα από κόκκινα φύκη πλούσια σε ω-3 και ω-6, που δρουν κατά της φλεγμονής, αιθέριο έλαιο μέντας που καταπραΰνει την επιδερμίδα κ.λπ. Στη συνέχεια, με την εφαρμογή μιας ελικοειδούς κεφαλής εκτοξεύονται στο δέρμα β-υδροξυοξέα, όπως σαλικυλικό οξύ, με δράση κατά της ακμής. Την ίδια στιγμή, η λειτουργία της αναρρόφησης επιτρέπει να ανοίξουν οι πόροι και να αφαιρεθούν τα μαύρα στίγματα. Τέλος, με χρήση της κεφαλής εκτοξεύονται αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη Α, Ε, υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα λευκού τσαγιού. Η θεραπεία δεν ενδείκνυται για εγκύους και άτομα με διαβήτη. Το κόστος μίας συνεδρίας ξεκινά από € 150. Πληροφορίες: Symmetria, τηλ.: 210 6773571.

Δείτε το βίντεο εδώ

2) Ενυδάτωση με μεσοθεραπεία
Σήμερα η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει ανώδυνα, χωρίς βελόνες. Στις σύγχρονες μεθόδους κατατάσσεται η Jobré, βασισμένη στην τεχνολογία της ηλεκτροφόρησης (mesoporation electroporation), που επιτρέπει τη διείσδυση ουσιών σε βάθος χάρη σε ιόντα θετικά και αρνητικά φορτισμένα. Η δερματολόγος Ειρήνη Λαγογιάννη, δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνει: «Η τεχνολογία επιτρέπει στις ουσίες να φτάνουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας μέχρι το χόριο. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μέσα σε μία ή δύο συνεδρίες και η θεραπεία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Τα συστατικά που εφαρμόζουμε επιλέγονται με βάση το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Αν, δηλαδή, το δέρμα χρειάζεται αναζωογόνηση και βαθιά ενυδάτωση, χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικές ουσίες (βιταμίνη Α, Ε κ.ά.). Αν πάλι επιθυμούμε σύσφιγξη, επιλέγουμε συσφιγκτικούς παράγοντες, όπως L-καρνιτίνη, οργανικό πυρίτιο κ.ά. Για να απαλύνουμε τις ρυτίδες, τις πανάδες και το μέλασμα, προτιμούμε υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες Α, C, Ε κ.λπ». Το κόστος της μη ενέσιμης μεσοθεραπείας κυμαίνεται από € 80 έως € 150. 

3) Χωρίς σακούλες
Ένα νέο σύστημα, με την ονομασία Pelleve (Pelleve Wrinkle Reduction System), χρησιμοποιείται εδώ και λίγο καιρό προκειμένου να εξαλειφθούν ίχνη όπως οι σακούλες, οι ρυτίδες του καπνιστή ή το πόδι της χήνας. Στα ατού του περιλαμβάνονται η μικρή κεφαλή, που εφαρμόζεται ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια, αλλά και η απουσία πόνου. Όπως εξηγεί ο Αναστάσιος Τσεκούρας, πλαστικός χειρουργός, διευθυντής στο τμήμα πλαστικής χειρουργικής στο μαιευτήριο Λητώ: «Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία των ραδιοκυμάτων έχουμε το πλεονέκτημα η θεραπεία να γίνεται και σε δύσκολες περιοχές, όπως τα βλέφαρα, το άνω χείλος, το πιγούνι, οι ρινοχειλικές αύλακες, το μεσόφρυο (γραμμές ανάμεσα στα φρύδια), το πόδι της χήνας, ο λαιμός και το ντεκολτέ. Αφού την ολοκληρώσουμε, συνήθως εφαρμόζουμε μια ενυδατική μάσκα. Η θεραπεία δεν έχει καθόλου χρόνο αποθεραπείας, δεν απαιτεί αναισθησία και θεωρείται αποτελεσματική. Επιπλέον, η μέθοδος θα βελτιώσει αρκετά την όψη των ρυτίδων». Η διάρκεια μίας ολοκληρωμένης συνεδρίας είναι 45'-60' και το κόστος ανά περιοχή (π.χ. μέτωπο, μάτια) κυμαίνεται στα € 250.

Δείτε το βίντεο εδώ

4) Υγρό μηχανικό πίλινγκ
Η νέα θεραπεία SilkPeel απευθύνεται σε όσες θέλουν να αποκαταστήσουν την εικόνα του ταλαιπωρημένου δέρματος χωρίς πόνο και μελανιές με ένα πίλινγκ που δρα βαθύτερα από το συνηθισμένο μηχανικό. Η συσκευή συνδυάζει μικροδερμοαπόξεση και μη ενέσιμη μεσοθεραπεία σε πρόσωπο και σώμα, χωρίς την εκτόξευση μικροκρυστάλλων. Όπως εξηγεί η δερματολόγος Χριστιάννα Ρεπούση: «Τη στιγμή που η διαμαντένια κεφαλή της συσκευής κάνει απόξεση υπό πίεση, θεραπευτικες ουσίες εισέρχονται σε βάθος. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, έχουμε τέσσερις διαφορετικές επιλογές στα συστατικά: υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, λευκαντικές ουσίες (κογικό οξύ, αρμπουτίνη και μούρο mulberry) για λεύκανση, σαλικυλικό οξύ για λιπαρό δέρμα και ακμή και βιταμίνη C για φωτογήρανση». Ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι η συσκευή διαθέτει ειδική κεφαλή για το δέρμα του προσώπου, των ματιών, του λαιμού, του ντεκολτέ και της πλάτης. Η ήπια ερυθρότητα που ίσως εμφανιστεί υποχωρεί μέσα στις επόμενες δύο ώρες. Το κόστος μίας συνεδρίας ξεκινά από € 150.

 πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου