Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ζωή μας σε χρώμα

Η ζωή μας είναι τεχνικολόρ. Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεσή μας, ενώ φανερώνουν πολλά για την προσωπικότητα και τον ψυχισμό μας. Ας δούμε τι συναισθήματα, προκαλούν τα χρώματα στη ζωή μας.

Αναλύοντας τη χρωματική παλέτα:

Κόκκινο:
Πρόκειται για ένα χρώμα δυνατό, το οποίο ξυπνά ιδιαίτερα δυνατά συναισθήματα, όπως θυμό, φόβο και πάθος, αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και ανεβάζει την πίεση. Ανάλογα με την απόχρωση, (φωτεινή ή περισσότερο σκούρα) μεταμορφώνεται σε αθώο γλυκό κόκκινο, ή αριστοκρατικό της Βουργουνδίας.
Αν και κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή ενός άνδρα είναι να φορέσεις κόκκινο χρώμα (σκεφθείτε το τραγούδι ‘Lady In Red”), φορώντας τελικά κόκκινα ρούχα, ίσως να τραβήξετε πάνω σας περισσότερη προσοχή από όση θα θέλατε! Προτιμήστε το κόκκινο manicure ή ένα κατακόκκινο κραγιόν.
Μπλε: Είναι το χρώμα που χαλαρώνει μετά από μια αγχωτική ημέρα, ηρεμεί και προσφέρει αίσθημα σιγουριάς. Αντίθετα από το κόκκινο, έχει την ικανότητα να ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Το μπλε, δημιουργεί ένα ξεκούραστο κλίμα το οποίο δανείζεται από το μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Θεωρείται ιδανικό χρώμα για τα ρούχα, εάν έχετε μια συνέντευξη για δουλειά, καθώς φορώντας το, εκπέμπετε αξιοπιστία και δύναμη.
Πράσινο: Άμεσα συνδεδεμένο με τη φύση (όπως και το μπλε) χαλαρώνει, ηρεμεί και προσφέρει αίσθημα ισορροπίας. Οι ανοιχτές-φρέσκες αποχρώσεις συμβολίζουν την ανάπτυξη και το ξεκίνημα σε κάτι καινούργιο, ενώ οι σκούρες αποχρώσεις –περισσότερο σοβαρές-, βοηθούν καλύτερα στη συγκέντρωση.
Κίτρινο: Χρώμα του ήλιου και του πλούτου, οι φωτεινές του αποχρώσεις, προκαλούν αισιοδοξία και χαρά. Είναι χρώμα που βοηθά στη συγκέντρωση, ενώ καθώς προσφέρει αυτοπεποίθηση, μπορείτε να το προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας. Βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει και επιλέξτε ένα κομμάτι ή αξεσουάρ, αποφεύγοντας το κίτρινο από την κορυφή μέχρι τα νύχια, για να μην μοιάζετε με περιφερόμενη μπανάνα.
Μοβ: Πρόκειται για χρώμα που έχει συνδεθεί με τη μαγεία, τους βασιλείς την πολυτέλεια και τη σοφία. Υπάρχουν αποχρώσεις που χαλαρώνουν και άλλες που βοηθούν στο διαλογισμό και τη δημιουργικότητα. Εάν θέλετε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, προτιμήστε το.
Μαύρο: Στις ταινίες, σχεδόν πάντα ο κακός φοράει μαύρα ρούχα. Το μαύρο είναι σύμβολο κοινωνικού prestige, ένα χρώμα επίσημο και κομψό, το οποίο άλλοι έχουν συνδέσει με την πολυτέλεια άλλοι όμως με στενάχωρα συναισθήματα, γι’αυτό και το αποφεύγουν. Το μαύρο, άσχετα πάντως από τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλεί σε εμάς και τους γύρω μας, εάν το επιλέξουμε θα επωφεληθούμε και από τις «αδυνατιστικές» του ιδιότητες. Ένα μαύρο τζιν-οφθαλμαπάτη, όπως θα έχετε διαπιστώσει με έναν τρόπο μαγικό, μας απαλλάσσει -τουλάχιστον φαινομενικά- από μερικά ανεπιθύμητα κιλάκια.
ΠΗΓΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου