Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Tελικά πίσω από το sexy θα βρούμε τον Αλέξη;


Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σέξι, δεν θα χρειάζονταν δεύτερες εκλογές. Θα ήταν ήδη Πρωθυπουργός. Το θέμα μας εδώ δεν είναι αν είναι ικανός να κυβερνήσει τη χώρα ή όχι, αλλά αν είναι τελικά τόσο σέξι όσος ντόρος έγινε με αυτό, από την Κατερίνα Στικούδη μέχρι το Reuters.
Για να γράψω αυτό το θέμα κοίταξα πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Μήπως έχω χάσει αυτή την σέξι πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, φορτισμένη με το πολιτικό κλίμα στη χώρα και τις οικονομικές ανησυχίες μου. Τον κοίταξα από εδώ, τον κοίταξα από εκεί. Από πάνω μέχρι κάτω. Θα μου πεις και ποια είσαι εσύ που θα αποφασίσεις αν είναι ερωτικός ή όχι ο Αλέξης; Ολόκληρη Κατερίνα Στικούδη, μια από τις ωραιότερες Ελληνίδες, τον βρίσκει ενδιαφέρον επειδή δεν είναι κουμπωμένος όπως οι άλλοι. Ακόμα, κοτζάμ πρακτορείο Reuters τον βρήκε sexy. Τελικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά ας βάλουμε τα δεδομένα στο τραπέζι.
Τα κατά
Δεν φαίνεται γυμνασμένος, κάτι το οποίο θα ήταν χρήσιμο και στις πολιτικές κωλοτούμπες. Τα ρούχα του θυμίζουν μια άλλη εποχή. Δεν είναι κομψός, δηλαδή. Φοράει ακόμα τα πουκάμισα με τα κουμπάκια στο γιακά… Το κούρεμα είναι παιδικό. Ούτε όταν πετάει το φίντοντίντο μπροστινό μέρος, ούτε τα τύπου χωρισμένα και υγρά κολλημένα στο πλάι μαλλιά είναι της ηλικίας του. Το καλύτερο κούρεμα της ζωής του ήταν ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς στο σχολείο και το πιο άκυρο η κοτσίδα. Δεν είναι χοντρός, αλλά θα μπορούσε να έκανε καλύτερη διατροφή και αυτό να του έδινε κάποιες γωνίες στο πρόσωπο, που δεν έχει. Δεν τον έχουμε δει ποτέ με λίγα γένια. Ούτε μια φορά. Πρωί, μεσημέρι, βράδι δείχνει ο ίδιος. Δεν έχει καλή προφορά στα αγγλικά, ούτε –μάλλον- στα γαλλικά. Έχει αυτό του αριστερού, που νομίζεις ότι δεν θα είναι χλιδάτος. Χρησιμοποιεί συνέχεια την λέξη "λαός", έχει αφήσει πολύ καιρό πίσω του τον λόγο της ευπρέπειας και μιλάει όλο και πιο πολύ όπως η πιάτσα. Δείχνει πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Έχει ζοριστεί πολύ με τις εκλογές και έχει χάσει το χιούμορ του. Ακόμα κι όταν θυμώνει, δεν μας πείθει ότι θα φάμε και κανένα χαστούκι.