Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι 9 Πιο Αποτελεσματικές Σπιτικές Μάσκες Μαλλιών Για Κάθε Περίπτωση

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικεσ μασκεσ μαλλιων
Τα μαλλιά μας χρειάζονται κι αυτά αγάπη και φροντίδα. Σωστό ή λάθος;
Αν το θεωρείτε σωστό, τότε οι σπιτικές μάσκες μαλλιών αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τα μαλλιά σας.

Ο καθένας έχει διαφορετικό τύπο και χρώμα μαλλιών. Όμως ο στόχος όλων μας είναι τα όμορφα και υγιή μαλλιά που ακτινοβολούν λάμψη.
Το καθημερινό λούσιμο, το στέγνωμα των μαλλιών μας με το πιστολάκι, αλλά και το συχνό βάψιμο είναι οι βασικότερες αιτίες που είναι ξηρά, θαμπά και άτονα.
Όπως ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα για την σωστή περιποίηση του προσώπου μας, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε για να απολαμβάνουμε υγιή και όμορφα μαλλιά.
Όμως, ειδικά στις εποχές που ζούμε, δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στο κομμωτήριο επιβαρύνοντας επιπλέον τον μηνιαίο προϋπολογισμό μας. Η εντατική περιποίηση των μαλλιών μας στο κομμωτήριο είναι εξαιρετική, αλλά με αρκετό κόστος.
Ξέρετε όμως, πως υπάρχουν μάσκες μαλλιών, το ίδιο αποτελεσματικές, τις οποίες μπορούμε να ετοιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι;
Επιλέγοντας κάποια από τις σπιτικές μάσκες μαλλιών δεν είναι μόνο μια πολύ φθηνή λύση αλλά και πολύ εύκολη. Όλα αυτά που χρειάζεστε είναι μερικά απλά συστατικά που έχουμε σχεδόν όλοι στην κουζίνα μας.
Η γιαγιά μου, πάντα μου έλεγε ότι τα μαλλιά είναι σαν ένα πολύτιμο δένδρο που πρέπει να το ποτίζεις και να το θρέφεις ώστε να γίνει υγιές, ισχυρό και γεμάτο ζωντάνια.
Με αυτές τις σπιτικές μάσκες μαλλιών, θα κάνετε ακριβώς αυτό. Θα τροφοδοτήσετε και θα θρέψετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας με ισχυρά θρεπτικά συστατικά που μας παρέχει η μητέρα φύση.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα πιο ισχυρά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε υπέροχες σπιτικές μάσκες μαλλιών!
Χρησιμοποιήστε μία φορά την εβδομάδα την μάσκα που σας ταιριάζει, εκτός αν θα αναφέρω κάποιες διαφορετικές οδηγίες.

Οι 9 πιο αποτελεσματικές μάσκες μαλλιών

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικεσ μασκεσ μαλλιων

1. Μάσκα για κανονικά μαλλιά

Αν είστε από τις τυχερές να έχετε κανονικό τύπο μαλλιών, τότε αυτή η μάσκα θα σας ενθουσιάσει ακόμη περισσότερο.
Περιέχει αβοκάντο, μέλι, λάδι καρύδας και μαγιονέζα στις παρακάτω δοσολογίες:
Υλικά:
  • 1/2 φέτα αβοκάντο αποφλοιωμένη
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
Ετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ (ή ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πολύ καλά, βεβαιώνοντας ότι το αβοκάντο είναι καλά χτυπημένο). Σε υγρά μαλλιά, εφαρμόστε το μίγμα ομοιόμορφα στο σύνολο των μαλλιών.
Καλύψτε το κεφάλι με μια πετσέτα ή σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα. Κατόπιν, ξεπλύνετε πολύ καλά και λούστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε.
Εφαρμόστε αυτή την μάσκα οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα για να κρατήσει τα φυσικά μαλλιά σας γεμάτα σε όγκο, υγιή, πλούσια και λαμπερά!

2. Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Αυτό το μίγμα από μέλι και μπανάνα είναι η τέλεια μάσκα μαλλιών για τα ξηρά μαλλιά.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε και να συνδυάσετε τα παρακάτω:
Υλικά:
  • 1 μπανάνα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
  • 3 σταγόνες λάδι λεβάντας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ετοιμασία:Μπορείτε να τα αναμίξετε καλύτερα ρίχνοντας τα σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ με τη μάσκα στα μαλλιά σας και καλύψτε τα μαλλιά σας με σκουφάκι ντους ή μια ζεστή πετσέτα.
Η θερμότητα θα επιτρέψει στη μάσκα να θρέψει τα μαλλιά και τις ρίζες τους. Αφήστε τη μάσκα μαλλιών να παραμείνει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε πολύ καλά. Συνεχίστε ως συνήθως με το σαμπουάν σας.
Τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά, μαλακά και μεταξένια και θα μυρίζουν υπέροχα.
Προσοχή: Καθαρίστε πολύ προσεκτικά την μπανάνα από τις ίνες και πρέπει να λιώσει πάρα πολύ καλά για να μπορέσετε να την ξεβγάλετε χωρίς κόπο από τα μαλλιά σας. Ιδανικά, βάλτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ για να αναμειχθεί σωστά η μάσκα.

3. Μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Για εσάς που έχετε λιπαρά μαλλιά, αυτή η μάσκα μαλλιών μπορεί να κάνει θαύματα στην αφαίρεση των υπερβολικών ελαίων του κεφαλιού.
Πριν από λίγα χρόνια, ήταν και τα δικά μου μαλλιά λιπαρά, ενώ τώρα είναι περισσότερο κανονικά.
Ίσως η αλλαγή αυτή να οφείλεται στις μάσκες μαλλιών που δεν παραλείπω ποτέ να χρησιμοποιήσω ή στα υπόλοιπα προϊόντα μαλλιών που εγώ χρησιμοποιώ.
Υλικά:
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • ¼ φλιτζάνι ξύδι μηλίτη
Ετοιμασία:Ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε υγρά μαλλιά με ελαφρύ μασάζ.
Καλύψτε τα μαλλιά σας με σκουφάκι ντους ή μια πετσέτα και αφήστε το να παραμείνει για μισή ώρα. Κατόπιν, ξεπλύνετε και λούστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν όπως συνήθως.
Τα μαλλιά σας θα νιώσουν και πάλι απαλά, μεταξένια και τόσο λαμπερά!!

4. Μάσκα για κατσαρά μαλλιά

Αν είστε ευλογημένες να έχετε πανέμορφες σγουρές μπούκλες, τότε αυτή η μάσκα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις μπούκλες σας λαμπερές και με όγκο! Εδώ μπορείτε να μάθετε για τα 6 βασικά πράγματα για τα κατσαρά μαλλιά σας.
Υλικά:
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά τσαγιού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Ετοιμασία:Απλά, ανακατέψτε σε μπλέντερ ή χτυπήστε χειροκίνητα μέχρι να αναμειχθεί πλήρως η μάσκα μαλλιών.
Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη μάσκα στα βρεγμένα μαλλιά σας και καλύψτε τα με μια πετσέτα ή σκουφάκι ντους για μισή ώρα.
Ξεπλύνετε πολύ καλά και λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας. Εφαρμόσετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσετε αυτά τα πανέμορφα δαχτυλίδια στα μαλλιά σας.

5. Μάσκα για κατεστραμμένα μαλλιά

Την παρακάτω μάσκα, την χρησιμοποιώ τακτικά, άσχετα αν τα μαλλιά μου βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Κι αυτό επειδή, ακόμη κι αν δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, θα θρέψει επιπλέον τα μαλλιά σας και θα τα δείτε αγνώριστα!
Αν όμως η τρίχα σας έχει υποστεί βλάβες από εξωτερικούς παράγοντες, δυνατό σεσουάρ, ισιωτική μαλλιών ή απλώς από τη χρήση υπερβολικών προϊόντων, αυτή η μάσκα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσικής λάμψης των μαλλιών σας.
Υλικά:
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
Ετοιμασία:Ανακατέψτε την μάσκα και εφαρμόστε την στα μαλλιά σας φροντίζοντας να καλύψετε οπωσδήποτε τις προβληματικές περιοχές.
Καλύψτε τα μαλλιά σας με σκουφάκι ντους ή με μια πετσέτα και αφήστε το μίγμα να παραμείνει για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε πολύ καλά και λουστείτε με το αγαπημένο σας σαμπουάν ακολουθώντας τις υπόλοιπες συνηθισμένες σας διαδικασίες.

6. Μάσκα για πλήρη επανόρθωση

Αν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα καθημερινά στα μαλλιά σας, όπως μους, σπρέι, λακ και ζελέ, αυτή η απλή μάσκα μαγειρικής σόδας μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μαλλιών σας.
Υλικά:
  • 2 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα
  • λίγο νερό
Ετοιμασία:Αναμιγνύετε λίγο νερό και την σόδα και ανακατεύετε έτσι ώστε να σχηματιστεί μια παχιά πάστα.
Κάντε μασάζ στο βρεγμένο τρίχωμα του κεφαλιού σας και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά πριν να ξεπλύνετε και να λουστείτε.
Αυτή η απλή μάσκα μαλλιών μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσική λάμψη των μαλλιών σας και να τα καθαρίσει από οποιαδήποτε συσσώρευση προϊόντων!

7. Μάσκα για μαλλιά που “φριζάρουν”

Εάν θέλετε να δαμάσετε τα όμορφα μαλλιά σας αυτή η μάσκα μαλλιών είναι για σας. Διπλασιάστε τη συνταγή αν έχετε μακριά μαλλιά.
Υλικά:
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
Ετοιμασία:Προσθέστε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ ή βάλτε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα πολύ καλά.
Εφαρμόστε την μάσκα ομοιόμορφα σε υγρά μαλλιά. Στη συνέχεια, καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι ντους ή μια πετσέτα και αφήστε τη μάσκα να παραμείνει στα μαλλιά για 30 λεπτά.
Ξεπλύνετε πολύ καλά και στη συνέχεια λουστείτε με το σαμπουάν σας όπως συνήθως.
Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείστε την μάσκα αυτή μία φορά κάθε εβδομάδα.
Προσοχή: Καθαρίστε πολύ προσεκτικά την μπανάνα από τις ίνες και πρέπει να λιώσει πάρα πολύ καλά για να μπορέσετε να την ξεβγάλετε χωρίς κόπο από τα μαλλιά σας. Ιδανικά, βάλτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ για να αναμειχθεί σωστά η μάσκα.

8. Μάσκα για πιτυρίδα

Αυτή η μάσκα θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την ξηρότητα στο δέρμα του κεφαλιού σας και την φαγούρα.
Επιπλέον, βοηθά στην εξάλειψη της υπερβολικής ξηρότητας και έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη τριχών, τον καθαρισμό της πιτυρίδας και την προστασία των θυλάκων της τρίχας.
Υλικά:
  • 1/2 κούπα αλεύρι βρώμης (λίγο περισσότερο αν έχετε μακριά μαλλιά)
  • 1-2 κουταλιές σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 1/4 έως 1/2 κούπα φρέσκο πλήρες γάλα
Ετοιμασία:Σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας δεν είναι μπλεγμένα ή βρεγμένα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματίσει μια παχιά πάστα.
Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας από τις ρίζες προς την τρίχα και αφήστε την να παραμείνει για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε πολύ καλά και λουστείτε ως συνήθως.
Προσοχή: Για να μην σας ταλαιπωρήσει η βρώμη όταν θα ξεβγάλετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να βράσετε 60 γρ. νερό, να το κατεβάσετε από τη φωτιά και να ρίξετε μέσα στο ζεστό νερό την βρώμη. Την αφήνετε για μισή ώρα, σουρώνετε και προσθέτετε το νερό στο υπόλοιπο μίγμα συνεχίζοντας την διαδικασία της μάσκας.

9. Μάσκα για “ψαλίδα”

Η ψαλίδα (διαχωρισμένες άκρες) είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 6 έως 8 εβδομάδες ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση αυτή των άκρων
Όμως, αυτή η απλή μάσκα μαλλιών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποκατάσταση και την αποφυγή της ψαλίδας στην διάρκεια των επισκέψεων σας στο κομμωτήριο.
Υλικά:
  • 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο
Ετοιμασία:Ανακατέψτε τα υλικά φροντίζοντας να εφαρμόζετε την μάσκα σε όλες τις άκρες με ψαλίδα.
Αφήστε τη μάσκα να παραμείνει για μισή ώρα, ξεβγάλετε πολύ καλά και λουστείτε όπως συνήθως.
Τα μαλλιά σας θα αισθάνονται και θα φαίνονται όμορφα και υγιή, ενώ μπορείτε επιτέλους να πείτε αντίο στις κατεστραμμένες άκρες τους!

Τελευταίες πινελιές

Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της γοητείας μας είναι τα μαλλιά!
Οι σπιτικές μάσκες μαλλιών είναι ότι καλύτερο για να είστε σίγουρες ότι θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας όμορφα, υγιή και λαμπερά.
Αν βέβαια οι ελεύθερες ώρες που έχετε στο σπίτι είναι ελάχιστες, μπορείτε επίσης να φροντίσετε τα μαλλιά σας με κάποια μάσκα μαλλιών του εμπορίου.
Για να είμαι ειλικρινής και επειδή χρησιμοποιώ οπωσδήποτε μία μάσκα μαλλιών την εβδομάδα, συνδυάζω ανά φορά μια σπιτική μάσκα με κάποια του εμπορίου. Έτσι ώστε, να προσθέτω διαφορετικά συστατικά και βιταμίνες κάθε φορά στα μαλλιά μου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου