Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η τσάντα για το μαιευτήριο

Η εγκυμοσύνη προχωρά κανονικά και οι μέρες πλησιάζουν. Το ξέρω, ο χρόνος φαίνεται να έχει κολλήσει και οι μέρες δεν περνούν. Η ώρα του τοκετού που μέχρι τώρα σε γέμιζε με φόβο και ανασφάλεια, τις τελευταίες μέρες φαντάζει σαν η πολυπόθητη λύτρωση από το βάρος, από την δυσκολία στην αναπνοή, στον ύπνο και στο περπάτημα. Άσε που, το μωρό σου είναι πια αρκετά μεγάλο με σαφείς κινήσεις και αισθάνεσαι όλο και περισσότερο την επιθυμία να το κρατήσεις επιτέλους στην αγκαλιά σου και να γνωρίσεις αυτό το πλασματάκι που σαλεύει μέσα σου και ήδη σου έχει αλλάξει τη ζωή.

Καθώς κοντεύει λοιπόν η ώρα του πολυπόθητου τοκετού, πρέπει να φτιάξεις την βαλιτσούλα που θα πάρεις μαζί σου στο μαιευτήριο. Τι να βάλεις όμως μέσα; Ακούς διάφορες γνώμες και δεν είσαι σίγουρη τι απ’ όλα αυτά που ακούς θα τα χρειαστείς πραγματικά. Εμείς σου φτιάξαμε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα, έτσι όπως τα προτείνουν τα μεγάλα μαιευτήρια.


Για την μαμά:

Νυχτικά
Θα χρειαστείς 2-3 νυχτικά ή πιζάμες που να ανοίγουν μπροστά για να μπορείς να θηλάζεις εύκολα το μωρό σου.

Σουτιέν θηλασμού
Ένα - δυο σουτιέν φτάνουν για αρχή. Υπολόγισε ότι το στήθος σου θα μεγαλώσει λίγο ακόμα όταν θα κατέβει το γάλα οπότε πάρτα ένα νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που φοράς τώρα.

 Εσώρουχα
Υπάρχουν στο εμπόριο εσώρουχα μιας χρήσης για τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο, μπορείς όμως να φοράς και βολικά σλιπάκια. Υπολόγισε ότι θα χρειαστεί να φοράς σερβιέτα οπότε προμηθεύσου με μια 6αδα άνετα εσώρουχα.

Ρόμπα και παντόφλες
Για τις πρώτες σου «βόλτες» στους διαδρόμους του μαιευτηρίου.

Σερβιέτες και επιθέματα στήθους
Σερβιέτες με απαλό κάλυμμα, χωρίς ραφές και ανάγλυφα σχέδια για να μην σε ενοχλούν αν έχεις ράμματα. Επιθέματα θα χρειαστείς για να μην λερώνεις το σουτιέν σου από το γάλα που θα βγαίνει.

Είδη μπάνιου
Μία πετσέτα μπάνιου και μια προσώπου είναι αρκετές για τις ολιγοήμερες «διακοπές» σου στο μαιευτήριο. Μην ξεχάσεις επίσης σαμπουάν, σφουγγάρι, αφρόλουτρο, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα και χτένα ή βούρτσα για τα μαλλιά σου. Αν είσαι πολύ κοκέτα πάρε μαζί σου και πιστολάκι.

Είδη μακιγιάζ
Μη γελάς! Θα έχεις επισκέψεις στο μαιευτήριο και θα θες να είσαι όμορφη έτσι δεν είναι; Μην πάρεις πολλά, μια πούδρα ή μέηκαπ, η αγαπημένη σου σκιά, μάσκαρα, ρουζ και ένα λιπ γκλος είναι ο,τι πρέπει.

Ρούχα και παπούτσια για την έξοδό σου
Ναι, ναι! Όταν θα έρθει η ώρα να φύγεις από το μαιευτήριο δεν θα είσαι πια έγκυος. Άρα… θα χρειαστείς ρούχα που δεν είναι εγκυμοσύνης. Ωστόσο επειδή υπάρχει περίπτωση να έχεις ένα μικρό πρήξιμο στην κοιλιά καλό θα είναι να έχεις μαζί σου ένα ριχτό φορεματάκι ή μια τουνίκ με κολάν. Έτσι κι αλλιώς φέτος είναι στη μόδα!


Για το μωρό:

Φανελάκια και καλτσάκια
Τα περισσότερα μαιευτήρια παρέχουν ρουχαλάκια για όσο το μωρό φιλοξενείται στο μαιευτήριο. Αν ισχύει αυτό, πάρε μαζί σου μόνο ένα ολόσωμο εσωρουχάκι και ένα ζευγάρι καλτσάκια για όταν θα φύγετε. Αλλιώς ενημερώσου από την μαία ή το μαιευτήριο τι θέλουν να έχεις μαζί σου για το μωρό.

Φορμάκι εξόδου, ζακετούλα, καπελάκι
Ανάλογα με την εποχή που θα γεννήσεις φρόντισε για ένα ντυσιματάκι για το μωρό. Θες η πρώτη του εμφάνιση να είναι μοναδική έτσι δεν είναι; Αν ο καιρός είναι ζεστός αγόρασέ του ένα καλοκαιρινό φορμάκι και ένα καπελάκι. Αν είναι φθινόπωρο ή χειμώνας, πάρε μαζί σου εκτός από το χειμωνιάτικο ντύσιμό του και μια κουβερτούλα αγκαλιάς.

Πορτ μπεμπέ ή καλαθάκι
Για το πρώτο του ταξίδι από το μαιευτήριο στο σπίτι


Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα.
Τώρα αν κρίνεις ότι θα χρειαστείς και κάποια επιπλέον πράγματα όπως ένα βιβλίο, την φωτογραφική σου μηχανή (έλα αστειεύομαι… φυσικά και θα πάρεις μαζί σου την φωτογραφική μηχανή), πρόσθεσέ τα στη λίστα και είσαι έτοιμη. Από εμάς το μόνο που έχουμε να σου πούμε τώρα είναι…
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!
fe-mail.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου