Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι να βάλω στο καλάθι του Απριλίου; Παντζάρια

Με έντονο κόκκινο χρώμα και γλυκιά γεύση, το παντζάρι είναι ιδανική σαλάτα για τις πρώτες σας ανοιξιάτικες εξορμήσεις.


Τι μας προσφέρει: Γνωστά από την αρχαιότητα για το χρώμα τους και την ιδιότητά τους να «βάφουν», τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταΐνη, συστατικό που καθαρίζει το αίμα και μειώνει το επίπεδο της ομοκυστεΐνης (είδος αμινοξέος που σε υψηλά επίπεδα βλάπτει το αγγειακό σύστημα), είναι καλή πηγή βιταμίνης C και περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης πλούσια σε φυλλικό οξύ και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Αποτελούν ένα από τα πιο γλυκά λαχανικά, αφού η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα ξεπερνά αυτή των καρότων και του καλαμποκιού. Από το φυτό τρώγεται και η ρίζα και τα φύλλα του.

Στην κουζίνα: Τα παντζάρια τρώγονται βραστά σαν σαλάτα, αλλά είναι πολύ ωραία και ως τουρσί. Ταιριάζουν ιδανικά με σκόρδο και γιαούρτι, ενώ μπορούν να συνδυαστούν απλώς με λάδι και λεμόνι ή ξίδι. Μια εύκολη συνταγή είναι αφού τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε, να τα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο, να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1-1 ½ ώρα και πριν τα φάμε να τα ραντίσουμε με λάδι, λεμόνι ή ξίδι και λίγο αλάτι. Για όσους αρέσκονται στις δοκιμές, τα παντζάρια φτιάχνουν πολύ ωραίες σούπες, ακόμα και φάβα.

Στο ψυγείο: Κόβουμε τα κοτσάνια 2 εκ. από τους καρπούς και χωρίς να τα πλύνουμε, τα τοποθετούμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο ή σε πλαστική σακούλα. Διατηρούνται έως 3 εβδομάδες στο ψυγείο.

Tip: Επειδή τα παντζάρια μεγαλώνουν και αναπτύσσονται στο χώμα, απορροφούν όλα τα συστατικά του και συχνά είναι και επιβαρημένα με φυτοφάρμακα. Γι’ αυτό, καλό είναι να προτιμάμε τα βιολογικά. Αν ωστόσο δεν είναι βιολογικά τα παντζάρια που αγοράσαμε, μπορούμε να τα αφήσουμε να μουλιάσουν σε δροσερό νερό από το προηγούμενο βράδυ. 

via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου