Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νου σας στις κρυμμένες θερμίδες


Αποφεύγεται το άσπρο ψωμί σα το διάολο το λιβάνι, αλλά γνωρίζετε ότι κάποιοι υδατάνθρακες εξίσου «κακοί» με το λευκό ψωμί, μπαίνουν μέσα στη διατροφή σας, σας προσθέτουν άχρηστες θερμίδες και σας χαλάνε το διαιτολόγιο;

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και διαπιστώστε πως κάποιοι υδατάνθρακες παρεισφρύουν στη δίατά σας και δεν τους παίρνετε είδηση!
Παραδείγματος χάριν, έχετε σκεφτεί πόσο επιβαρύνει θερμιδικά το ημερήσιο διαιτολόγιό σας ένα από αυτά τα ροφήματα καφέ που περιέχει και σαντιγί, και σιρόπια και κομμάτια σοκολάτας; Κατά τους ειδικούς μπορεί να λαμβάνετε από ένα τέτοιο ρόφημα μέχρι και 400 θερμίδες, όσο ένα γεύμα δηλαδή!
Το ίδιο ισχύει για τους χυμούς φρούτων με ζάχαρη και φυσικά για τα smoothies που πρόσφατα έχουν γίνει μόδα, αλλά όταν τα παραγγέλνουμε έξω ή τα αγοράζουμε συσκευασμένα δεν ξέρουμε τι περιέχουν. Γι’ αυτό προτιμήστε να τα φτιάχνετε σπίτι σας!
Τα κράκερς είναι γενικά μία καλή λύση όταν πεινάμε, αλλά όχι για να φάμε όλο το πακέτο ή να επιλέξουμε εκείνα που έχουν διάφορες γεύσεις, πχ αυτά με τη γεύση τυριού! Τότε αποτελούν διατροφική βόμβα και να μας φορτώνουν με έξτρα θερμίδες και κακούς υδατάνθρακες.
Προσοχή χρειάζεται και στα γιαούρτια που περιέχουν σιρόπι, ή κομπόστες φρούτων, στο κάτω μέρος ή ως επικάλυψη! Το γιαούρτι είναι εξαιρετική επιλογή για ένα ισορροπήμενο διαιτολόγιο, αλλά μπορεί να γίνει παγίδα αν προτιμούμε συνεχώς τα γιαούρτια που είναι «φορτωμένα» και όχι τα απλά.
Αν είστε λάτρης του σινεμά, τότε καλό θα ήταν να σταματήσετε να καταναλώνετε όποτε πηγαίνετε να δείτε μία ταινία, και ένα ποπ κορν! Τα ποπ κορν περιέχουν τεράστιες ποσόσοτητες βούτυρου, και μπορεί να σας επιβαρύνουν ακόμα και 1200 θερμίδες! Ανάλογα με το μέγεθος που θα πάρετε! Προσοχή!
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου