Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 τρόποι, για να τα πείσετε πως ο Άγιος Βασίλης υπάρχει...

Κανένας δεν μπορεί να συγκρίνει το πνεύμα των Χριστουγέννων με την εποχή, που, ως παιδιά, πιστεύαμε στην ύπαρξη του Άη Βασίλη!

Ωστόσο, όλοι θυμόμαστε τη στιγμή, που ανακαλύψαμε την αλήθεια σχετικά με τον Άη Βασίλη. (Ήμουν επτά ετών, όταν μια συμμαθήτριά μου μού αποκάλυψε ότι βρήκε στην ντουλάπα του μπαμπά της μια κόκκινη στολή του Αη Βασίλη.) Αλλά, και στη συνέχεια, ως γονείς έχουμε το άγχος να διαφυλάξουμε για τα παιδιά μας, όσο περισσότερο μπορούμε, τον μύθο περί Αη Βασίλη...


Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, σας παραθέτουμε μερικούς εύκολους τρόπους και χρήσιμες συμβουλές, αν θέλετε τα παιδάκια σας να πιστεύουν ...τουλάχιστον για λίγο καιρό ακόμα στο πνεύμα του Αη Βασίλη.

  1. Μη δεχθείτε ως μπαμπάς να υποδυθείτε τον Αη-Βασίλη σε σχολική γιορτή ή σε οικογενειακές γιορτές. Όσο και αν προσπαθήσετε να μεταμφιεστείτε, ποτέ δε θα είναι τόσο πειστικό, αφού το παιδί σας γνωρίζει και το περπάτημα και το ανάστημα και τη φωνή σας. Μια ψεύτικη μεγάλη κοιλίτσα και μια λευκή γενειάδα δε σας σώζει!
  2. Όταν είναι να ψωνίσετε τα δώρα των παιδιών, που δήθεν θα τους φέρει ο Αη Βασίλης, μην έχετε μαζί σας τα παιδιά! Κάντε τις αγορές μόνοι σας, τα παιδιά δεν είναι ανόητα, σας βλέπουν όταν προσπαθείτε να καταχωνιάσετε στα κρυφά κάποια δώρα, που μετά δε βγαίνουν ποτέ στην επιφάνεια!
  3. Ανακαλύψτε μια πραγματικά έξυπνη κρυψώνα για τα δώρα, που προορίζονται ως δώρα του Αη Βασίλη για τα μικρά σας. Έχετε υπ’οψιν σας ότι τα μικρά σας μπορούν να βρουν ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία τα κρυμμένα σας μυστικά δώρα και, μάλιστα, θα τα ξετυλίξουν, θα τα δουν και θα τα ξανατυλίξουν.
  4. Φροντίστε το δώρο, που θα κάνει ο Αη Βασίλης στο παιδί σας, να είναι κάτι, που εσείς δε θα του αγοράζατε ποτέ!
  5. Τυλίξτε τα δώρα, που πρόκειται να φέρει ο Αη Βασίλης, με χαρτί περιτυλίγματος, το οποίο, όμως, το παιδί σας δε θα έχει ξανασυναντήσει ποτέ μέσα στο σπίτι. Αν, ως μαμά, χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο τρόπο τυλίγματος και δει κάτι ανάλογο στα δώρα του Αη Βασίλη, θα κινήσετε υποψίες!
  6. Αλλάξτε γραφικό χαρακτήρα, εν ανάγκη γράψτε με το αριστερό σας χέρι πάνω στην ετικέτα του δώρου με το όνομα του παιδιού σας. Δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε με τίποτα πώς ο Αη Βασίλης και η μαμά έχουν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα! Προσέξτε το, μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να σας προδώσει!
  7. Τα παιδιά, που ξέρουν ότι μια συγκεκριμένη νύχτα, έρχεται ο Αη Βασίλης με τα δώρα, μπορεί να είναι τόσο ενθουσιασμένα, ώστε να μην κοιμούνται βαριά, αλλά να έχουν τον νου τους στον ευχάριστο επισκέπτη. Γι’ αυτό, προτού τοποθετήσετε τα δώρα τους κάτω από το δέντρο, σαν άλλος Αη Βασίλης, ελέγξτε αν κοιμούνται κανονικά, ακουστέ την αναπνοή τους, ανασηκώστε το χέρι τους. Και πάντα έχετε και ένα εναλλακτικό σχέδιο στο μυαλό σας, διότι μπορεί πράγματι να ξυπνήσουν!
  8. Φάτε μέχρι την τελευταία μπουκιά τις λιχουδιές, που έχει αφήσει το παιδί σας, για να «τσιμπήσει» ο Αη Βασίλης! Αν κάτι σας περισσέψει και το βάλετε πίσω στο κουτί, θα κινήσει υποψίες!
  9. Ακόμα και αν το σπίτι σας είναι πολύ περισσότερο στολισμένο και νομίζετε ότι δε φαίνεστε μέσα από τη διακόσμηση, καλό θα ήταν να μη δει το παιδί τρομερή εξοικείωση της μαμάς με τον Αη Βασίλη... Εν ολίγοις, μην χαζογελάτε παρέα με τον μπαμπά κατά τη διάρκεια της μεγάλης ώρας, που αφήνετε τα δώρα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!
  10. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο πιστευτό, ρίξτε λίγη στάχτη έξω από το τζάκι, για να επιβεβαιώσετε ότι ο Αη Βασίλης έχει εκτόπισμα και κάνει και ζημιές!

Αν τελικά, δεν καταφέρατε να πείσετε με τίποτα το βλαστάρι σας ότι ο Αη Βασίλης είναι πρόσωπο υπαρκτό, προσπαθήστε να τον κάνετε σύμμαχό σας... Ζητήστε του να γίνει για λίγο ένα μικρό ξωτικό και να σας βοηθήσει να πείσετε για τον γλυκούλη Άγιο Βασίλη τουλάχιστον τα μικρότερα αδέλφια!
http://www.mother.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου