Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τόνος ο μεγαλοπρεπής

Ένα ψάρι… μα τι ψάρι!

Τόνος ο μεγαλοπρεπής
Ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια της Μεσογείου και τα μυστικά του…
Ο τόνος κυριαρχεί στη Μεσόγειο, μαζί με τους καρχαρίες. Το στήθος του είναι καλυμμένο με μεγάλα λέπια και φέρει μεταξύ ραχιαίου πτερυγίου και ουράς από 6-9 ψευδοπτερύγια. Το βάρος του φτάνει τα 250 κιλά και το μήκος του το 1,5 μέτρο…

Ο τόνος είναι ψάρι μεταναστευτικό, δεν αλλάζει όμως εύκολα περιβάλλον, γι’ αυτό και στις μετακινήσεις του αναζητεί νερά που έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε αλάτι και την ίδια πάνω-κάτω θερμοκρασία. Το ιδιαίτερο γνώρισμα του τόνου είναι ότι η θερμοκρασία του σώματός του είναι 10 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος όπου ζει.
Τα κυριότερα είδη τόνου είναι ο άσπρος τόνος (ορκύνι), το καρβούνι, ο τόνος του Ειρηνικού, ο ιαπωνικός τόνος (κοκκινόπτερος) και ο κόκκινος τόνος. Ψαρεύεται κυρίως με ιχθυοπαγίδες (τονάρες) στις ακτές της Κορσικής και της Σαρδηνίας.
Στην Ελλάδα ψαρεύονται τα καρβούνια, που αναπαράγονται τον Αύγουστο στους κόλπους της Πάτρας, της Λακωνίας, του Άργους και στις ακτές της Κέρκυρας, της Λέσβου και του Ευβοϊκού. Τα ορκύνια (άσπροι τόνοι) ψαρεύονται τον Απρίλιο και τον Μάιο μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και στις Κυκλάδες, ενώ τον Ιούλιο έξω από τις ακτές του Πόρου αλλά και στον Κορινθιακό Κόλπο.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει όμως και το ψάρεμα του τόνου με συρτές αφρού με ειδικές αρματωσιές, με κουτάλι και με συρμάτινο ανθεκτικό παράμαλλο. Ψαρεύεται με επιπλέον παραγάδια μεγάλου μήκους, όπως τα ξιφιοπαράγαδα, με πλωτήρες, με σημαίες ή φώτα που κρατάνε το παραγάδι στην επιφάνεια.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου