Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο δύσκολος ρόλος της «σούπερ μαμάς»

Οι εργαζόμενες μητέρες που προσπαθούν να συνδυάσουν μια δύσκολη και απαιτητική εργασία με μια δραστήρια οικογενειακή ζωή, είναι τελικά πολύ δυστυχέστερες από εκείνες που απλώς αποδέχονται το γεγονός ότι δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα, δείχνει πρόσφατη έρευνα.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν την έρευνα σε 1.600 παντρεμένες γυναίκες και διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που εργάζονται είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από εκείνες που μένουν στο σπίτι φροντίζοντας την οικογένεια. Ομως, ανάμεσα στις εργαζόμενες γυναίκες, οι πιο χαρούμενες ήταν εκείνες που έχουν αποδεχθεί ότι δεν μπορούν «να τα κάνουν όλα», και ομολογούν ότι πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς στην επαγγελματική ή την οικογενειακή τους ζωή.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους», η απόφαση να θυσιάσουν κάποιους επαγγελματικούς στόχους ή να παραδώσουν κάποιες από τις γονεϊκές υποχρεώσεις στους συζύγους τους, βοηθά τις γυναίκες να επιτύχουν μια εξισορρόπηση της ζωής τους ανάμεσα σε εργασία και οικογένεια.
Αντίθετα, οι γυναίκες που προσπαθούν να προχωρήσουν επαγγελματικά και να κάνουν καριέρα ενώ παράλληλα επιχειρούν να εκπληρώσουν απολύτως το ρόλο της «θεάς του σπιτικού», πολύ πιο εύκολα απογοητεύονται και δυστυχούν όταν βλέπουν πως αποτυγχάνουν στο ρόλο της σούπερ μαμάς.
www.princeolivernews.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου