Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θηλασμός: Πως να διατηρήσετε αρκετό γάλα για το μωρό σας


Ο θηλασμός βασίζεται στον κανόνα της παροχής και ζήτησης. Όσο περισσότερο θηλάζει η γυναίκα το μωρό της, τόσο περισσότερο γάλα παράγουν οι μαστοί. Το ίδιο συμβαίνει και όταν βρίσκεται μακριά από το μωρό και χρησιμοποιεί αντλία.
Ορισμένες χρήσιμες οδηγίες :

  • Απέφυγε ή περιόρισε τον προγραμματισμένο θηλασμό : Θα ελαττώσει τη ζήτηση του μωρού σου για γάλα, το οποίο με τη σειρά του θα ελαττώσει την παραγωγή του. Να θυμάσαι, όσο περισσότερο αδειάζεις τους μαστούς σου, τόσο περισσότερο γάλα θα παράγεις. Μπορείς να κρατάς το επιπλέον γάλα στο ψυγείο και να το χρησιμοποιείς αργότερα.
  • Όταν είσαι με το μωρό σου, θήλαζέ το όταν το ζητάει : Όσο περισσότερο το θηλάζεις όταν είστε μαζί , τόσο περισσότερο γάλα θα έχεις. Προσπάθησε πιο συχνά το απόγευμα, νωρίς το πρωί, και τα Σαββατοκύριακα. Η χρήση της αντλίας μετά το θηλασμό μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή γάλατος, ακόμη και αν με την αντλία δεν παραχθεί γάλα.
  • Χρησιμοποίησε την αντλία συχνά και στη δουλειά : Όσο περισσότερο θηλάζεις, τόσο περισσότερο θα παράγεις. Αν εργάζεσαι πολλές ώρες, να χρησιμοποιείς αντλία θηλασμού στην εργασία, και προσπάθησε να αδειάζεις το γάλα για 15 λεπτά κάθε λίγες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Χαλάρωσε : Το stress μπορεί να εμποδίσει τη φυσική ικανότητα του σώματος να απελευθερώσει γάλα. Βρες ένα ήσυχο μέρος για να θηλάσεις. Μπορεί να βοηθήσει η μάλαξη των μαστών ή η χρήση ζεστής κομπρέσας. Αν χρησιμοποιείς αντλία, μπορεί επίσης να βοηθήσει να σκέφτεσαι το μωρό σου, ή να ακούς χαλαρωτική μουσική.
  • Άδειαζε και τους δύο μαστούς συγχρόνως όταν χρησιμοποιείς την αντλία : Θα γλυτώσεις αρκετό χρόνο. Μπορεί να αυξηθεί έτσι και η παραγωγή προλακτίνης από το σώμα σου, ορμόνης υπεύθυνης για την παραγωγή γάλατος.
  • Να πίνεις αρκετά υγρά : Νερό, χυμοί και γάλα βοηθούν ώστε να διατηρείσαι καλά ενυδατωμένη, βοηθώντας έτσι την παραγωγή γάλατος. Περιόρισε τη σόδα, τον καφέ και άλλα καφεϊνούχα ποτά. Η πολλή καφεΐνη μπορεί να κάνει το μωρό ευερέθιστο και να επηρεάσει τον ύπνο του. Αν πιείς κάποιο αλκοολούχο ποτό, απέφυγε το θηλασμό για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Μην καπνίζεις : Πέρα από τους γνωστούς κινδύνους του καπνίσματος, το κάπνισμα ελαττώνει και την παραγωγή γάλατος, και η νικοτίνη στο γάλα μπορεί να αλλάξει τη γεύση του και να επηρεάσει με τον ύπνο του μωρού. Όπως και να έχει απέφυγε το κάπνισμα πριν και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
  • Σκέψου τις επιλογές για αντισύλληψη : Τα αντισυλληπτικά με οιστρογόνα ελαττώνουν την παραγωγή γάλατος. Ο σωστός θηλασμός είναι μια φυσική μέθοδος αντισύλληψης, αλλά επικοινώνησε με το γυναικολόγο σου για τις κατάλληλες οδηγίες όσον αφορά τη μέθοδο αντισύλληψης σε αυτό το διάστημα.
  • Να φροντίζεις τον εαυτό σου : Να τρως πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Να ασκείσαι κάθε μέρα. Να κοιμάσαι όταν κοιμάται το μωρό, και μη φοβάσαι να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι.
  • via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου