Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα…

perierga.gr - Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα...
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε την Ίμπιζα από την έντονη νυχτερινή ζωή της και την αδιάλειπτη διασκέδαση, όμως τον τελευταίο καιρό πρωτοπορεί με διάφορα εντυπωσιακά projects αρχιτεκτονικής τοπίου τα οποία εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης.
Ένα από τα πιο πρόσφατα είναι ο εντυπωσιακός κάθετος κήπος που βλέπετε, δημιούργημα του γραφείου Urbanarbolismo. Διάφορα μικρόφυτα έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά, συνθέτοντας ένα πολύχρωμο «φυτικό» παζλ μέσα στο αστικό περιβάλλον.

perierga.gr - Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα...
Ο κάθετος κήπος δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ένα τρόπον τινά «φράγμα ήχου» μεταξύ των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης και των κατοικιών, καθώς τα φυτά μεγαλώνοντας απορροφούν ήχους και κραδασμούς με μεγάλη ευκολία.
perierga.gr - Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα...
Τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν ευδοκιμούν στο θερμό μεσογειακό κλίμα της Ίμπιζα και ανθίζουν όλο το χρόνο δημιουργώντας έναν τοίχο-ουράνιο τόξο, ενώ ένα ειδικό σύστημα συλλογής βρόχινου νερού αλλά και ένα αυτοματοποιημένο πότισμα προστίθενται στα πλεονεκτήματα του εν λόγω project.
perierga.gr - Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα...
Σύμφωνα με την εταιρεία Urbanarbolismo αυτός είναι ο πρώτος κάθετος κήπος του είδους του, ενώ ευελπιστούν να δημιουργήσουν στη συνέχεια περισσότερους στην πόλη, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης της πράσινης αρχιτεκτονικής στο… κλεινόν άστυ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου