Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το φάντασμα της κόμισσας ή φάρσα;


Μια γυναικεία οπτασία έχει εγκατασταθεί στο πρώτο όροφο ενός εγκαταλελειμμένου κάστρου, στο δωμάτιο όπου κάποτε ήταν η μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων! 
  Μάλιστα η οντότητα αυτή σύμφωνα με τους ειδικούς που εξετάζουν προσεκτικά το οπτικό ντοκουμέντο, είναι η Κόμισσα Winfred Dundonald η οποία κατοικούσε εκεί .

  Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Για του λόγου το αληθές μια φωτογραφία αρκεί για να κινήσει τις υποψίες των κατοίκων. Η μυστηριώδης σκιά εμφανίζεται στο παράθυρο του συγκεκριμένου δωματίου εδώ και πολλά χρόνια σύμφωνα με μαρτυρίες.
  Οι ερευνητές τέτοιων φαινομένων πιστεύουν ότι ανήκει στην κόμισσα, η οποία κληρονόμησε το οίκημα το 1894. Μάλιστα η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως στοιχειωμένη τοποθεσία και πολλά βλέμματα έχουν επικεντρωθεί σε αυτή ίσως από απλή περιέργεια.
  Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε την κόμισσα, στα αριστερά και την "οπτασία" που εμφανίζεται στο δωμάτιο, δεξιά.

"Έρχόταν για να τρομάξει τον επιστάτη"

  Οι άνθρωποι που ζουν στη περιοχή Abergele, στη περιοχή της Νότιας Ουαλίας, υποστηρίζουν ακράδαντα οτι η πριγκίπισσα δεν διατηρούσε καθόλου καλές σχέσεις με τον επιστάτη του κτιρίου Bill Price, με αποτέλεσμα να τον τρομοκρατεί για πολλά χρόνια μετά τον θάνατο της.
  Σύμφωνα με τους μύθους όταν το εκκρεμές χτυπήσει δώδεκα φορές, τα πνεύματα "απειλούν" απροστάτευτους ανθρώπους που ίσως είχαν διενέξεις στο παρελθόν. Κάπως έτσι λοιπόν από το 1924, όπου απεβίωσε η Winfred, αντί να τριγυρνά σα σκιά στους δρόμους, παρακολουθεί τα βήματα αυτών που τολμούν και διαταράσσουν την ηρεμία της.

  Ο επιστάτης, σύμφωνα πάντα με το θρύλο, όταν άφησε την τελευταία της πνοή η κόμισσα, εξακολούθησε να φροντίζει το κτήμα. Ένα βράδυ κλείδωσε τη βιβλιοθήκη και πήγε να κοιμηθεί. Την επόμενη μέρα βρήκε ανοιχτή τη πόρτα και όλα τα αντικείμενα μυστηριωδώς είχαν μετακινηθεί. Δεν έλειπε τίποτα από τη συλλογή. Άμεση συνέπεια ήταν να τρομάξει και να αισθάνεται ότι κάποιος ή καλύτερα κάποια γυναικεία σκιά δεν τον αφήνει σε ησυχία.

Ο φωτογράφος της επίμαχης φωτογραφίας, διαφωνεί!

  Ο συγγραφέας ανάλογων ιστοριών Mark Baker ο οποίος έχει ιδρύσει το κέντρο διατήρησης του κάστρου, δήλωσε: " Ο επιστάτης με την κόμισσα είχαν έρθει σε αντιδικία. Μισούσε ο ένας τον άλλον θανάσιμα. Προφανώς τα προβλήματα συνεχίστηκαν και μετά θάνατον".

  Ωστόσο  ο φωτογράφος Harry Moffitt, 76 ετών σήμερα. θεωρεί ότι το φάντασμα ανήκει σε μια υπηρέτρια, η οποία πέθανε στο κτήμα αυτό όταν έπεσε από άλογο. Υποστηρίζει ότι όταν ήταν έφηβος, συχνά επισκεπτόταν τη περιοχή και την είχε δει. "Ακόμα θυμάμαι τη μορφή της. Είχα φοβηθεί τότε".

  Ο Kevon Horkin, ο οποίος ερευνά τέτοιου είδους ανεξήγητα φαινόμενα, επισκέφτηκε τον οίκο προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τι συμβαίνει εκεί. "Αισθανόμουν τη παρουσία της εκεί. Όταν πήγα εγώ, ενώ η μέρα ήταν κρύα, το δωμάτιο ήταν ζεστό. Έχεις την αίσθηση ότι κάποια τραγωδία είχε συμβεί στο παρελθόν. Ένα θλιμμένο κτίριο, το οποίο έχει να κατοικηθεί από το 1985. Θα συνεχίσουμε όμως την έρευνα μας και θα μάθουμε τι έχει συμβεί πραγματικά".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου