Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιφανειακά ή βαθιά peeling;

Tο πίλινγκ είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της ακμής, της ροδόχρου ακμής ή του δέρματος που είναι τραχύ και φωτογηρασμένο. Αυτή η εποχή και ο χειμώνας είναι ιδανική για πίλινγκ σε τραχύ και φωτογηρασμένο δέρμα, ενώ η θεραπεία δέρματος με ακμή ή ροδόχρου ακμή μπορεί να εφαρμόζεται όλο τον χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντική η αντηλιακή προστασία και πρέπει να επιμένετε ιδιαίτερα σε αυτήν.

Γιατί να μην κάνω βαθύ πίλινγκ;
Γύρω από το θέμα του πίλινγκ έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση. Υπάρχει η άποψη ότι όσο πιο βαθύ είναι ένα πίλινγκ, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Η άποψη αυτή είναι παρόμοια με αυτήν της αφαίρεσης της επιδερμίδας με τη μέθοδο του λέιζερ. Καταστρέφεται η επιδερμίδα, η οποία κατόπιν αναπλάθεται ως αποτέλεσμα της μετακίνησης των κυττάρων της επιδερμίδας από τις άκρες των ιδρωτοποιών αδένων και των πόρων προς την επιφάνεια. Υπάρχουν περίπου 400 ιδρωτοποιοί αδένες ανά τετραγωνικό εκατοστό στο πρόσωπο, καθώς και τριχοσμηγματογόνοι αδένες, και έτσι αυτά τα συνδετικά σημεία του δέρματος είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι μετά το βαθύ πίλινγκ δημιουργείται μια λεπτή και εύθραυστη επιδερμίδα, που αναπτύσσεται από τα συνδετικά σημεία του δέρματος, και γρήγορα αντικαθιστά την επιδερμίδα που καταστράφηκε εξαιτίας της δράσης του οξέος. Πολλοί κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι, αφού το δέρμα επουλώνεται με την ανάπτυξη επιθηλίου μέσα σε 5-7 μέρες, η ζημιά που προκαλείται δεν είναι σημαντική. Η καταστροφή της επιδερμίδας είναι πολύ χειρότερη απ’ όσο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Όμως τα σημαντικά προβλήματα από το βαθύ πίλινγκ ή την επέμβαση λέιζερ εμφανίζονται μερικά χρόνια μετά. Έτσι, μετά από μερικά χρόνια, το κολλαγόνο θα απορροφηθεί και δεν θα αποκατασταθεί, οι ρυτίδες θα γίνουν πιο βαθιές και το δέρμα ακόμη πιο λεπτό. Η επιδερμίδα θα «γλιστρά» πάνω στο χόριο, γιατί το βαθύ πίλινγκ έχει καταστρέψει τις δερματικές θηλές, οι οποίες δεν μπορούν να αναπτυχθούν. Και η επιδερμίδα συνεχίζει να μη λειτουργεί φυσιολογικά. Γενικά, δεν συνιστάται σε περιπτώσεις υγιούς δέρματος η εφαρμογή πίλινγκ.
Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται;
Σε εκείνες που η κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας είναι τραχιά και φωτογηρασμένη. Η φωτογήρανση ενός δέρματος παρουσιάζει ανεπάρκεια στη βιταμίνη A και, τελικά, οδηγεί σε φωτογηρασμένη, τραχιά κερατίνη στιβάδα με όψη θαμπή που δεν αντανακλά φως και που χρειάζεται πίλινγκ για να εμφανιστεί το νέο, πιο νεανικό δέρμα που κρύβεται κάτω από αυτήν. Έτσι, λεπταίνοντας συνεχώς όλο και περισσότερο την κερατίνη στιβάδα με σειρά επιφανειακών πίλινγκ, διευκολύνεται η διείσδυση των μορίων των προϊόντων, όπως οι βιταμίνες A, C και E, χωρίς να καταστρέφεται εντελώς η κερατίνη στιβάδα και η επιδερμίδα, όπως μετά από ένα βαθύ πίλινγκ. Το δέρμα ανταποκρίνεται σε αυτά τα συστατικά-τροφή σταδιακά, και μέσα σε λίγους μήνες οι στιβάδες της επιδερμίδας γίνονται πιο συμπαγείς και αυξάνεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη στο χόριο. Παρ’ όλα αυτά, λόγω των επιφανειακών πίλινγκ, η κερατίνη στιβάδα είναι λεπτότερη από το φυσιολογικό και η αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική.
Που βοηθά το πίλινγκ;
Στη θεραπεία του προβληματικού δέρματος (ακμή). Σε αυτή την περίπτωση προτείνονται πολύ επιφανειακά, συχνά πίλινγκ γιατί μειώνουν τη μόλυνση, αποστειρώνοντας τις ερεθισμένες περιοχές, και αφαιρούν την περίσσεια κερατίνη στιβάδα που επιδεινώνει την ακμή. Μάλιστα προτείνεται η επιλογή προϊόντος πίλινγκ με γαλακτικό οξύ (Lactogel).

Το μυστικό

Στα επιφανειακά πήλινγκ συνήθως παρατηρείται ήπια ερυθρότητα που μετά από λίγες μέρες καταλήγει σε ήπια απολέπιση. Στα μέσου βάθους και στα βαθιά πήλινγκ μπορεί να παρατηρηθεί μία πιο έντονη ερυθρότητα, καθώς και εμφάνιση κρουστών οι οποίες εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 7-10 ημερών.
http://www.omorfamystika.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου