Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

12 Εξαιρετικοί Φωτογράφοι για την Εικοστή Επέτειο του Ημερολογίου της Lavazza

Οι «Lavazzers» είναι ο τίτλος της εικοστής έκδοσης του Ημερολογίου της Lavazza, η οποία χάριν του εορτασμού ενός τόσο σημαντικού γεγονότος συγκεντρώνει ξανά μαζί 12 κορυφαίους φωτογράφους που συνέβαλαν στην επιτυχία του Ημερολογίου της Lavazza όλα αυτά τα χρόνια: Erwin Olaf, Thierry Le Gouès, Miles Aldridge, Marino Parisotto, Eugenio Recuenco, Elliott Erwitt, Finlay MacKay, Mark Seliger, Annie Leibovitz, Albert Watson, David LaChapelle, Ellen von Unwerth.
Μπαίνουν στο παιχνίδι με ενθουσιασμό, τιμώντας την πιο ενδόμυχη σχέση τους με τον καφέ της Lavazza μέσα από φωτογραφικές αυτοπροσωπογραφίες. Οι 12 φωτογράφοι, όπως κάθε στενά δεμένη ομάδα, εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της εταιρείας Armando Testa, η οποία ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή και αυτής της έκδοσης του Ημερολογίου της Lavazza. Οι φωτογράφοι παρουσίασαν τον εαυτό τους μέσα από πρωτοποριακές, ασυνήθιστες και ευφάνταστες φωτογραφίες.
Καθώς έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να τους φανταζόμαστε πίσω από το φακό, το γεγονός ότι τώρα τους βλέπουμε ως πρωταγωνιστές μπροστά στη φωτογραφική μηχανή είναι ένα πραγματικά εντελώς νέο συναίσθημα: για παράδειγμα, ο David LaChapelle, ο βασιλιάς της ζούγκλας σε μια φωτογραφία με τίτλο «Ένα συνηθισμένο πρωινό μετατρέπεται σε παράδεισο», αφηγείται πώς ο καφές γίνεται «το εργαλείο που χρησιμοποιεί για να βάλει το μυαλό του σε κίνηση», και ο Erwin Olaf στη φωτογραφία του με τίτλο «Οι σκέψεις μου πετούν μακριά», επισημαίνει πως «ενώ απολαμβάνω έναν καφέ Lavazza είναι φυσικό στο μυαλό μου να έχω το ανθρώπινο σώμα».
Μια συλλογή εικόνων που χαρακτηρίζονται από δυναμικούς υπαινιγμούς, κάποιες φορές με χιουμοριστικές και αινιγματικές φωτογραφίες, και άλλες με ραφιναρισμένες φωτογραφίες που θυμίζουν γλυπτό, σύμβολα που πρέπει να αποκωδικοποιηθούν: το τελικό αποτέλεσμα πετυχαίνει το στόχο χάρη στην πολυμορφία του και στην ενδοσκοπική, σουρεαλιστική προσέγγιση κάθε καλλιτέχνη, προκειμένου να συμβάλει σε ένα μοναδικό έργο που ενώνει την παραδοσιακή φωτογραφία με εκλεπτυσμένες προσωπικές τεχνικές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ψηφιακή τέχνη.
«Κάθε χρόνο, το Ημερολόγιο της Lavazza πειραματίζεται με νέες καλλιτεχνικές τάσεις και διαφορετικά θέματα που ερμηνεύονται από ένα διεθνή καλλιτέχνη», αναφέρει η Francesca Lavazza, Διευθύντρια Εταιρικής Εικόνας του Ομίλου. «Σε μια έκδοση που είναι τόσο σπουδαία και σημαντική για την προβολή μας, θελήσαμε να τολμήσουμε κάτι ανατρεπτικό και να ζητήσουμε από τους μεγάλους φωτογράφους να δημιουργήσουν αυτοπροσωπογραφίες εμπνευσμένες από τον εσπρέσο μας: το αποτέλεσμα είναι πραγματικά συναρπαστικό
«Ήταν απίστευτη η συνεργασία με αυτά τα σπουδαία ταλέντα, που κατάφεραν να απαθανατίσουν τη σχέση μεταξύ της προσωπικότητάς τους και του καφέ σε κάθε φωτογραφία», τόνισε ο Michele Mariani, Εκτελεστικός Διευθυντής Δημιουργικού της εταιρείας Armando Testa. «Ήταν σχεδόν σαν επιστροφή στο σπίτι, ή ακόμη καλύτερα, μια νέα ερμηνεία του μότο «Espress Yourself», τόσο κοντά στην καρδιά της Lavazza».
Η μορφή και κινητήρια δύναμη πίσω από το Ημερολόγιο του 2012 και ολόκληρο το project που συνδέεται με τον εορτασμό της εικοστής επετείου θα είναι η Valerie van der Graaf. Το νεαρό μοντέλο από την Ολλανδία, πρωταγωνίστρια των φωτογραφιών της Ellen von Unwerth, θα προβάλλεται στο εξώφυλλο του Ημερολογίου για το 2012 ενώ σβήνει τα κεριά σε μια συμβολική γιορτή γενεθλίων με διττό νόημα: είναι η 20ή έκδοση του Ημερολογίου της Lavazza, και η Valerie είναι επίσης 20 ετών — δεν θα μπορούσε να εκπροσωπήσει κανείς καλύτερα το μέλλον που έχουμε μπροστά μας.
Όπως το Ημερολόγιο της Lavazza για το 1995, επίσης από την Ellen von Unwerth, το οποίο σηματοδότησε τους εορτασμούς της εκατοστής επετείου της εταιρείας με έδρα το Τορίνο με την πολύ νεαρή, τότε, Amber Smith μπροστά από μια τεράστια τούρτα γενεθλίων, και οι νέες αυτές φωτογραφίες από τη Γερμανίδα φωτογράφο απεικονίζουν τη Valerie μπροστά από μια τούρτα με είκοσι αναμμένα κεριά γενεθλίων.
Στην αυτοπροσωπογραφία του Ημερολογίου για το 2012, η Ellen είναι για άλλη μία φορά έτοιμη να γιορτάσει μαζί με τη Lavazza. «Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι φωτογράφος. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι ανακατεύομαι συχνά με τούρτες γενεθλίων, ειδικά όταν δουλεύω με τη Lavazza. Παλιότερα, για να γιορτάσουμε την 100στή επέτειο της εταιρείας και τώρα, επειδή είναι τα εικοστά γενέθλια του Ημερολογίου της Lavazza. Βλέπετε, λοιπόν, πάντα μπορούμε να βρούμε μια δικαιολογία για να γιορτάσουμε. Και αν υπάρχει πάρτι, να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα το χάσω» (Ellen Von Unwerth).
www.mednutrition.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου