Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΟΚ:100 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών αυτοκτονούν κάθε χρόνο

Δεν υπάρχουν λόγια για την σοκαριστική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία και έδειξε ότι παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών αποφασίζουν να βάλουν τέλος στην ζωή τους, για να ξεφύγουν από τα προβλήματα τους!

Ο θάνατος ενός μικρού παιδιού, προκαλεί πάντα θλίψη, αλλά η αυτοχειρία σε τέτοιες ηλικίες προκαλεί σοκ. Κάθε χρόνο περίπου 30 με 40 παιδιά αυτοκτονούν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και φτάνει τους 100.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους να θέλει ένα παιδί να «φύγει», για να γλιτώσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας του. Για να φτάσει ένα 5χρονο να συνειδητοποιήσει κάτι τέτοιο φανταστείτε πόσο γρήγορα έχει «μεγαλώσει».

Η έρευνα έγινε με αφορμή την αυτοκτονία μιας 9χρονης στην πόλη Λιόν, η οποία έπεσε από τον πέμπτο όροφο κτιρίου!

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, τα Ελληνόπουλα «αντέχουν», αφού μέχρι στιγμής ο αριθμός των παιδικών αυτοκτονιών είναι μηδενικός.

«Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες αυτοκτονίες σε παιδιά κάτω των 10 ετών», λέει στον Ελεύθερο Τύπο η ψυχίατρος, Ε. Μπεκιάρη, η οποία όπως εξηγεί τα περιστατικά αυξάνονται από την ηλικία των 15, όταν τα παιδιά είτε αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον θάνατο, είτε έχουν ψυχικές νόσους.

Μάλιστα, η κ. Μπεκιάρη αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια τάση παιδιά που έχουν κακοποιηθεί να πέφτουν από ψηλά.

Οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι η στήριξη από την οικογένεια και το σχολείο, λειτουργούν σαν δίκτυ ασφαλείας.

Ανά τον κόσμο

Η κατάσταση ανά τον κόσμο είναι τρομακτική. Εκτός από την Γαλλία το θλιβερό φαινόμενο παρατηρείται και στην Νότια Κορέα, όπου ο αριθμός των αυτοχείρων κάτω των 18 υπερβαίνει τους 81, ενώ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία και στις ΗΠΑ. 265 ανήλικοι εγκαταλείπουν τον κόσμο.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου