Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Steve McQueen: "Οι Αμερικανοί φοβούνται υπερβολικά το σεξ"

Στον αμερικανικό πουριτανισμό αποδίδει την απουσία της ταινίας "Shame" από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Steve McQueen.
Το πορτρέτο ενός άνδρα εθισμένου στο σεξ ήταν "τζιζ" για τους Αμερικανούς, ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης της ταινίας "Shame", Steve McQueen.


  Παρά τις καλές κριτικές που απέσπασε και το βραβείο BAFTA για την ερμηνεία του Ιρλανδο-Γερμανού ηθοποιού Michael Fassbender, η ταινία έμεινε εκτός υποψηφιoτήτων βραβείων Όσκαρ.

  Ο Steve McQueen, που είχε σκηνοθετήσει τον Fassbender και το 2008 στην ταινία "Hunger", δίνει τη δική του εξήγηση: "Στην Αμερική φοβούνται υπερβολικά το σεξ. Αυτός είναι ο λόγος που η ταινία μου δεν προτάθηκε για Όσκαρ. Όταν κοιτάζεις την λίστα με τις υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, αναρωτιέσαι γιατί δεν βρίσκεται και ο Michael Fassbender εδώ; O Michael είναι ένας ηθοποιός που συναντάς μια φορά σε κάθε γενιά. Μπορεί να μεταμορφωθεί και να τον πιστέψεις".

  Δεν κέρδισε τυχαία άλλωστε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στην 68η Μόστρα της Βενετίας, όπου τόσο η ταινία όσο και ο πρωταγωνιστής της καταχειροκροτήθηκαν. 
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον McQueen αν θα συνεργαστεί ξανά στο μέλλον με τον Fassbender, απάντησε: "Εξαρτάται από το σενάριο. Αν ο Michael είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υποδυθεί τον συγκεκριμένο χαρακτήρα και του αρέσει το σενάριο, φυσικά. Αυτό που μου αρέσει στη σχέση μας είναι ότι δεν είναι υπερβολικά στενή, δεν είναι γάμος, είναι μια φιλία και χαρακτηρίζεται από σεβασμό στο ταλέντο του άλλου και στην αγάπη του για τον κινηματογράφο".
via