Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικίνδυνα τα Kαθαριστικά!

Προσέξτε κορίτσια πολύ τα καθαριστικά που χρησιμοποιείται για το σπίτι! Τα οικιακά απορρυπαντικά και ιδιαίτερα όλα τα ψεκαζόμενα προϊόντα καθαριότητας επειδή εισπνέονται εύκολα ερεθίζουν τους πνεύμονες, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης άσθματος και άλλων αλλεργιών. Σύμφωνα με έρευνα οι μεγαλύτεροι ένοχοι φαίνεται να είναι τα προϊόντα καθαρισμού των τζαμιών, καθώς και τα σπρέι που «αρωματίζουν» τον αέρα που αναπνέουμε.
Advertisement
Στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μελέτη για προϊόντα καθαρισμού, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα καθαρισμού τέσσερις φορές την εβδομάδα αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν, επίσης, ευθεία σχέση μεταξύ των προϊόντων οικιακού καθαρισμού σε μορφή «σπρέι» και του παιδικού άσθματος.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Ορίστε μια λίστα με εναλλακτικά φυσικά καθαριστικά που μπορούμε να χρησιμοποιούμε Ξύδι και αλάτι: Το μείγμα τους αποτελεί πολύ καλό καθαριστικό για διάφορες επιφάνειες.
Λίγο ξύδι με νερό είναι τέλειο καθαριστικό για τα τζάμια . Χρησιμοποιείστε  ένα δοχείο με σπρεί  για έξτρα ευκολία. Επίσης η χρήση εφημερίδας για να σκουπίσετε τα τζάμια είναι το τρυκ για ασταφτερό αποτέλεσμα χωρίς ίχνος από χνούδι.
Μαγειρική σόδα: Διαλύστε 4 κουταλιές σόδας σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί. Η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει και θα αρωματίσει όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου.
Αμμωνία: Ένα από τα καλύτερα καθαριστικά με πολλές χρήσεις πλακάκια πατώματα κ.ά μπορείτε να παρασκευάσετε ανακατεύοντας ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι αμμωνία, 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι και 4 λίτρα ζεστό νερό. Διατηρήστε το υγρό για επόμενη χρήση σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.
Προσοχή: Μην ανακατέψετε την αμμωνία με χλωρίνη, γιατί είναι δηλητηριώδης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης