Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

FENG SHUI

Η αρχαία κινεζική τέχνη 5000 ετών της ευνοϊκής χωροθεσίας των αντικειμένων στον χώρο μας ονομάζεται Feng Shui, οι κινεζικές λέξεις για τον αέρα και το νερό.
Βασίζεται στην αύξηση της θετικής ενέργειας chi σε έναν χώρο και την ενδυνάμωση της θετικής ενέργειας της ζωής, ώστε να ρέει ομαλά, ξεμπλοκάροντας παράλληλα ότι δυσμενές υπάρχει στο περιβάλλον και το σώμα.

Η τέχνη του Feng Shui εξελίχθηκε από τη θεωρία ότι οι άνθρωποι επηρεάζονται από το περιβάλλον τους.
Ξεκίνησε 5000 χρόνια πριν στην Κίνα, της οποίας η γεωγραφία απαιτεί προσεκτική εξέταση κατά την κατασκευή ενός κτιρίου καθώς οι άνεμοι στο βουνό είναι έντονοι και τα χαμηλότερα σημεία του είναι ικανά να πλημμυρίσουν, ώστε άνεμος και το νερό συνεπώς έπρεπε να ληφθούν υπόψη.



Παρακάτω σας δίνω μερικές απλές συμβουλές για την ενίσχυση και την ενθάρρυνση της αγάπης στη ζωή και το σπίτι σας.
Αρχικά η πέτρα ,σύμβολο για την αγάπη που χρησιμοποιείται στο Feng Shui για να προσελκύσει το αντικείμενο της επιθυμίας σας, είναι  ο ροζ χαλαζίας. Είναι η πέτρα του ρομαντισμού και της αγάπης, και ως εκ τούτου κοσμήματα κατασκευασμένα από πέτρα αυτή δίνουν ηρεμία & αγάπη στις ερωτικές σχέσεις. Μπορεί επίσης εάν τοποθετηθεί στο κομοδίνο να διευκολύνει της αποβολή του στρες και να βοηθήσει στον ύπνο.
Το Feng Shui μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί στο σπίτι σας για να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό περιβάλλον.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Κατ 'αρχάς, θα χρειαστεί να καθαρίσετε όλα τα ακατάστατα σημεία στο σπίτι μέχρι το chi (η θετική ενέργεια) να ρέει ελεύθερα στο περιβάλλον. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη αρνητική ενέργεια απομακρύνοντας αντικείμενα σκοτεινά, αφηρημένης τέχνης & αυτά που σας θυμίζουν μια θλιβερή στιγμή.



Ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και οργανωμένος.
Το νότιο τμήμα του σπιτιού σας είναι γενικά ο τομέας του έρωτα, εκεί όπου βασιλεύει η αγάπη και θα πρέπει να είναι το επίκεντρο. Ο νότος βάζοντας τα κατάλληλα feng shui αντικείμενα, ενδυναμώνει την αγάπη τον έρωτα και την οικογένεια.
Πιο συγκεκριμένα, η νοτιοδυτική γωνία του κάθε δωματίου πρέπει να έχει τα αντικείμενα αυτά του feng shui (που για κάθε μέλος της οικογένειας είναι ξεχωριστά)για να βελτιώσει και να διατηρήσει την αγάπη στη ζωή σας.

Οι παιώνιες είναι ένα ισχυρό σύμβολο του ρομαντισμού σύμφωνα με Feng Shui.
Μια εικόνα από αυτά τα λουλούδια κρεμασμένα στο νότιο τοίχο του κάθε δωματίου μπορεί να προωθήσει αποτελεσματικά την αγάπη στην ζωή σας.
Ένας όμορφος μελωδός που κινείται με τον άνεμο σε ένα νότιο παράθυρο ενισχύει τα θετικά αποτελέσματα της υγιούς ενέργειας yang.



Οι πολυέλαιοι και κάθε είδους κρεμαστά φωτιστικά που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του σπιτιού είναι έξοχα για chi ενέργεια και καλή τύχη στον έρωτα.
Επίσης ένα μικρό συντριβανάκι στον ίδιο νοτιοδυτικό τομέα έχει μια καταπληκτική κατευναστική επίδραση σε όλες τις σχέσεις, ιδίως τις ερωτικές.

Η πιο ισχυρή περιοχή για την ύπαρξη του έρωτα στο σπίτι σας είναι η νοτιοδυτική γωνία της κρεβατοκάμαράς σας.
Η τοποθέτηση ενός ροζ χαλαζία σε σχήμα καρδιάς στη νοτιοδυτική γωνία της κρεβατοκάμαρας είναι ένα ισχυρό μέσο για την προσέλκυση του έρωτα στην ζωή σας.
Μπορείτε επίσης να βάλετε και δύο κεριά σε βάση με σχήμα καρδιάς, κατά προτίμηση κόκκινα, σε αυτή τη γωνιά, ή όποια άλλα αντικείμενα σας υποδείξει μια σύμβουλος feng shui, ειδικά για εσάς & τον σύντροφό σας. Αυτά τα κεράκια μπορείτε να τα ανάβετε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα τη νύχτα προκαλώντας ρομαντική chi ενέργεια.


Σκληροί και έντονοι φωτισμοί ή προβολάκια μικρά πάνω από το προσκέφαλο πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά.

Το υπνοδωμάτιο σας πρέπει γενικά να είναι διακοσμημένο σε ουδέτερα και χαλαρωτικά χρώματα, όπως γαλάζιο, μπεζ ή ροζ ή να είναι βαμμένο σύμφωνα με τα birth colours του ζευγαριού Το κινέζικο σύμβολο της Διπλής Ευτυχίας, στη νοτιοδυτική γωνία της κρεβατοκάμαράς σας, είναι ένα αντικείμενο feng shui που μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στην εύρεση ενός έρωτα ή τη διατήρηση ενός γάμου.

Ποτέ δεν πρέπει να υπάρχουν καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά απέναντι από το κρεβάτι. Οι καθρέφτες και καθετί με επιφάνεια καθρεφτίζουσα όπως η τηλεόραση πιστεύεται ότι προκαλούν χωρισμό (καθώς αντικατοπτρίζουν είδωλο, δηλαδή την ύπαρξη τρίτου προσώπου στην σχέση) αλλά προκαλούν επίσης διαταραχές στον ύπνο.
Η διακόσμηση θα πρέπει να είναι πολύ άνετη και ξεκούραστη, και η κρεβατοκάμαρα καθαρή και απλή. Η ακαταστασία θα πρέπει ιδίως να απομακρυνθεί από την τουαλέτα της κρεβατοκάμαρας και τα κομοδίνα, προκειμένου να διατηρηθεί η ελεύθερη ροή chi γύρω σας.


Στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας, η τέχνη θα πρέπει να έχει ρομαντικό χαρακτήρα. Ζευγάρια ανθρώπων ή ζώων είναι ισχυρά σύμβολα της αγάπης, και ιδίως πάπιες μανδαρίνοι, δεδομένου ότι ζευγαρώνουν μία φορά για όλη την ζωή τους!
Η τηλεόραση δεν πρέπει ποτέ να είναι στην κρεβατοκάμαρα. Είναι αρνητική, καθώς η οθόνη της καθρεφτίζει, συνεπώς προδιαθέτει τον χωρισμό του ζευγαριού & διαταράσσει την ενέργεια της αγάπης. Εάν πρέπει να κρατήσετε την τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, είναι καλύτερα να την τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι με ανοιγόμενα πορτάκια ή τουλάχιστον να την καλύψετε με ένα μαντήλι όταν δεν χρησιμοποιείται.
Το υπνοδωμάτιο δεν είναι επίσης χώρος για εξοπλισμό γυμναστικής ή για οτιδήποτε σχετίζεται με εργασία γιατί αυτά υποδηλώνουν ότι πρέπει να εργαστείτε πολύ σκληρά για τη διατήρηση ή την επίτευξη αγάπης.
Το κρεβάτι πρέπει να έχει περιθώριο από το πάτωμα και ποτέ δεν πρέπει να υπάρχει αποθηκευτικός χώρος από κάτω για να διευκολύνεται η ροή της θετικής ενέργειας γύρω και κάτω από το κρεβάτι.
Επιπλέον, το κρεβάτι δεν θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από παράθυρο και δεν θα πρέπει να τοποθετείται στον ίδιο τοίχο με την είσοδο του δωματίου.
Επίσης το κρεβάτι δεν θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι από το μπάνιο ή να βρίσκεται στον ίδιο τοίχο με την τουαλέτα γιατί η τοποθέτηση του κρεβατιού σε αυτές τις θέσεις δημιουργεί απώλεια ενέργειας, η οποία μπορεί να μπλοκάρει την σχέση. Εάν αυτές οι τοποθετήσεις είναι αναπόφευκτες, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό σύμβουλο feng shui έτσι ώστε να βρεί τρόπους επίλυσης ειδικά για τον δικό σας χώρο.


Με την βοήθεια του feng shui είναι δυνατόν να προσελκύσουμε τον έρωτα στην ζωή μας αλλά και να αναζωογονήσουμε το πάθος στον γάμο & την σχέση μας!!!
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου