Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Τι είναι το Crossfit?

Βαρέθηκες τα γυμναστήρια και το κλασικό fitness?  Ήρθε η ευκαιρία να δοκιμάσεις και κάτι καινούριο, κάτι ξεχωριστό! ΤΟ CROSSFIT!
Tι  είναι το CrossFit?


Το CrossFit είναι μια προσέγγιση προπονητικού προγραμματισμού που ζητάει από τον αθλητή να καταπιαστεί με μεγάλη «γκάμα» διαφορετικών προπονητικών μεθόδων, όπως : 1.Ενόργανη Γυμναστική ,2. Άρση Βαρών 3. Powerlifting (Άρση Θανάτου, Βαθύ Κάθισμα, Πιέση Ώμου), 4.Sprint, 5.Τρέξιμο Αποστάσεων.
Όμως η «Φυσική Κατάσταση» είναι κάτι πολυδιάστατο, και η απόκτηση της αναγκαστικά απαιτεί μια προσέγγιση που περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που απευθύνονται ταυτόχρονα στις 10 επιθυμητές δεξιότητες.....
1.Ακρίβεια 2.Ισορροπία  3.Συντονισμός 4.Ευλυγισία ,5.Ευκαμψία ,6.Σθένος ,7.Καρδιοαναπνευστική αντοχή 8.Ταχύτητα ,9.Ισχύς, 10.Δύναμη.
Tο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του CrossFit, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο προγραμματισμός ασκήσεων συνδυάζει τα παραπάνω ,  ώστε σε κάθε προπόνηση ο αθλητής να «δουλεύει» παραπάνω από μια δεξιότητα ! Οι αθλητές μας καλύπτουν όλη την «γκάμα».
Σε ποιους απευθύνεται?
Κάποιοι είναι σοβαροί αθλητές των πολεμικών τεχνών που ετοιμάζονται για πρωταθλητισμό, άλλοι ανήκουν σε επίλεκτα σώματα ασφαλείας, ενώ έχουμε και αθλήτριες που είναι νοικοκυρές μέσης ηλικίας που απλά επιθυμούν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση - όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, και για όλους σχεδιάζουμε προσωπικά προγράμματα.
Το CrossFit Hellas είναι το πρώτο εξουσιοδοτημένο( Affiliated) CrossFit γυμναστήριο στην Ελλάδα, η προπονήτρια, Μαριάννα  Τζούρτζεκ είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πιστοποιημένη Προπονήτρια του CrossFit. Αποστολή μας είναι να γυμνάζουμε όποιον αναζητεί καλύτερη φυσική κατάσταση, και υπόσχεση μας είναι η απτή και συγκλονιστική βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε όλες της τις διαστάσεις.
ΠΗΓΗ