Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

H Angelina Jolie βραβεύτηκε στο 62ο Berlinale


Η Angelina Jolie βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο για τη συνεισφορά της στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης με την ταινία της  “In The Land Of Blood And Honey” από το ίδρυμα Cinema For Peace.

Συνοδευόμενη από το σύζυγό της, Brad Pitt, η 36χρονη ηθοποιός βρέθηκε στο φετινό Berlinale με αφορμή το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με το φιλμ “In The Land Of Blood And Honey”. Η ταινία διακρίθηκε με το βραβείο “Honorary Award for Opposing War and Genocide”.

Η ταινία εκτυλίσσεται στο Σαράγεβο στη δεκαετία του '90, στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και εστιάζει στη σχέση ανάμεσα σε έναν Σέρβο στρατιώτη και μια Βόσνια γυναίκα, σχέση που αρχίζει λίγο πριν τον πόλεμο.

Ο οργανισμός Cinema for Peace απονέμει βραβεία σε όσες ταινίες εστιάζουν σε ηθικές, κοινωνικές και πολιτικές αξίες και προωθούν την ειρήνη.

Είναι ένας διεθνής οργανισμός που ξεκίνησε το 2002 και έχει μέλη από τον κόσμο του κινηματογράφου.

Κάθε χρόνο διοργανώνει στο πλαίσιο του Berlinale ένα γκαλά, όπου βραβεύονται ταινίες που προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και εναντιώνονται στην κακοποίηση, τον πόλεμο και τις γενοκτονίες.via