Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διακοσμήστε με ριχτάρια


Η είσοδος του φθινοπώρου δημιουργεί σε όλες μας την ανάγκη για ανανέωση των χώρων του σπιτιού. Αν είσαστε από τις τυχερές που μπορείτε να διαθέσετε ένα σεβαστό ποσό για να αντικαταστήσετε κάποια βασικά κομμάτια όπως τα τραπεζάκια, τον καναπέ κτλ να σας συγχαρώ και να σας ομολογήσω ότι σας ζηλεύω.
Αν, από την άλλη ανήκετε στην μεγάλη πλειοψηφία –όπως κι εγώ- που, ειδικά φέτος, το πορτοφόλι μας διαθέτει… λιγοστό περιεχόμενο, είναι η ώρα να φροντίσετε για την πολυπόθητη ανανέωση του χώρου με όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος.

Ο πιο διαδεδομένος και πιο οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε την όψη του καθιστικού και του σαλονιού είναι με το να εκμεταλλευτείτε τις διακοσμητικές ικανότητες, που ένα ριχτάρι μπορεί να σας προσφέρει.

Με ένα ριχτάρι μπορείτε να:
  Προσθέσετε χρώμα σε ένα μονόχρωμο καθιστικό.
   Να αλλάξετε τους χρωματικούς συνδυασμούς του χώρου.
   Να καλύψετε έναν φθαρμένο καναπέ, κάνοντάς τον να μοιάζει πιο… καινούργιος.
   Να κουκουλώσετε τον λεκέ ή κάποια άλλη ατέλεια που το κατοικίδιο ή το αγγελούδι σας «στόλισε» τον καναπέ σας.
Στο εμπόριο θα βρείτε μια ατελείωτη ποικιλία από σχέδια και υλικά. Από πανάκριβες γούνες και κασμίρια μέχρι πιο προσιτά σενίλ και βαμβακερά ριχτάρια.
Τα σχέδιά τους ακολουθούν τις τάσεις της μόδας άρα… διαλέξτε fashion trend και ντύστε αναλόγως το σαλόνι σας ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες.


1. Όλα με μέτρο
Μην καλύψετε όλους τους καναπέδες, όλες τις πολυθρόνες και όλες τις καρέκλες με ριχτάρια. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον κιτς. Αποφασίστε λοιπόν, ποιον καναπέ απ’ όλους θα διακοσμήσετε με ένα ριχτάρι πριν αποφασίσετε για το σχέδιο. Διαφορετικά μεγέθη και στιλ καναπέδων χρειάζονται διαφορετικά στιλ ριχταριών.


2. Διαλέξτε χρώμα
Περιεργαστείτε τον χώρο σας, αποφασίστε αν θα κρατήσετε ή όχι κάποια χρωματιστά διακοσμητικά, σκεφτείτε ποια χρώματα ταιριάζουν στο ύφασμα του καναπέ σας και με αυτά τα κριτήρια αποφασίστε σε ποια χρωματική γκάμα θα στραφεί η αναζήτησή σας. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν ολόλευκο καναπέ, δώστε του χρώμα διαλέγοντας ένα ριχτάρι σε καυτό κόκκινο χρώμα.


3. Επιλέξτε υλικό
Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο καναπές σας είναι καθοριστικό για το τι ριχτάρι θα επιλέξετε. Για παράδειγμα ένας καλόγουστος αλλά «κρύος» δερμάτινος καναπές μπορεί να αποκτήσει ζεστασιά με ένα σενίλ ριχτάρι.


Και τώρα μπορείτε να διακοσμήσετε!
Είσαστε έτοιμες λοιπόν να διαλέξετε το ριχτάρι που θα δώσει άλλη όψη τον χώρο του καθιστικού ή του σαλονιού σας. Και το κάνατε! Επιλέξατε το ριχτάρι που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο σας αλλά και στον χώρο.
Κάντε αρκετές δοκιμές πάνω στον καναπέ για το πώς θα το στρώσετε. Αν είναι μικρό μπορείτε να το ρίξετε διαγώνια, καλύπτοντας το ένα μπράτσο του καναπέ. Αν είναι μεγάλο μπορείτε να το στερεώσετε κάτω από τα μαξιλάρια έτσι ώστε να μην σέρνεται στο πάτωμα και να μην ξεστρώνεται εύκολα.
Αφού στρώσετε το ριχτάρι σας συμπληρώστε την ανανέωση της εμφάνισης του καθιστικού με διακοσμητικά μαξιλαράκια στα χρώματα του καναπέ ή του ριχταριού. Μη φοβηθείτε να «παίξετε» με τα ασορτί σχέδια. Διαλέξτε εμπριμέ ή πολύχρωμα μαξιλαράκια για να τα συνδυάστε με ένα μονόχρωμο ριχτάρι ή το αντίθετο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου