Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση με τους... προπαππούδες μας


perierga.gr - Συνάντηση με τους... προπαππούδες μας!Μια ιδιαίτερη έκθεση που μας γυρνά πολύ πίσω στο παρελθόν σκιαγραφώντας συγχρόνως το παρόν μας διεξάγεται στο Μουσείο της Δρέσδης στη Γερμανία. Στο πλαίσιό της οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην ιατροδικαστική προκειμένου να αναπαραγάγουν το κεφάλι ορισμένων από τα πιο μακρινά μέλη της εξελικτικής ιστορίας του ανθρώπου. Τα 27 μοντέλα του κεφαλιού ανθρωποειδών δημιουργήθηκαν με βάση απολιθώματα – μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνεται για παράδειγμα η κεφαλή του Sahelanthropus tchadensis, ενός προγόνου μας που έζησε πριν από περίπου επτά εκατομμύρια έτη, όταν τα πρώτα ανθρωποειδή εμφανίστηκαν στην Αφρική.
Οι ανθρωπολόγοι που ασχολούνται με την ιατρο
δικαστική χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές με τη βοήθεια υπολογιστών για την «αναδόμηση» ανθρώπινων χαρακτηριστικών. Αυτές οι hi-tech μέθοδοι επέτρεψαν και αυτό το ταξίδι στο παρελθόν της εξέλιξής μας. Σε ανακοίνωση του Μουσείου της Δρέσδης σημειώνεται ότι «τα διαφορετικά ανθρωποειδή αναδημιουργήθηκαν προκειμένου το καθένα εξ αυτών να πει την ιστορία του: πού έζησε, τι έτρωγε, ποια ήταν η πιθανότερη αιτία θανάτου του και πολλές άλλες λεπτομέρειες». Στην έκθεση παρουσιάζονται και ορισμένα από τα αρχαιότερα δόρατα που έχουν ανακαλυφθεί και τα οποία χρονολογούνται πριν από 400.000 χρόνια.
Στην ανακοίνωση του Μουσείου υπογραμμίζεται ότι «ελάχιστες είναι οι αμφιβολίες σχετικά με το ότι η Αφρική αποτελεί το λίκνο της ανθρωπότητας. Σε αυτήν την ήπειρο έχουν έρθει στο φως τα πιο αρχαία απομεινάρια των προγόνων μας. Η έκθεση εισάγει τον επισκέπτη στα σημεία ανασκαφών στην Αφρική όπου οι επιστήμονες διεξάγουν έρευνες σχετικά με την καταγωγή του ανθρώπινου είδους. Κάθε βήμα στην επιστημονική διαδικασία εξηγείται με σαφήνεια, δείχνοντας πώς ακριβώς εξάγονται τα διαφορετικά συμπεράσματα των ειδικών».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου