Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζωγράφοι πληρώνουν φόρο δωρίζοντας έργα στο κράτος!




Μια απίστευτη κρατική πινακοθήκη έχει δημιουργηθεί με τα χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών του Μεξικού. Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950, όταν καθιερώθηκε μια δυνατότητα διευκόλυνσης προς τους εικαστικούς που δεν διέθεταν τα οικονομικά μέσα ή δεν επιθυμούσαν να πληρώσουν φόρο σε χρήμα. Η ιδέα ήταν απλή, αντί του συμβατικού φόρου, οι ζωγράφοι είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κράτος σε «είδος», απλοποιώντας έτσι τις φορολογικές διαδικασίες.

Οι εισφορές κλιμακώνονται ως εξής: Όποιος καλλιτέχνης έχει πουλήσει τουλάχιστον πέντε έργα του κατά τη διάρκεια ενός έτους, μπορεί να δώσει ένα επιπλέον στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών αντί φόρου. Όποιος έχει πουλήσει τουλάχιστον 21 έργα, υποβάλλει άλλα πέντε ή έξι.
Πλέον το μεξικανικό δημόσιο διαθέτει 5.400 έργα τέχνης και η συλλογή αυτή του υπουργείου Οικονομικών θεωρείται μια από τις σημαντικότερες του Μεξικού με παγκόσμια ακτινοβολία, εξασφαλίζοντας παράλληλα «δωρεάν» προβολή για τους καλλιτέχνες.
Ο διευθυντής αυτής της πινακοθήκης, Jose San Cristobal Larrea, τονίζει πως ο χαρακτήρας της συλλογής είναι μη κερδοσκοπικός, εντούτοις, η αξία των έργων που συμπεριλαμβάνει εκτιμάται 19 εκ. ευρώ. Στα πιο γνωστά έργα της συλλογής συγκαταλέγονται πίνακες του Diego Rivera, συζύγου της Frida Kahlo.
Μάλιστα η αξία ενός έργου που είχε υποβάλει ο Rivera κατά τη δεκαετία του ’50, υπολογίζεται πως σήμερα έχει εφταπλασιαστεί. Σε κάθε περίπτωση, τα έργα που υποβάλλονται αντί φόρου εκτιμώνται από την αρμόδια επιτροπή του μουσείου, οφείλουν να είναι πρωτότυπα και αντιπροσωπευτικά του καλλιτέχνη. Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρά και αρκετά από τα υποβαλλόμενα έργα έχουν απορριφθεί.

via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου