Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλοκαιρινό service ομορφιάς

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα φορέμα, οι φούστες και τα σορτς είναι στην ημερήσια διάταξη του στυλ. Είναι όμως το δέρμα μας σε καλή κατάσταση;

Δεν θα το έλεγα… ;) Συχνά το δέρμα μας φέρει κάτι από το χειμωνιάτικο γκρίζο είναι δηλαδή είναι θαμπό και ξηρό. Εάν παρατηρείτε τα παραπάνω πρέπει να προετοιμαστείτε πιο εντατικά ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές.

Βήμα 1. Σωστή και εντατική απολέπιση. Ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα θαμπό και να ξεφλουδίζει. Προμηθευτείτε ένα peeling σώματος ή φτιάξτε ένα σπιτικό και κάντε απολέπιση καθημερινά ή αν έχετε ευαίσθητο δέρμα όσο πιο συχνά μπορείτε. Δώστε έμφαση στις ξηρές περιοχές του σώματος όπως τα χέρια, γόνατα, οι αγκώνες, οι φτέρνες. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε προϊόντα self tanner, η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για να έχετε απαλό και λαμπερό δέρμα.
Βήμα 2. Γρήγορη αποτρίχωση. Μετά την απολέπιση το δέρμα είναι έτοιμο για την αποτρίχωση. Υπάρχουν πολλά προϊόντα και τεχνικές για να διαλέξετε, η πιο γνωστή είναι το ξυραφάκι, εδώ που τα λέμε το ξυραφάκι μπορεί να μην είναι η ιδανικότερη λύση αλλά είναι η πιο γρήγορη και εύκολη και μας έχει ξελασπώσει πολλές φορές.
Για μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα μπορείτε να επιλέξετε το ζεστό κερί, χαλάουα ή laser.
Βήμα 3. Ηλιοκαμένο χρώμα. Εννοείται ότι δεν έχετε προλάβει ακόμα να μαυρίσετε και το χρώμα του δέρματος είναι αρκετά χλωμό. Ο ήλιος και τα solarium είναι βλαβερά για την υγεία του δέρματος, οπότε προμηθευτείτε ένα self tanner.
Βήμα 4. Προστατευτείτε. Το ξέρω το έχετε ακούσει αμέτρητες φορές αλλά θα το υπενθυμίσω άλλη μια, μην παραμελείτε το αντηλιακό σας. Ξεκινήστε με ένα υψηλό δείκτη προστασίας και σταδιακά μειώστε το. Αυτό ισχύει και για την πόλη αλλά και την παραλία.
Βήμα 5. Φροντίστε εντατικά τα εγκαύματα από τον ήλιο. Ακόμα και αν βάλετε αντηλιακό υπάρχει η πιθανότητα να καείτε από τον ήλιο, ειδικά αν εκτεθείτε στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες. Περιποιηθείτε το έγκαυμα με κρύες κομπρέσες και απλώστε μια καταπραϋντική κρέμα φαρμακείου ή αλόη χωρίς άρωμα. Έτσι το δέρμα σας θα επανέλθει πιο γρήγορα και θα μειωθούν οι πιθανότητες να μείνουν σημάδια (πανάδες – κηλίδες).
Bήμα 6. Η λέξη κλειδί για την ομορφιά της επιδερμίδας του προσώπου είναι η ενυδάτωση. Εάν παρατηρείτε θαμπάδα βάλτε στη ρουτίνα ομορφιάς σας μια μάσκα ενυδάτωσης με αντιοξειδωτικά συστατικά. Επαναλάβετε περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου