Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα 10 πιο δροσερά σημεία της Αθήνας για τις ημέρες του καύσωνα

Με το θερμόμετρο να δείχνει (τουλάχιστον) 40, η ζωή στην Αθήνα είναι αποπνικτική. Το Cosmo.gr σου προτείνει 10 πράσινες οάσεις στην πόλη (στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο) που θα σε βοηθήσουν να την παλέψεις με τον καύσωνα.
Άλσος Νέας Σμύρνης
 
Πενήντα καταπράσινα στρέμματα στην καρδιά της Νέας Σμύρνης σε περιμένουν για να δροσιστείς τις καυτές μέρες (και νύχτες) του καλοκαιριού.
Λόφος του Στρέφη
 
Εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια, το αδελφάκι του Λυκαβηττού, δίπλα στα Εξάρχεια, υπόσχεται να σε δροσίσει: με το που θα αρχίσεις να ανεβαίνεις τα σκαλάκια της Καλλιδρομίου θα νιώσεις αμέσως το αεράκι να σε φυσάει. Εκεί βγάζει τραπεζάκια και ο "Εξωστρεφής", που σερβίρει παγωμένες μπύρες και ουζάκι.
Εθνικός Κήπος
 
Λίγα μόλις λεπτά με τα πόδια από το Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, ο εθνικός κήπος, πνιγμένος στο πράσινο και στα λουλούδια θα σου προσφέρει απλόχερα σκιά κάτω από τα δέντρα του. Αν διψάσεις, απόλαυσε έναν παγωμένο καφέ ή ένα δροσιστικό ρόφημα στο γραφικό καφενεδάκι του Κήπου.
Βήμα Πνύκας
 
Το σημείο μπροστά στο Βήμα της Πνύκας θεωρείται το πιο δροσερό της περιοχής, ειδικά το βράδυ. Η σκιά των δέντρων θα σε ανακουφίσει από τη ζέστη. Αν έρχεσαι από το Κουκάκι, εκεί όπου η οδός Ορλώφ συναντάει τον περιφερειακό του λόφου, μπες στο άλσος κι από τα σκαλοπάτια συνέχισε ίσια επάνω για να απολαύσεις τη δροσιά στο μικρό λατομείο.
Πεδίον του Άρεως
 
Διακόσια τριάντα στρέμματα πρασίνου σε έναν από τους πιο γνωστούς κήπους στο κέντρο της Αθήνας. Αν έχεις μικρά παιδιά θα το χαρούν περισσότερο, αφού στο Πεδίον του Άρεως λειτουργούν τρεις παιδικές χαρές, η μία με όργανα άθλησης.
Κήπος Νομισματικού Μουσείου
 
Βρίσκεται στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου, μια μικρή πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Ο κήπος, με έκταση 800 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβάνει πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας και κοσμείται με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων. Πιες κάτι δροσερό στο αναψυκτήριο. Θα το απολαύσεις.
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής
 
Καταπράσινος και δροσερός, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής, ούτε καν θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχει, πίσω από την πολύβουη Βασιλίσσης Σοφίας, πνιγμένος στο πράσινο και στα λουλούδια. Είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.
'Αλσος Παγκρατίου

Μια ανάσα πρασίνου, 25 περίπου στρεμμάτων, στο πυκνοκατοικημένο Παγκράτι. Εδώ μπορείς να τρέξεις, να περπατήσεις ή απλώς να χαλαρώσεις στα παγκάκια του.
'Αλσος Βεΐκου
Περίπου 1.890 στρέμματα διαμορφωμένου χώρου πρασίνου, με γήπεδα, χώρο θεάτρου, δρομάκια για να περάσεις δροσερά την ώρα σου. 
Άλσος Συγγρού
 
Αν μένεις στα βόρεια θα το ξέρεις σίγουρα. Στο ύψος του ΚΑΤ, στα σύνορα των δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς, βρίσκεται ένα καταπράσινο πάρκο, 900 τετραγωνικών μέτρων, που μας άφησε κληρονομιά ο Ανδρέας Συγγρός. Δεν θα βρεις παιδικές χαρές, καφέ και εγκαταστάσεις. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη φύση και θέλουν να περπατήσουν ή να αθληθούν σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον.
via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου