Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σχέση από απόσταση

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως έχουν πάντα το στίγμα ότι δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Η λαϊκή σοφία εξ άλλου λέει… «Μάτια που δεν βλέπονται..., γρήγορα λησμονιούνται!».
Αν όμως καλείσαι να ζήσεις μακριά από τον αγαπημένο σου, μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα αλλά ο δρόμος δεν οδηγεί απαραίτητα στον χωρισμό.
Ας δούμε τι προτείνουν οι ειδικοί για να πετύχει μια σχέση από απόσταση.

Πάρτε αγκαλιά το τηλέφωνο
Η Νατάσσα με τον αγαπημένο της είναι μαζί εδώ και επτά χρόνια. Ο δρόμος της αγάπης τους δεν ήταν πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα. Όταν πέρασαν και οι δύο στο πανεπιστήμιο, σε διαφορετικές όμως πόλεις, η σχέση τους φάνηκε να φτάνει σε αδιέξοδο. «Αρχίσαμε να μιλάμε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο. Μερικές φορές το παρακάναμε μιλώντας μέχρι και 6-7 ώρες. Μιλούσαμε για τα πάντα, ακόμα και για τα πιο ασήμαντα γεγονότα. Αισθανόμασταν έτσι ότι ήμασταν κοντά και ότι ο ένας είχε λόγο και άποψη για την ζωή του άλλου.»
Φυσικά κάτι τέτοιο κοστίζει αρκετά αλλά ποιος μετράει το χρήμα μπροστά στην αγάπη; Τώρα δε με τα προγράμματα δωρεάν χρόνου ομιλίας που όλες οι εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν… τα πράγματα γίνονται ακόμα ευκολότερα.
Αν τώρα ο αγαπημένος σου βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης και τα τηλεφωνήματα είναι πολύ ακριβά μην ξεχνάς τον μέγα σωτήρα που το διαδίκτυο σου προσφέρει: Skype, Messenger, Yahoo και οποιαδήποτε άλλη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία μπορούν να γίνουν η γέφυρα επικοινωνίας με τον καλό σου.


Εκμεταλλευτείτε κάθε μέσο επικοινωνίας
Ακόμα κι αν η τηλεφωνική επικοινωνία είναι δύσκολη μπορείτε και πάλι να επικοινωνείτε. Με e-mail, sms και όποιον άλλον τρόπο η τεχνολογία μπορεί να σας προσφέρει. Σκέψου πόσο παρηγορητικό είναι να λάβει ο αγαπημένος σου ένα μακροσκελές sms την ώρα που βρίσκεται στα αφιλόξενα έδρανα ενός μακρινού πανεπιστημίου ή πόσο θα χαρείς όταν ανοίγοντας τον υπολογιστή για να κάνεις μια εργασία βρεις ένα αγαπησιάρικο e-mail.
Οι καινούργιες ασχολίες και των δυο και τα πολυάσχολα νέα σας προγράμματα μπορεί να σας απομακρύνουν. Αν θέλετε όμως να κρατήσετε ζωντανή τη σχέση σας είναι και στο χέρι και των δυο σας.


Κρατήστε ζωντανό το ρομάντζο
Μπορεί να μην βλέπεστε κάθε μέρα αλλά η αγάπη πρέπει να μείνει ζωντανή έτσι δεν είναι; Στείλε του ένα δωράκι με το ταχυδρομείο. Γράψε του ένα γλυκό ποιηματάκι, στείλε του μια ηλεκτρονική κάρτα ή παράγγειλε φαγητό από το αγαπημένο του εστιατόριο και ζήτήσε να του το παραδώσουν.
Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να μοιράζεστε κάθε μέρα κάποιες στιγμές δεν πρέπει να σας εμποδίσουν να διατηρήσετε τον ρομαντισμό που αυτές οι στιγμές σας προσφέρουν. Κάνε λοιπόν το παν για να του δώσεις να καταλάβει ότι η σκέψη σου είναι πάντα κοντά του, ότι τον νοιάζεσαι και τον σκέφτεσαι συνέχεια. Είναι πολύ πιθανό να ανταποδώσει γεμίζοντας σε με χαρά και ρομαντισμό.


Ανταλλάξτε επισκέψεις
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όσο θα ήσαστε μακριά θα «γράψετε» πολλά χιλιόμετρα. Θα επισκεφθείτε πολλές φορές ο ένας τον άλλο. Είναι όμως πολύ σημαντικό για την σχέση σας αυτές οι μετακινήσεις να είναι μοιρασμένες. Αν ήρθε εκείνος αυτή τη φορά, την επόμενη φορά να ταξιδέψεις εσύ. Σηματοδοτεί ότι μοιράζεστε τα πάντα, ακόμα και τα έξοδα ή την ταλαιπωρία του ταξιδιού. Αν ανταλλάσσετε «επισκέψεις» κανένας από τους δυο δεν θα αισθανθεί ότι η ευθύνη της διατήρησης αυτής της σχέσης βαραίνει εξ ολοκλήρου την δική του πλάτη.


Μην το παίρνετε (πολύ) προσωπικά
Δεν θα λείψουν οι στιγμές που θα δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ σας. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρεξηγήσεις ή να μην πάρεις στραβά μια κουβέντα ή ένα μήνυμα. Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα, ακυρώσεις στις επισκέψεις σας και ένα σωρό άλλες αναποδιές. Το θέμα εδώ είναι να μην αφήσετε αυτή την ένταση να σας κατακλύσει και η οποιαδήποτε αναποδιά να μετατραπεί σε καβγά που θα ψυχράνει τα αισθήματα που έχετε ο ένας για τον άλλο.
Η ζωή και η καθημερινότητα του καθενός σας είναι διαφορετική τώρα. Και οι αλλαγές και οι αναποδιές δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεται ο ένας για τον άλλο. Βάλτε το και οι δυο καλά στο μυαλό σας αυτό και μην αφήνετε τέτοια περιστατικά να βάζουν την σχέση σας σε αμφισβήτηση.
fe-mail.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου