Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο βωβός κινηματογράφος αντεπιτίθεται. Στο δρόμο που χάραξε το «The Artist»

Φαίνεται πως η ευχάριστη έκπληξη της περσινής χρονιάς που μας ήρθε από τον βωβό κινηματογράφο ήταν μόνο η αρχή για μια σειρά από κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές που εξυμνούν τα γεννοφάσκια του Χόλιγουντ.

Η αναβίωση του βωβού κινηματογράφου έχει και συνέχεια. Εκτός από αδιαφιλονίκητο φαβορί για τα επερχόμενα Όσκαρ της 23ης Φεβρουαρίου, η ασπρόμαυρη ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Μισέλ Χαζαναβίσιους «The Artist»- με τα χορευτικά αλά Fred Aster, τα εκφραστικά πρόσωπα, τις στιλιστικές επιταγές της δεκαετίας του 1920 μα πάνω από όλα τη γλυκιά αίσθηση που σου αφήνει τη στιγμή που τόσο πολύ την έχεις ανάγκη- αποδείχθηκε η απαρχή μιας νοσταλγικής αναβίωσης του βωβού κινηματογράφου.

Τη σκυτάλη της βωβής ρετροσπεκτίβας παίρνει από τον Χαζαναβίσιους ο Ρώσος σκηνοθέτης και ηθοποιός Βλάντισλαβ Κοζλόφ. Μετά από τέσσερα χρόνια κολλημένη στο στάδιο της παραγωγής, η νέα του ταινία «Silent Life», στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί, είναι έτοιμη να βγει στη μεγάλη οθόνη και φαίνεται πως του ταιριάζει γάντι καθώς ο 36χρονος Μοσχοβίτης δημιουργός ηθελημένα δεν μιλούσε για 20 χρόνια παρά το γεγονός ότι είχε ξεπεράσει το πρόβλημα της διαταραχής της ομιλίας του που είχε μικρός.  Το σενάριο της biopic ταινίας βασίζεται στη ρομαντική ιστορία του Ιταλού γόη Ροδόλφο Βαλεντίνο, λιγότερο γνωστός για τις υποκριτικές του ικανότητες ως πρωταγωνιστής στα έργα «The Sheik» και «The Eagle» αλλά διεθνώς αναγνωρισμένος ως το πρώτο σύμβολο του σεξ επί της οθόνης στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Στο πλευρό του Κοζλόφ συμπρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλα Ροσελίνι η οποία υποδύεται τη γυναίκα του μύθου που γιγαντώθηκε μέσα από τον πρόωρο θάνατο του, μόλις στα 31 του χρόνια, χτυπημένος από βαριάς μορφής περιτονίτιδα. Σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στιγμές μετά και το κώμα στο οποίο έχει πέσει, ο Βαλεντίνο, χωρίς να ξέρει τι του επιφυλάσσει η μοίρα, αντιλαμβάνεται τη ζωή του σαν ένα ονειρικό, βωβό έργο σύμφωνα με το οποίο γεύεται τη φήμη και τη δόξα ωστόσο τα αγαπημένα του αγαθά στην πορεία έχουν κάνει φτερά.

Φήμες λένε ότι και άλλοι παραγωγοί θα προσπαθήσουν να μιμηθούν τη συνταγή της επιτυχίας του «The Artist» βάζοντας στο μικροσκόπιο του βωβού κινηματογράφου εμβληματικών προσωπικοτήτων της εποχής όπως η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Μπάστερ Κίτον και ο Χάρολντ Λόιντ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η μεγάλη οθόνη που έχει βαλθεί να ξαναζωντανέψει τη χαμένη αίγλη του βωβού κινηματογράφου αλλά και… το θεατρικό σανίδι. Ναι, σωστά διαβάσετε. Μέσα στη χρονιά αναμένεται να σηκώσει την αυλαία του Μπροντγουέι ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ με θέμα την αμφιλεγόμενη ζωή του Τσάρλι Τσάπλιν. Το σενάριο ανήκει στον Τόμας Μίχαν και αποπειράται να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της πορείας του «Σαρλό» από τα ταπεινά χρόνια στο Λονδίνο μέχρι τις μεγάλες δόξες στο Χόλιγουντ.


via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου