Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα top-10 ξενοδοχεία που έχουν πρωταγωνιστήσει στο Χόλιγουντ!

Δεν γίνονται μόνο οι ηθοποιοί διάσημα αστέρια του Χόλιγουντ, αλλά και τα ξενοδοχεία, στα οποία διαδραματίζονται οι ταινίες. Το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr δημιούργησε μια λίστα από 10 ξενοδοχεία  τα οποία έχουν προβληθεί επιτυχώς σε πρόσφατες ταινίες του Χόλιγουντ.
Τα ξενοδοχεία μπορούν και αυτά να αποκτήσουν φήμη μέσα από τις ταινίες. Όσοι τα επισκέπτονται και ταυτόχρονα έχουν αγαπήσει τις συγκεκριμένες ταινίες, η διαμονή τους αποκτά μια εντελώς διαφορετική διάσταση. Είτε πρόκειται για μια επίσκεψη στο penthouse του Batman, είτε πρόκειται για την απόλαυση ενός Martini όπως έκανε ο θρυλικός James Bond, σε κάθε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία οι επισκέπτες ακολουθούν τα βήματα μεγάλων σταρς. Η σύγκριση ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr δημιούργησε μια λίστα με τα καλύτερα αξιολογημένα ξενοδοχεία, καθ' ένα από τα οποία έπαιξε χαρακτηριστικό ρόλο σε μεγάλες, διεθνείς ταινίες του Χόλιγουντ. Από το Τόκυο έως και το Σικάγο, από το Μονακό έως και το Μπριζ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν σε αυτά τα ξενοδοχεία τα κομψά τους δωμάτια, πολυτελή σπα και εξαιρετικό σέρβις. Παράλληλα θα μπορέσουν να ξαναζήσουν τις κινηματογραφικές σκηνές έτσι όπως τις απόλαυσαν μέσα από τις αγαπημένες τους ταινίες. Δείτε εδώ τα 10 ξενοδοχεία, τα οποία ξεχώρισαν μέσα από τις αξιολογήσεις των ταξιδιωτών και έχουν χαρακτηρίσει κάποια ταινία του Χόλιγουντ:


1. Hôtel de París (Mονακό, Ταινία: Iron Man 2, 2010)
To ξενοδοχείο Hôtel de París στο Μονακό εμφανίζεται στην ταινία "Iron Man 2", στην οποία πρωταγωνιστούν ο Robert Downey Jr., η Gwyneth Paltrow και ο Mickey Rourke. Στην ταινία, ο Iron Man αντιμετωπίζει τους αντιπάλους τους προσπαθώντας να σώσει τον ελεύθερο κόσμο ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να προστατέψει από τον αμερικάνικο στρατό το μυστικό της δύναμής του. Η ταινία προβλήθηκε παγκοσμίως και απέδωσε 600 εκατομμύρια US δολάρια. Tο ξενοδοχείο Hotel de París, στο λόμπυ του οποίου διαδραματίστηκε μια συγκλονιστική διαμάχη μεταξύ του Iron Man και των εχθρών του, δεν είναι συνήθως τόσο θορυβώδες. Βρίσκεται στην περιοχή όπου είναι και το Casino στην καρδιά του Μονακό. Κάθε δωμάτιο του υπέροχου αυτού ξενοδοχείου είναι ξεχωριστά διακοσμημένο και επιπλωμένο. Το ξενοδοχείο έχει τρία εστιατόρια. Ένα από αυτά είναι και το περίφημο "Le Grill", το οποίο σερβίρει μεσογειακή κουζίνα και έχει βραβευτεί με ένα αστέρι από το ιδιαίτερα διάσημο κριτικό τροφίμων Michelin. Τιμή από 451 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα Superior Twin Room συμπεριλαμβανομένου πρωινού (8.10.2010 - 10.10.2010)

2. Hotel Park Hyatt (Tόκυο, Ταινία: Lost in Translation, 2003)
Καθοδηγούμενοι από τη σκηνοθεσία της Sofia Coppola ο Bill Murray και η Scarlett Johansson συναντιούνται στο  Hotel Park Hyatt στην ταινία "Lost in Translation" (Χαμένοι στη Μετάφραση). Η ταινία παρουσιάζει τη μελαγχολική ιστορία δύο αδελφών ψυχών και διαδραματίζεται μεταξύ της νυχτερινής ζωής του Τόκυο, των καραόκε μπαρς και του ξενοδοχείου. Το 2004 βραβεύεται η ταινία με το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Το κομψό ξενοδοχείο Park Hyatt βρίσκεται στην καρδιά του Shinjuku, σε μια εμπορική περιοχή του Τόκυο γεμάτη ζωή και ψυχαγωγία. Μετά από μια βόλτα στα καταστήματα στην δημοφιλή οδό Omotesando ή μετά από μια επίσκεψη στο Meiji Schreins, μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν στο σπα του ξενοδοχείου "Club On The Park" ένα χαλαρωτικό μασάζ. Ένα δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου "New York Grill" θα πρέπει να βρίσκεται στο πρόγραμμα κάθε επισκέπτη. Ο 52ος όροφος προσφέρει θέα προς την ιαπωνική πρωτεύουσα που κόβει την ανάσα. Τιμή από 529 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα Twin Room μέσω (8.10.2010 - 10.10.2010)

3. Hotel de Rome ( Βερολίνο, Ταινία: Rabbit Without Ears, 2007)
Στην ερωτική κομεντί "Rabbit without Ears" το ξενοδοχείο Hotel de Rome στο Βερολίνο, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του. Ο Βλαντιμίρ Κλίτσκο θέλει να κάνει πρόταση γάμου στην συμπρωταγωνίστριά του Yvonne Catterfeld στην εντυπωσιακή αίθουσα χορού του ξενοδοχείου. Η πρόταση γάμου όμως διακόπτεται απότομα από τον δημοσιογράφο Ludo (Til Schweiger), ο οποίος κάνει την είσοδό του από τη γυάλινη οροφή της αίθουσας. Στις κινηματογραφικές αίθουσες προσήλθαν 6,3 εκατομμύρια επισκέπτες για να απολαύσουν τη ρομαντική ιστορία ανάμεσα στον Til Schweiger και στην Nora Tschirner. Οι οπαδοί της ταινίας μπορούν να επισκεφθούν το πολυτελές ξενοδοχείο Hotel de Rome στο Βερολίνο στην Bebelplatz. Το κτίριο, το οποίο στεγάζει το ξενοδοχείο χρονολογείται από το 1889 και στεγάζει 146 κομψά δωμάτια και σουίτες, των οποίων τα ψηλά ταβάνια και η εκλεπτυσμένη επίπλωση υποδηλώνουν τη μακρά ιστορία του. Στο λόμπυ του ξενοδοχείου σερβίρεται τις απογευματινές ώρες αγγλικό τσάι καθώς επίσης και ιταλικές ποικιλίες τσαγιού. Από την τοποθεσία του ξενοδοχείου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα του Βερολίνου και να ανακαλύψουν τον τρόπο ζωής της γερμανικής πρωτεύουσας. Τιμή από 260 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο (15.10.2010 - 17.10.2010)

4. Hotel Giraffe (Nέα Υόρκη, Ταινία: Sex and the City - η ταινία, 2008)
Στην ταινία "Sex and the City, η Piano σουίτα του ξενοδοχείου Hotel Giraffe εμφανίζεται να είναι το διαμέρισμα, το οποίο ανήκει στον "Mr. Big". Η ταινία, η οποία διατήρησε το ίδιο όνομα και ακολούθησε την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς είναι ουσιαστικά μια κωμωδία, όπου όλα περιστρεφονται γύρω από την αγάπη και τη μόδα στο Big Apple. Πριν βρουν οι τέσσερις βασικές πρωταγωνίστριες το δικό τους "Happy End", πρέπει να ζήσουν πολλές μυστήριες περιπέτειες. Οι θαυμαστές των τεσσάρων New Yorkers θα απολαύσουν ιδιαίτερα μια επίσκεψη στο ξενοδοχείο Giraffe. Αυτό το κομψό, city hotel προσφέρει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσα από ένα μοντέρνο στυλ με όμορφα, ζεστά χρώματα και καλόγουστα έπιπλα. Το τετράστερο ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Park Avenue 26th Street. Από εκεί, πολλά ορόσημα της Νέας Υόρκης (Flatiron Building, the Empire State Building) είναι εύκολα προσβάσιμα είτε με τα πόδια, είτε με το μετρό. Για τους shopaholics αξίζει να επισκεφθούν το "Macy's" και το "Bloomingdale's". Τιμή από 375 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο (1.10.2010 - 3.10.2010)

5. Hotel Relais Bourgondisch Cruyce (Mπριζ, Ταινία: In Bruges, 2008)
Στην ταινία "In Bruges", το ξενοδοχείο Relais Bourgondisch Cruyce αποτελεί ένα καλαίσθητο σκηνικό,  στο οποίο δύο δολοφόνοι, ο Brendan Gleeson και ο Colin Farrell  πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Η εμπειρία αυτή, την οποία όπως φάνηκε ο ένας από τους δύο δολοφόνους απόλαυσε ιδιαίτερα ενώ ο άλλος όχι, γρήγορα μετρατράπηκε σε τραγικο-κωμωδία. Το ξενοδοχείο Relais Bourgondisch Cruyce και η χαρακτηριστική του ξύλινη πρόσοψη προβάλλονται πολύ κατά τη διάρκεια του έργου. Το ρομαντικό αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του ιστορικού Μπριζ, σε μια από τις όχθες των καναλιών της βελγικής πόλης. Πολύτιμα έπιπλα αντίκες, έργα τέχνης και floral χαρακτηριστικά, είναι κάποια από τα βασικά γνωρίσματα του ξενοδοχείου. Μετά από μια γεμάτη ημέρα εξερευνώντας τα κανάλια της φλαμανδικής πρωτεύουσας και τα γραφικές μπρασερί, οι επισκέπτες θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους σε ένα από τα 16 άνετα δωμάτια του ξενοδοχείου. Τιμή από 240 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο (15.10.2010 - 17.10.2010)

6. Budapest Marriott Hotel (Bουδαπέστη, Ταινία: Munich, 2005)
To ξενοδοχείο Marriott Hotel στη Βουδαπέστη, εμφανίζεται στο ιστορικό δράμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Μόναχο", ως ένα εικονικό ξενοδοχείο στο Λονδίνο. Με αυτό το έργο ο Spielberg διερευνά ένα πολιτικά ευαίσθητο θέμα, αναμειγνύοντας ιστορικά στοιχεία και πολύ δράση προκειμένου να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό και όμως ανησυχητικό σκηνικό. Ο Eric Bana, ο οποίος αποτελεί και τον πρωταγωνιστή του έργου, αναλαμβάνει από τον πρόεδρο του Ισραήλ να ψάξει και να κυνηγήσει τους επικεφαλής  τρομοκράτες του τρομοκρατικού πυρήνα που ευθύνεται για τις επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Ενώ η βεντέτα του Bana συνεχίζεται, ο ίδιος αρχίζει να αμφισβητεί τα κίνητρα πίσω από το έργο που του έχει ανατεθεί. Κάποιες από τις σκηνές γυρίστηκαν στη Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο Marriott, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Βουδαπέστης. Τα 364 δωμάτια έχουν θέα προς τον ποταμό Danube όπως επίσης και το εστιατόριο του ξενοδοχείου Peppers, το οποίο είναι διάσημο όχι μόνο στους τουρίστες αλλά και σε πολλούς ντόπιους. Η ανοιχτή κουζίνα το εστιατορίου προσφέρει παραδοσιακά, ουγγρικά πιάτα με μεσογειακές επιρροές. Μετά από μια κουραστική μέρα στην ουγγρική πρωτεύουσα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να χαλαρώσει με ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου "Aqua Bar". Τιμή από 97 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα Deluxe Twin Room συμπεριλαμβανομένου και πρωινού (1.10.2010 - 3.10.2010)

7. Hotel 71 (Σικάγο, Ταινία: The Dark Knight, 2008)
Στην ταινία του  Batman "The Dark Knight", ο 39ος όροφος του ξενοδοχείου 71 στο Σικάγο χρησιμοποιείται από τον ήρωα  Bruce Wayne ως Penthouse. Εκεί ανακάμπτει από τις μάχες του με τον αιώνιο εχθρό του Joker. Ο σκηνοθέτης ο Christopher Nolan συγκεντρώνει για την ταινία ένα cast από κορυφαίους ηθοποιούς όπως ο Christian Bale που υποδύεται το ρόλο του Batman, το Heath Ledger που υποδύεται το Joker και το Morgan Freeman ο οποίος στην ταινία έχει το ρόλο του Lucius Fox. Το blockbuster hit, το οποίο παρουσιάστηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του  κόσμου κέρδισε περισσότερα από ένα εκατομμύριο US δολάρια στο box-office. Το ξενοδοχείο 71 είναι ένα μοντέρνο, τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο του Σικάγο. Είναι ένα ιδανικό μέρος από όπου μπορεί κανείς να γνωρίσεις τη "Windy City" και το διάσημο Willis Tower - το πιο ψηλό κτίριο της πόλης - το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά. Τιμή από 205 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα Premier River View Room συμπεριλαμβανομένου και πρωινού (1.10.2010 - 3.10.2010)

8. Hotel de la Reconquista (Oβιέδο, Ταινία: Vicky Christina Barcelona, 2008)
Το ξενοδοχείο Hotel de la Reconquista στο Οβιέδο είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες στην ταινία "Vicky Christina Barcelona" με την Penelope Cruz και τη Scarlett Johansson. Την σκηνοθεσία της ταινίας είχε αναλάβει ο Woody Allen, ο οποίος είναι μεγάλος οπαδός της περιοχής Asturias στην Ισπανία. Η ταινία αφορά τη ρομαντική ιστορία αγάπης δύο κοριτσιών, οι οποίες ταξιδεύουν στην Ισπανία και ερωτεύονται τον ίδιο άντρα. Ρομαντικές στιγμές μπορούν να περάσουν όμως και όσοι επισκεφθούν το ξενοδοχείο, στο οποίο η Scarlett Johansson και ο Javier Bardem ήρθαν πιο κοντά για τους ρόλους της ταινίας. Το πεντάστερο ξενοδοχείο στην καρδιά του Οβιέδο είναι μια κατοικία ευγενών με βασιλικό αέρα. Πολύτιμες ταπετσαρίες και καθρέφτες, έργα τέχνης και ακριβοί πολυέλαιοι δημιουργούν αυτή τη βασιλική ατμόσφαιρα. Κάθε χρόνο εδώ  λαμβάνει χώρα το περίφημο "Principe de Asturias", το γνωστό βραβείο για τους επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνες ή αθλητές. Τιμή από 167 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα Double Deluxe Room (8.10.2010 - 10.10.2010).

9. Grandhotel Pupp (Kάρλσμπαντ, Ταινία: Casino Royal, 2006)
Ο James Bond (Daniel Craig) πήγε το 2006 στην ταινία Casino Royal στο Grand Hotel Pupp στο Κάρλοβυ Βάρυ. Στην ταινία προβάλεται η είσοδος του ξενοδοχείου όπου συναντιέται ο 007 και το Bondgirl Eva Green αλλά  και το εστιατόριο του. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο χρησίμευσε ως σκηνικό και σε άλλες ταινίες, όπως για παράδειγμα στην ταινία "Shanghai Knights" με τον Jackie Chan. Το ξενοδοχείο Grandhotel Pupp υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ατμόσφαιρα λιγότερο ταραχώδη απ' ότι στις ταινίες του Χόλιγουντ και προτιμότερο χαλαρή και κομψή. Το ιστορικό ξενοδοχείο στο Κάρλσμπαντ χρονολογείται από το 1701 και έχει την αριστοκρατική γοητεία ενός διατηρητέου ξενοδοχείου. Τηλεοπτικοί αστέρες όπως ο Antonio Banderas και ο John Malkovich έχουν απολαύσει ήδη τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου. Μετά από μια συναρπαστική ημέρα στη τσέχικη πόλη μπορούν οι επισκέπτες να χαλαρώσουν στο Becher's Bar του ξενοδοχείου με ένα ποτό Wodka-Martini "shaken, not stirred". Τιμή από 210 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα Twin Room συμπεριλαμβανομένου και πρωινού (1.10.2010 - 3.10.2010)

10. Hotel Regina ( Παρίσι, Ταινία: Τhe Bourne Identity, 2002)
Στο θρίλερ „The Bourne Identity" το ξενοδοχείο Regina στο Παρίσι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ταινία. Εδώ, ο βραβευμένος με όσκαρ Matt Damon, γνωστός ως Jason Bourne, αναζητά ενδείξεις για το παρελθόν του. Υποστήριξη βρίσκει από τη γερμανίδα ηθοποιό Franka Potente (Marie). Το Hotel Regina, με την εντυπωσιακή του πρόσοψη και το περίτεχνο εσωτερικό του, αποτελεί χώρο πολυτελείας στο κέντρο του Παρισιού. Στο λόμπυ του ξενοδοχείου, πολύτιμα έργα ζωγραφικής και έπιπλα αντίκες καλωσορίζουν τους επισκέπτες μέσα σε μια κομψή ατμόσφαιρα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στο Λούβρο και στους κήπους Tuilerien και αποτελεί ιδανικό σημείο για να ξεκινήσει κανείς την εξερεύνηση στην γαλλική πρωτεύουσα. Τιμή από 225 ευρώ για μια διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο (5.11.2010 - 7.11.2010)
Η επιλογή βασίζεται σε ξενοδοχεία, τα οποία έχουν αξιολογηθεί καλά από ταξιδιώτες και έχουν προβληθεί σε διεθνείς ταινίες.
Πηγή: www.trivago.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου