Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα πιο επικίνδυνα ζώα του κόσμου και που θα τα βρείτε


 
Μπορεί να μη τους φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά τα ζώα που ακολουθούν ευθύνονται για τις περισσότερες θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων ανθρώπων. Η λίστα που ακολουθεί είναι για όσους δεν τους αρκεί το National Geographic και θέλουν να δουν από κοντά τους καλύτερους δολοφόνους της φύσης.


Ιπποπόταμος


Ίσως να αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει να φοβάστε ένα φυτοφάγο ζώο που που ούτε επιθετικό είναι ούτε κοφτερά δόντια έχει. Η αλήθεια είναι ότι ο ιπποπόταμος είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα του κόσμου, μάλιστα περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Αφρική από ιπποπόταμους παρά από οπουδήποτε άλλο ζώο. Συχνάζουν κοντά σε ποτάμια και λίμνες και συνηθίζουν να περνούν μέχρι και 16 ώρες μέσα στο νερό για να δροσίζουν το τεράστιο σώμα τους. Αν ξαφνιάσετε έναν ιπποπόταμο ή βρεθείτε ανάμεσα σε αυτόν και ένα ποτάμι, τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι μάλλον δεν θα επιβιώσετε. Βλέπετε, δεν τους αρέσει να τους εμποδίζουν το δρόμο και για μικρές αποστάσεις ένας ιπποπόταμος μπορεί να τρέξει το ίδιο γρήγορα με έναν άνθρωπό.
Αν θέλετε να δείτε από κοντά αυτά τα, κατά τα άλλα, υπέροχα πλάσματα, χώρες της Αφρικής όπως Τανζανία, Ζάμπια, Μοζαμβίκη, Μποτσουάνα και Ζιμπάμπουε φιλοξενούν τους μεγαλύτερους πληθυσμούς ιπποπόταμων στον κόσμο. Τέλος, ο ποταμός Zambezi φημίζεται για τα πλήθος ιπποπόταμων που μαζεύονται εκεί, οπότε αν θέλετε μία κάπως πιο ελεγχόμενη παρατήρηση ιπποπόταμων μπορείτε να κάνετε μία βόλτα από το Mana Pools National Park στη Ζιμπάμπουε που είναι τοποθετημένο επάνω στις όχθες του ποταμού.



Πολική Αρκούδα


Μπορεί να μοιάζουν με τα χαριτωμένα, χνουδωτά λούτρινα αρκουδάκια που είχατε στο κρεβάτι σας μικροί, όμως στην πραγματικότητα είναι μοχθηρά και αιμοσταγή αρπακτικά. Έχοντας το πιο τέλειο φυσικό καμουφλάζ, μεγάλα νύχια για να σκάβουν εύκολα το χιόνι καθώς και τραχιές (για να περπατούν επάνω σε πάγο) και μεγάλες πατούσες που λειτουργούν σαν κουπιά όταν κολυμπούν, οι πολικές αρκούδες δεν κουράζονται για να πιάσουν το θήραμα τους. Αν και κατά βάση κυνηγούν φώκιες, τα μέσα του 2011 μία ομάδα σπουδαστών από το British Schools Exploring Society δέχτηκαν επίθεση από μία πολική αρκούδα. Ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Μπορείτε να συναντήσετε πολικές αρκούδες στην Ανταρκτική, από τον Καναδά μέχρι την Νορβηγία και σε μερικά μέρη των ΗΠΑ. Υπάρχουν tour operators που διοργανώνουν ταξίδια στην Ανταρκτική, αλλά αν θέλετε να επιβιβαστείτε σε ένα σκάφος και να βιώσετε την πιο περιπετειώδη βόλτα στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, γιατί να μη λάβετε μέρος σε μία από τις National Geographic Expeditions στην περιοχή.



Κροκόδειλος του αλμυρού νερού


Το βάρος τους είναι άνω των 1.000 κιλών και το μήκος τους ξεπερνάει τα 6μ. κάνοντας αυτό το είδος κροκόδειλου το μεγαλύτερο ερπετό του κόσμου. Τα ρουθούνια, τα μάτια και τα αφτιά τους βρίσκονται όλα στο πάνω μέρος του κεφαλιού  κάτι που τους επιτρέπει να στήνουν εύκολα ενέδρες κρύβοντας το υπόλοιπο σώμα τους κάτω από το νερό, ενώ τα εξαιρετικά δυνατά σαγόνια τους μπορούν εύκολα να κατασπαράξουν και το πιο σκληρό κρέας. Εδώ και πολλά χρόνια οι καλά ορισμένες «croc zones» και οι αυστηροί κανονισμοί ενάντια στο κολύμπι σε αυτές έχουν κάνει τις επιθέσεις κροκοδείλων σε ανθρώπους πολύ σπάνιες.
Όπως υπονοεί και το όνομα τους, οι κροκόδειλοι αυτοί συχνάζουν σε υφάλμυρα νερά κοντά σε ποτάμια ή ακτές. Θα τους βρείτε από στις ακτές της Σρι Λάνκα και τα ανατολικά παράλια της Ινδίας, μέχρι τη νοτιοανατολική Ασία και τη βόρια Αυστραλία (όπου οι ντόπιοι τους έχουν δώσει το υποκοριστικό όνομα «salties»). Το Kakadu National Park στην Αυστραλία μάλιστα φιλοξενεί μερικά από τα από εντυπωσιακά δείγματα saltwater crocodile στον κόσμο.



Ινδική Κόμπρα


Είναι το διασημότερο δηλητηριώδες φίδι της Ινδίας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μυθολογίας και κουλτούρας. Υπολογίζεται ότι ευθύνεται για περισσότερα δαγκώματα από οποιοδήποτε άλλο φίδι της χώρας. Τι γίνεται λοιπόν αν έχετε την κακοτυχία να σας δαγκώσει ένα τέτοια φίδι; Το δηλητήριο της ινδικής κόμπρα μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε λιγότερο από μία ώρα. Περιέχει μια νευροτοξίνη που αρχικά παραλύει όλους τους μυς σας και στη συνέχεια προκαλεί αναπνευστική ανεπάρκεια ή καρδιακή προσβολή.
Αν όλα αυτά δεν σας πτοούν και συνεχίζετε να θέλετε να δείτε από κοντά ένα από τα πιο επικίνδυνα ζωντανά της Γης, μπορείτε να βρείτε την ινδική κόμπρα στις ζούγκλες, πεδιάδες και λιβάδια ολόκληρης της χώρας. Αν δε θέλετε να είστε και πολύ μακριά από τον πολιτισμό σε περίπτωση που (μακριά από ‘μας) κάτι κακό συμβεί, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δείτε ινδικές κόμπρες στα καλάθια των snake-charmers (ειδικά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Nag Panchami) σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα και Πακιστάν.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου