Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχονται οι «μαύρες» τομάτες!

Ισραηλινοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο είδος τομάτας χρώματος… μαύρου, εξωτερικά βέβαια, γιατί στο εσωτερικό της η τομάτα παραμένει κατακόκκινη. Το νέο είδος προέρχεται από διασταύρωση ήμερων ειδών με άγρια είδη τομάτας. Ο «Μαύρος Γαλαξίας» (Black Galaxy), όπως την ονόμασαν, οφείλει το χρώμα του σε γονίδια παρόμοια με αυτά των blackberries, που κάνουν τον καρπό φωτοευαίσθητο. Έτσι όσο περισσότερο εκτίθεται στον ήλιο, τόσο πιο σκουρόχρωμος γίνεται.
Η εταιρεία που παρήγαγε τη νέα ποικιλία, η Technological Seeds, ειδικεύεται στην παραγωγή υβριδικών λαχανικών. Οι προγραμματιστές λένε ότι η νέα τομάτα μπορεί ακόμη και να είναι πιο θρεπτική καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που είναι γνωστή για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Perierga.gr - Έρχοναι οι "μαύρες" τομάτες!
Οι υπεύθυνοι αποσκοπούν στην εμπορική εκμετάλλευση της τομάτας σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, λόγω του μοναδικού της χρώματος. Η τομάτα θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αγροτικής Έρευνας και Ανάπτυξης Arava, μαζί με άλλα περίεργα αγροτικά προϊόντα όπως τα λεμόνια χωρίς κουκούτσια, τα κόκκινα λεμόνια και τα καρότα ουράνιο τόξο, που θα είναι κίτρινα, μοβ και ροζ!

σ.σ.: Απολαύστε φρούτα και λαχανικά όσο είναι ακόμη σε «ανεκτή» μορφή και γεύση, σε λίγα χρόνια μπορεί να αναπολούμε την κλασική χωριάτικη με κατακόκκινες τομάτες.

πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου