Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού, με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους


Ο καιρός "χαλάει" και ξεκινά νέα εβδομάδα χαμηλών θερμοκρασιών. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα στο σύνολο της χώρας.
Έντονες χιονοπτώσεις προβλέπονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και από το απόγευμα και σε πιο πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ιονίου, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενός στα βόρεια θα υπάρχει ισχυρός παγετός.

Την Τρίτη αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν.
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, το Αιγαίο και τις θαλάσσιες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπος παγετός.