Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8 ερωτήσεις ομορφιάς ζητούν απαντήσεις!

Ο χειμώνας είναι εδώ, μαζί και η ανάγκη μας για ανανέωση της εξωτερικής εμφάνισής μας. Το μακιγιάζ, η περιποίηση, η φροντίδα της σιλουέτας μας και όλα τα ερωτήματα που μας γεννά το πέρασμα του χρόνου ζητούν επιτακτικά απαντήσεις. Σας τις δίνουμε…


Όλες θέλουμε κοιτάζοντας στον καθρέφτη να απολαμβάνουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Γίνεται; Φυσικά, ναι! Αρκεί να είμαστε τυπικές απέναντι στις υποχρεώσεις μας προς το σώμα και το πρόσωπό μας, να κοιμόμαστε και να τρεφόμαστε καλά, αλλά κυρίως να αλλάξουμε συνήθειες, ώστε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή τα κομπλιμέντα των γύρω μας!
1. Πώς θα αποκτήσω τις ατημέλητες μπούκλες που κάνουν τα μαλλιά μου να δείχνουν φυσικά και με όγκο σαν να γύρισα μόλις από την παραλία;
Το «στημένο» χτένισμα του κομμωτηρίου είναι πια ντεμοντέ! Οι σταρ φωτογραφίζονται με τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά τους ακόμη και στις πιο επίσημες εμφανίσεις τους, κι εμείς θέλουμε να έχουμε πάντα το χαλαρό αλλά με όγκο look που δείχνει σαν να μην έχουμε πολυασχοληθεί με τα μαλλιά μας. Ξεκινήστε απλώνοντας μετά το λούσιμο ένα προϊόν που θα χαρίσει όγκο στα μαλλιά. Είτε πρόκειται για σπρέι είτε για αφρό, φροντίστε να το απλώσετε ομοιόμορφα σε βρεγμένα μαλλιά που έχετε σκουπίσει καλά με την πετσέτα. Συνεχίστε στεγνώνοντας τα μαλλιά σας περνώντας ανάμεσα τα δάχτυλά σας ή μια χοντρή βούρτσα ώστε να τα ισιώσετε ελαφρά. Κρατήστε το κεφάλι σας σε ίσια θέση και το πιστολάκι όρθιο με τον αέρα να βγαίνει προς τα κάτω. Ετσι, θα αποφύγετε το φριζάρισμα. Αφού στεγνώσετε τα μαλλιά σας, χωρίστε τα σε τούφες και περάστε τα με ένα σίδερο ώστε να γίνουν χαλαρές μπούκλες. Κρατήστε το ψαλίδι σε όρθια θέση, τυλίξτε τα μαλλιά από την άκρη και αφήστε την κάτω άκρη έξω από το πιστολάκι. Μην «κάψετε» την κάθε τούφα. Αντίθετα, αφήστε την τυλιγμένη σττο σίδερο για μερικά δευτερόλεπτα – τόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει μια χαλαρή μπούκλα. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε λίγο κερί στις άκρες για να ξεχωρίσετε τις μπούκλες και να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο φυσικά.
2. Πώς θα φροντίσω τις μασχάλες μου;
Πρόκειται ίσως για το μόνο σημείο στο σώμα μας που φροντίζουμε επειδή δεν θέλουμε οι άλλοι να μας κοιτούν εκεί όταν σηκώνουμε το χέρι μας. Δυστυχώς όμως, οι μασχάλες μας πολλές φορές γίνονται… ενοχλητικές, αφού οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί είναι συχνό φαινόμενο. Φροντίστε τις λοιπόν με τον σωστό τρόπο και έτσι δεν θα διστάζετε να σηκώσετε τα χέρια ψηλά! Το πιο σημαντικό είναι να ξυρίσετε με τον σωστό τρόπο τις τρίχες στις μασχάλες προκειμένου να αποφύγετε ερεθισμούς και τις τριχούλες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Πάντα να ξυρίζεστε την ώρα του ντους, όταν το ζεστό νερό και το σαπούνι έχουν ανοίξει τους πόρους και έχουν μαλακώσει τις τρίχες. Αλλάζετε συχνά τα ξυραφάκια, ώστε να αποφεύγετε ερεθισμούς από τις λεπίδες. Τα αποσμητικά μπορεί συχνά να προκαλέσουν ερεθισμούς. Γι’ αυτό μετά το ξύρισμα καλό είναι να περιμένετε δέκα λεπτά προτού βάλετε αποσμητικό. Ακόμη καλύτερα, ξυρίστε τις μασχάλες σας το βράδυ και αφήστε το δέρμα να αναπνεύσει για μερικές ώρες πριν φορέσετε το αποσμητικό σας το πρωί.
3. Πώς θα κάνω το μανικιούρ μου να κρατήσει περισσότερο;
Μη μουλιάσετε τα νύχια σας για πολλή ώρα! Μπορεί να απορροφήσουν πολύ νερό και αυτό να επηρεάσει το σχήμα τους. Έτσι, όταν αργότερα επανέλθουν στην αρχική θέση τους, θα χαλάσουν τη στρώση του χρώματος που έχει κολλήσει πάνω τους. Όταν βάφετε τα νύχια σας, μην ξεχνάτε τη βάση και το γυαλιστικό! Θα δημιουργήσουν δύο έξτρα προστατευτικά φιλμ που θα βοηθήσουν το χρώμα να διατηρηθεί περισσότερο. Περιμένετε να στεγνώσουν καλά τα νύχια σας προτού κάνετε οτιδήποτε. Επιπλέον, το παγωμένο νερό θα βοηθήσει να στεγνώσουν τα νύχια ακόμη πιο γρήγορα. Την επόμενη ημέρα, απλώστε άλλη μία στρώση γυαλιστικού. Θα διατηρήσει πιο πολλές ημέρες το μανικιούρ σας!
4. Πώς να διαλέξω τη σωστή κρέμα περιποίησης για το πρόσωπό μου;
Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα της συσκευασίας. Στη λίστα με τα συστατικά που περιέχει η κρέμα τα τρία πρώτα είναι εκείνα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα και παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αν έχετε λιπαρό δέρμα, αποφύγετε συστατικά όπως έλαια, shea ή cocoa butter και petrolatum. Αντίθετα, αναζητήστε στη λίστα αντιοξειδωτικά που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες: η βιταμίνη C και οι βιταμίνες E και A κάνουν αυτήν τη δουλειά. Η τελευταία μπορεί να αναφέρεται επίσης ως ρετινόλη, retinoic acid ή beta carotene.
5. Πώς να επιλέξω κρέμα για το ευαίσθητο δέρμα μου;
Κατ’ αρχάς, διαλέξτε κρέμα που να μην έχει άρωμα. Ιδανικά, το προϊόν που θα επιλέξετε θα πρέπει να αναφέρεται ως «υποαλλεργικό» και κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν όμως έχετε πραγματικά ευαίσθητο δέρμα, είναι καλύτερα να προτιμήσετε ένα βιολογικό προϊόν ή ένα που να περιέχει αποκλειστικά φυσικά συστατικά!
6. Ποιο είναι το κατάλληλο κούρεμα για το πρόσωπό μου;
Το σημαντικότερο είναι να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να εκτελέσει τις οδηγίες που θα του δώσετε. Το ζητούμενο είναι να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται σαν οβάλ – ακόμη κι αν δεν είναι. Αν το πρόσωπό σας είναι στρογγυλό ή σε σχήμα καρδιάς, ζητήστε φράντζες και αφέλειες ώστε να τονίσετε το κάτω μέρος του προσώπου σας, το στόμα και το πιγούνι σας. Οι μακριές αφέλειες θα «κοντύνουν» ένα μεγάλο μέτωπο. Αν έχετε μακρύ πρόσωπο, τότε ζητήστε από τον κομμωτή σας «μύτες». Κόβοντας ντεγκραντέ τα μαλλιά σας θα δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον πλαίσιο γύρω από το πρόσωπό σας και κίνηση στα μαλλιά σας.
7. Πώς να περιποιηθώ την επιδερμίδα μου, χωρίς να επισκεφθώ έναν ειδικό;
Ξεκινήστε κάνοντας απαλή απολέπιση, ώστε να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας. Υστερα διαλέξτε μια μάσκα ομορφιάς ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας και απλώστε ένα παχύ στρώμα σε πρόσωπο και λαιμό. Αφήστε την όση ώρα χρειάζεται, φροντίζοντας να παραμείνετε χαλαρή και ήρεμη. Αφαιρέστε την σύμφωνα με τις οδηγίες και ύστερα εφαρμόστε μια γενναία δόση από την ενυδατική κρέμα σας, κάνοντας απαλό μασάζ προκειμένου να βοηθήσετε τα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν όσο πιο βαθιά γίνεται.
8. Πώς θα χάσω γρήγορα και αποτελεσματικά βάρος;
Κάνοντας hot yoga! Είναι η αγαπημένη μέθοδος γυμναστικής της Lady Gaga και στην ουσία πρόκειται για ασκήσεις γιόγκα που γίνονται σε μια αίθουσα στην οποία η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου! Αυτό επιτρέπει στο σώμα να ιδρώσει πολύ και να αποβάλει τις τοξίνες. Κάνοντας τις ασκήσεις καταφέρνετε να τονώσετε το μυϊκό σύστημα, να χάσετε βάρος, να μειώσετε την κυτταρίτιδα και παράλληλα να χαλαρώσετε, αφού η γιόγκα καταπολεμά το άγχος καλύτερα από οποιαδήποτε μορφή άσκησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου