Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Υπέροχα κομοδίνα με φθηνά υλικά !

Το βασικό όταν αποφασίζεις να κάνεις κάποια κατασκευή είναι να μην σκέφτεσαι περίπλοκα πράγματα, πάντα το πιο εντυπωσιακό είναι εκείνο που μπορεί να γίνει από το πιο απλό υλικό και με μόλις λίγες κινήσεις.
Κάπως έτσι είναι και οι ιδέες που έχω να σου παρουσιάσω, απλές και τόσο ξεχωριστές. Για να ξεκινήσουμε όμως σιγά σιγά.
xilino komodino aggouria.net
Ξεκινάμε με κάτι υπερβολικά εύκολο, μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι 4 κομμάτια ξύλου για τις βάσεις και τα πλαϊνά. Η μπροστινή και η πίσω πλευρά θα πρέπει να είναι σαν κορνίζα, ώστε να μπορείς να βολεύεις μέσα και τα βιβλία σου.

rafia aggouria.net
Και μιας και μίλησα για κάτι εύκολο, ιδού η απόδειξη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αυτοκόλλητο που να μοιάζει σε ψηλό κομοδίνο και να καρφώσεις ένα συρτάρι στον τοίχο σου.
Έτσι και θα δίνει την ψευδαίσθηση του κομοδίνου, αλλά θα είναι και το ίδιο λειτουργικό.
komodina aggouria.net
Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ένα όμορφο κομμάτι ξύλου και να το βιδώσεις στον τοίχο σου, ώστε να μπορείς να ακουμπάς επάνω του τα πράγματα σου.
kataskeyes aggouria.net
Τι θα έλεγες για μια κούνια μέσα στο δωμάτιο σου; Όχι όμως για να κάθεσαι, αλλά για να αντικαταστήσει το κλασικό σου κομοδίνο και να κάνει πιο παιχνιδιάρικη την διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.
ananeosi spitiou aggouria.net
Εδώ έχουμε μια παλιά σκουριασμένη συρταριέρα, στην οποία μπορείς να βάλεις ροδάκια και να την βάλεις δίπλα στο κρεβάτι σου.
diy komodina aggouria.net
Αν όμως θέλεις να είναι πιο ψηλό μπορείς να το βιδώσεις επάνω στη βάση από τα πόδια μιας καρέκλας γραφείου.
eksipnes kataskeyes aggouria.net
Για την συγκεκριμένη κατασκευή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι και παλιά ντουλάπια κουζίνας, ώστε να κάνεις ένα ορθογώνιο κουτί και να το σταθεροποιήσεις στον τοίχο.
Αν θέλεις να δείχνει πιο όμορφο στερέωσε στα πλαϊνά του σε πλάγια θέση και 2 κομμάτια ξύλο για πόδια.
idees gia to spiti
Αν δεν θέλεις να βάλεις το συρτάρι στον τοίχο μπορείς να του βάλεις ροδάκια και να το χρησιμοποιήσεις έτσι όπως είναι, ώστε να βάζεις πράγματα επάνω του, αλλά και μέσα.
xilines kataskeyes aggouria.net
Και αυτή η ξύλινη κατασκευή είναι πολύ εντυπωσιακή, καθώς αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καρφώσεις διάφορα κομμάτια ξύλου σε όποιο σχήμα θέλεις, με μόνη προϋπόθεση να είναι σταθερά. Τέλος χρησιμοποίησε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ για την επάνω επιφάνεια.
prototipo komodino aggouria.net
Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις έναν κάδο για να αφήνεις το κινητό σου και όχι για να πετάς σκουπίδια, κι όμως όπως βλέπεις τα πάντα μπορείς να κάνεις.
diy kataskeyes aggouria.net
Μια άλλη ιδέα είναι να στερεώσεις στον τοίχο ένα μεταλλικό κουτί χωρίς φυσικά το καπάκι του, χρησιμοποιώντας στηρίγματα για τον τοίχο.
diakosmisi spitiou aggouria.net
Μετά τον κάδο σειρά έχει η σκάλα, όπου το μόνο που μπορεί να χρειαστεί να κάνεις είναι να την τρίψεις με ένα σύρμα ώστε να δείχνει ακόμη πιο ρετρό η διακόσμηση σου.
diakosmitika stixia aggouria.net
Με δύο μόλις υλικά μπορείς να κάνεις αυτό το υπέροχο σταντ που μπορείς να βολεύεις και τα βιβλία σου. Η μία πλευρά είναι μεταλλική και η πιο μικρή από κόντρα πλακέ.
entiposiaka komodina aggouria.net
Η συγκεκριμένη ιδέα μου αρέσει πολύ επειδή είναι και λειτουργική, αλλά και όμορφη. Μπορείς να βάλεις πράγματα σε 4 σημεία, λόγω του σχεδιασμού του.
diakosmisi krevatokamaras
Τέλος, βλέπουμε ότι μπορούμε να κολλήσουμε ένα βιβλίο σε μια βάση με ροδάκια και από πάνω του διάφορα άλλα, ώστε να σχηματίσουμε κάτι τόσο μοναδικό.