Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

στυλ διακόσμησης

Με τέτοιες σκέψεις θα σε αφήσω να κάνεις Χριστούγεννα για να μη νομίζεις πως θα ξεκουραστείς. Όχι. Είναι μέρες περισυλλογής και οικογενειακής θαλπωρής, αλλά ο χώρος που όλα αυτά γίνονται, είναι το φετίχ της Rdeco. Σπίτια μον σερί και πως θα βρεις το στυλ σου. Θα σου θυμήσω πάλι ένα τρομερό παλιότερο post επ’ αυτού και θα σου δώσω και λίγο ακόμα τυράκι για τη φάκα σου. Τη φάκα της διακόσμησης εννοώ.
rdeco_table-decor-vintage
Είναι που όλες τις φορές μου γράφεις πως δεν ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις και νιώθεις ότι πάσχεις...
από ΕΣΣ και ΔΣΣ που σημαίνουν «Έλλειψη Διακοσμητικής Συνοχής» και φυσικά «Διακοσμητική Συνεχόμενη Σχιζοφρένεια». Φυσικά όλοι  αυτοί που νιώθουν έτσι, δεν είναι μόνοι. Έχουν πολλούς στην ομάδα τους και όλοι μαζί ξεπερνάνε μια πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί. Πριν μέρες είχα μια συζήτηση με μια φίλη που με φώναξε να δω τι έκανε στο σπίτι της και πέθαινε να ακούσει τη γνώμη μου. Πράγματι, πήγα και ήπια έναν ωραιότατο καφέ και ξαφνικά 5 φίλες βρεθήκαμε να κάνουμε μαθήματα διακόσμησης. Το σπίτι στην αρχική του μορφή, είναι ένα κλασικό σπίτι με αρκετό χρώμα και φιλότιμες προσπάθειες να γίνει κάτι, προσπάθειες που έμειναν στη μέση. Τώρα αυτό το σπίτι αλλάζει και ξεκινώντας να μιλάω για τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος, η φίλη σιγά-σιγά με συστολή μου αποκάλυπτε όλο και κάτι άλλο που είχε αγοράσει. Όταν τη ρώτησα πως είχε φανταστεί το αποτέλεσμα μου είπε δύο πολύ σημαντικά πράγματα.
Πράγμα Νο1. Μου αρέσει να ξεκινάω από ένα κομμάτι και να στήνω κάτι γύρω από αυτό.
Πράγμα Νο2. Προσπαθώ χρόνια να καταλάβω τι είμαι. Τι στυλ μου αρέσει και ανακαλύπτω τώρα, πως ότι αγορές είχα κάνει μέσα από την καρδιά μου, ήταν και οι πετυχημένες μου αγορές.
rdeco_table-decorations-ideas-news
Έρχομαι εγώ τώρα και αναλύω. Ας πιάσω πρώτα το Πράγμα Νο1. Δεν είναι λάθος να ξεκινάς από ένα κομμάτι, αρκεί αυτό να ανήκει στην δεύτερη περίπτωση. Δηλαδή να είναι μια αγορά από καρδιάς. Έτσι γίνονται τα πράγματα και μετά συμβαίνει η διακόσμηση. Η φίλη τελικά ανακάλυψε πως είναι Νεό-μπαρόκ παύλα Ηollywood Glam. Aνακάλυψα επίσης πως όταν ένας άνθρωπος βρει αυτό που του πάει, είναι πολύ πιο δεκτικός και καθόλου confused σε κάτι που του προτείνεις.
Βέβαια είχε κάνει λάθη που πράγματι όμως δεν τα αποφεύγεις εύκολα όταν δεν έχεις την ευχέρεια να ανακατεύεις χρώματα και υφές, αλλά τι να κάνουμε για όλα υπάρχει ο ειδικός. Της επισήμανα πως δεν έπρεπε να έχει διαλέξει όλα τα έπιπλα με το ίδιο ακριβώς χρώμα και πως θα έπρεπε να δημιουργήσει άλλους τρόπους για να καλύψει τις αποθηκευτικές ανάγκες που δημιουργούνται σε ένα χώρο, συμφώνησε και πιστεύω πως όντως όταν με το καλό τελειώσει αυτό το σπίτι, θα είναι καλό.
rdeco_christmas-table-decor-interior_natural
Ορίστε οι ερωτήσεις:
Αγαπάς αυτό το στυλ που διάλεξες γενικά ή το αγαπάς για το σπίτι σου;
Η φίλη μετά από χρόνια βρήκε το στυλ της και ανακάλυψε επίσης πως το μόνο που της άρεσε από το παλιό σπίτι, είναι το μοβ χρώμα. Γιατί; Γιατί απλώς, ενώ το έχει χρόνια μέσα στο χώρο της, δεν το έχει βαρεθεί. Είχε επίσης αντικείμενα που διάσπαρτα, τα είχε αγοράσει σε αυτό το χρώμα. Αυτό εννοώ όταν σου λέω να μεζέψεις όλα σου τα υπάρχοντα και να τα εξετάσεις. Να δεις αν μοιάζουν σε κάτι. Χρώμα, ύφος, κάτι!
Όλοι οι φαν της διακόσμησης, αγαπάμε το ωραίο και πάντα χαζεύουμε τα όμορφα σπίτια. Όμως δεν είναι όλα αυτά που βλέπουμε για όλους. Δεν είναι κακό επίσης, να αγαπάμε κάτι και να το βρίσκουμε ωραίο. Κακό είναι να το αγοράζουμε, ενώ δεν είναι για εμάς.
rdeco_table-decorations-holiday
Γιατί πρέπει να είσαι της μόδας;
Η ερώτηση έγινε σε ερώτηση αν θα πρέπει να είναι το σπίτι της μόδας. Η μόδα φεύγει ενώ εσύ δεν είσαι μόδα, είσαι προσωπικότητα. Μία και μοναδική, σαν το σπίτι σου. Όλα σπίτια είναι, αλλά διαφορετικό  φως, αέρα, φωνή και ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι ανάμεσα σε όλα τα ρούχα που έχεις αγοράσει, όσα χρόνια ζεις, κάποια υπάρχουν που δεν τα έχεις ξεχάσει, ανεξάρτητα από τι ήταν της μόδας την εποχή εκείνη. Ξέρεις γιατί; Γιατί τα φόραγες και δε σε φόραγαν. Χιλιοειπώμενο μεν, αληθινό για πάντα δε.
rdeco_table-decorations-idea
Τι στυλ είναι αυτό που έβαλα;
Είναι το στυλ ΣΟΥ και μόνο! Δεν χρειάζεται να έχει όνομα. Δεν χρειάζεται να το έχουν υπογράψει σχεδιαστές. Χρειάζεται να το αγαπάς και να βλέπεις εσύ. Χρειάζεται να το χαίραονται αυτοί που ζουν μαζί σου. Πάντα θα βρεις κάτι που να πλησιάζει την περίγραφή του και έχει όνομα σαν στυλ, αλλά δεν χρειάζεται να του βάλεις κανονική ταμπέλα ή μάλλον μπορείς να κάνεις κάτι πιο έξυπνο. Μπορείς να το ονομάσεις όπως αυτό που μοιάζει, αλλά όπως λέμε country chic, εσύ πες το Εύας Country. Θα έχεις έτσι το όνομα σου και μια αναφορά. Θα είσαι ο σχεδιαστής του εαυτού σου.
rdeco_christmas-table-decor-green
photos via fresh home
Θα τα πετάξω όλα. Εννοείται!
Τα φτηνά που αγόρασες την εποχή που δεν είχες χρήματα και συμβιβάστηκες ή τα μαξιλαράκια της θείας που έβαλες στον καινούργιο καναπέ, θα φύγουν. Οι μικρές λεπτομέρειες «θολώνουν» ή ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Εσένα μπορεί να σου φαίνονται όλα χάλια, αλλά μην πάρεις ποτέ καναπέ που να ταιριάζει με τα μαξιλάρια που μισείς ή μαξιλάρια για έναν καναπέ που ξέρεις ότι θα φύγει απλώς γιατί έτσι θα δείχνει κάτι καλύτερα. Πάρε ένα πράγμα τη φορά. Σιγά-σιγά και με μέθοδο. Μην αρχίσεις και πετάς από το παράθυρο τα πάντα. Πέτα ότι στο τέλος δεις ότι δεν είναι για σένα, αφού κοιτάξεις αν περνάει κάποιος από κάτω. Περίμενε επίσης να  σε επισκεφτεί η θεία τα Χριστούγεννα και μετά πέτα τα μαξιλάρια.
http://www.rdeco.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου