Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Nissan Juke-R: «Θηρίο» επιστημονικής φαντασίας για… ιδιόρρυθμους

Έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει σε ένα νέο «Mad Μax» ή σε μια ταινία δράσης με ειδικές δυνάμεις και πολύ κυνηγητό. H matcho εμφάνιση, το αγριεμένο look και τα 480 (και πλέον) άλογα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις δυνατότητες και το χαρακτήρα ενός μοντέλου που δυστυχώς μπορεί να βγει ποτέ μαζικά στην παραγωγή.

To Νissan Juke είναι ένα ενδιαφέρον crossover με ξεχωριστή σχεδίαση στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό μπροστινό τμήμα. Στη βασικότερη έκδοση φέρει ένα κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων που αποδίδει 147 ίππους, ενώ σε ντίζελ εφοδιάζεται με μοτέρ 1,5 λίτρων 134 αλόγων. Πρόσφατα όμως η Nissan αποφάσισε να ταράξει τα νερά της κατηγορίας των crossover αλλά και της αυτοκίνησης γενικότερα παρουσιάζοντας – σε μορφή πρωτοτύπου – το θηριώδες Juke-R.

Η ιαπωνική εταιρία σε συνεργασία με τον «οίκο» RML πέτυχε σε διάστημα 22 εβδομάδων να κατασκευάσει δυο πρωτότυπα μοντέλα, ένα αριστεροτίμονο και ένα δεξιοτίμονο, τα οποία φέρουν τον μανδύα του Juke και μηχανικά μέρη από το GT-R.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του Juke-R δεν έχουν μεταβληθεί συγκριτικά με το μοντέλο παραγωγής. Μοναδική εξαίρεση το μεγαλύτερο πλάτος, που για το R είναι στα 1,9 μέτρα, από 1,73 στο «απλό».

Οπτικά βέβαια το Juke – R μοιάζει περισσότερο σαν μοντέλο που βγαίνει από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή σαν στρατιωτικό όχημα ειδικών δυνάμεων. Το ντοπαρισμένο μοντέλο είναι μυώδες, σπορ, με σημεία που ξεχωρίζουν τις 20αρες ζάντες, τους φουσκωμένους θόλους των τροχών αλλά και τη διπλή αεροτομή στο πίσω μέρος. Ο μαύρος ματ χρωματισμός συμπληρώνει το σύνολο.

Η σπορ αίσθηση περνά αυτούσια και στο εσωτερικό του Juke – R το οποίο διαθέτει roll cage, καθίσματα τύπου μπάκετ, ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων αλλά και όργανα δανεισμένα από το GT-R. Για παράδειγμα, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε στοιχεία ελέγχου και λειτουργίας του αυτοκινήτου μέσω της οθόνης 7 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας και προέρχεται από το GT-R.

To ουσιαστικό σημείο διαφοροποίησης του R από τα υπόλοιπα Juke είναι βέβαια το θηρίο που κρύβεται κάτω από το καπό. Το μοντέλο φορά ένα V6 μοτέρ 3,8 λίτρων που με τη βοήθεια διπλών τούρμπο αποδίδει 485 άλογα. Η τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 260χλμ και η μέγιστη ροπή τα 588Nm.

Η κίνηση μεταδίδεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου στους τέσσερεις τροχούς. Όσο για την κλασσική μέτρηση των 100χλμ από στάση; Με το γκάζι στο πάτωμα το Juke-R χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για να αγγίξει τα 100χλμ, χρόνος που θα ζήλευαν πολλά supercars. Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του μοντέλου είναι το «επίσημο» video που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan στο οποίο το Juke – R λαμβάνει μέρος σε αγώνα επίδειξης εναντίον μιας Lamborghini, μιας Ferrari και μιας Porsche. Το μοντέλο της Νissan, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Dubai Marine Club αφήνει πίσω με σχετική άνεση τα τρία αντίπαλα εξωτικά μοντέλα. 
Το αν θα βγει τελικά στην παραγωγή το Juke – R δεν είναι σαφές. Στην περίπτωση όμως που βγει θα βρεθεί στο μικροσκόπιο ιδιόρρυθμων αγοραστών που θέλουν να ξεχωρίζουν στο δρόμο.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου