Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διάγνωση εγκεφαλικού σε 5΄

Τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για εκατομμύρια ανθρώπους που παρουσιάζουν εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε χρόνο μπορεί να κάνει μια επαναστατική φορητή συσκευή διάγνωσης από το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό περίδεσμο κεφαλής, εξοπλισμένο με ηλεκτρόδια, που είναι σε θέση να διαγνώσει εντός πέντε μόνο λεπτών αν ο ασθενής έπαθε ισχαιμικό ή αιμορραγικό επεισόδιο.
Ως γνωστόν, η διαφορά ανάμεσα στα δύο είδη εγκεφαλικών επεισοδίων είναι θεμελιώδης. Στο ισχαιμικό εγκεφαλικό, ένας θρόμβος σε φλέβα ή αρτηρία του εγκεφάλου εμποδίζει την οξυγόνωση των κυττάρων, προκαλώντας τον θάνατό τους. Το αιμορραγικό εγκεφαλικό, αντίθετα, συμβαίνει όταν ένα αγγείο σπάει και το αίμα διαχέεται στον εγκέφαλο.
Ο λόγος που οι γιατροί πρέπει να γνωρίζουν για ποιο είδος εγκεφαλικού πρόκειται, προτού χορηγήσουν τη θεραπεία, είναι απλός. Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να παράσχουν θρομβολυτικά φάρμακα, ενώ στη δεύτερη αντιυπερτασικά. Αν κάνουν λάθος, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον ασθενή, αφού θα επιδεινώσει τα συμπτώματά του. Ετσι, ο ασθενής με εγκεφαλικό πρέπει να υποβληθεί σε αξονική ή μαγνητική τομογραφία στο νοσοκομείο, προτού ξεκινήσει η αγωγή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μια αναπόφευκτη καθυστέρηση στη θεραπεία.
Ο ηλεκτρονικός περίδεσμος, που αναπτύχθηκε από μια ομάδα νέων ερευνητών από το αμερικανικό πανεπιστήμιο, προσαρμόζεται γύρω από το κεφάλι του ασθενούς και μέσω των δέκα ηλεκτροδίων που φέρει δημιουργεί ένα ήπιο ηλεκτρικό πεδίο που «σαρώνει» τον εγκέφαλό του. Σε περίπτωση που το εγκεφαλικό είναι ισχαιμικό, ο θρόμβος θα εντοπιστεί ως παρεμβολή στο πεδίο. Στην αντίθετη περίπτωση, η ηλεκτρική ροή εμφανίζεται ταχύτερη λόγω της εγκεφαλικής αιμορραγίας, οπότε και πάλι ο ασθενής μπορεί να έχει μια ασφαλή διάγνωση.
Τα αποτελέσματα του περιδέσμου, που χρησιμοποιεί τη μέθοδο φασματογραφίας αντίστασης (EIS), διοχετεύονται σε έναν υπολογιστή ο οποίος εντός μερικών λεπτών παράγει ένα γράφημα που καθορίζει με σαφήνεια το είδος του περιστατικού. Στο μέλλον, η συσκευή -εφόσον περάσει τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές- θα αποτελεί βασικό εξάρτημα των ασθενοφόρων, δίνοντας έγκυρα και γρήγορα αποτελέσματα.
ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου