Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 μυστικά για να φτάσεις την ενέργειά σου στα ύψη

Φθινόπωρο ίσον νέα ξεκινήματα, νέες υποχρεώσεις, νέες ασχολίες. Και η ενέργεια που απαιτείται είναι υψηλότερη απ΄αυτή του καλοκαιριού.Τόνωσε τον οργανισμό σου και δώστου την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις καθημερινές αυξημένες υποχρεώσεις........
Το Cosmo.gr σε συνεργασία με το Pinkgirlnotes. com σου δίνει 5 συμβουλές για να αυξήσεις την ενέργειά σου.
Έχουμε μια φίλη - ας την λέμε CieL- που ξέρει πάντα τι πρέπει να πει για να μας ηρεμήσει, που ότι κι αν συμβαίνει κλείνει τις προτάσεις της με inspirational προτροπές και που στις διακοπές της συμπεριλαμβάνει πάντα μερικές μέρες προσήλωσης στον εαυτό της, είτε στα ashram της Ινδίας είτε σε yoga retreats σε ενεργειακές γωνιές της Ελλάδας. Σε ποιόν άλλον θα στρεφόμασταν, λοιπόν, για να μας βοηθήσει να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας για μια νέα σεζόν που θα βάλει εμάς και τη ευεξία μας σε προτεραιότητα;

5 υγιεινές, αποτελεσματικές και άμεσες PICK ME UP λύσεις:

Το φθινόπωρο για πολλούς σημαίνει πόλη, δουλειά ή αναζήτηση εργασίας, και γενικα μια ρουτίνα που απαιτεί διαρκή συγκέντρωση και δημιουργικότητα. Οι ρυθμοί αλλάζουν από το καλοκαίρι και ξαφνικά το σώμα και το πνεύμα μας έχουν να προσαρμοστούν σε άλλα δεδομένα και συχνό είναι το φαινόμενο να χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω ενέργεια. Ευτυχώς υπάρχουν μερικοί εύκολοι και άμεσοι τρόποι να την εξασφαλίζουμε καθημερινά!

1. Pick Me Up SHOWER

Το πρωί στο ντους βάλτε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο στο σφουγγάρι σας. Το δεντρολίβανο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια ως ένα από τα καλύτερα τονωτικά για το νευρικό σύστημα, την βελτίωση μνήμης, καταπολεμά την υπνηλία και την εξάντληση. Οι αρχαίοι το έβαζαν στα μαλλιά για συγκέντρωση! Παράλληλα το δεντρολίβανο μας φροντίζει και αλλιώς, ζεσταίνει τους μυς, βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην κυκλοφορία του αίματος και συνιστάται για προβλήματα κατακράτησης υγρών και κυτταρίτιδας.

2. Pick Me Up BITE

Μία μικρή ποσότητα βασιλικού πολτού το πρωί με το που ξυπνήσετε θα σας δώσει πολλή ενέργεια, δύναμη, διαύγεια και θα τονώσει τη μνήμη σας. Είναι ότι πρέπει για να μπούμε δυναμικά στο φθινόπωρο! Καλό είναι να τον συνδυάσετε με μία κουταλιά μέλι, όχι μόνο για να καλύψετε την υπόξινη γεύση του, αλλά και επειδή ο συνδυασμός τους είναι πολύ υγιεινός και ευεργετικός για το σώμα. Έχει αποδειχτεί ότι ο βασιλικός πολτός είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης! Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη, στο ανοσοποιητικό και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές επιθέσεις, αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, ρυθμίζει το βάρος, βοηθά στη χώνεψη, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση. Όλες τις ιδιότητες του βασιλικού πολτού αναλυτικά, μπορείτε να τις δείτε εδώ.

3. Pick Me Up SIP

Για την pick me up γουλιά πάντως μην επιλέξετε τον καφέ! Ενώ ο καφές μπορεί να είναι ένα χρήσιμο pick-me-up σε περιστασιακή βάση, η μακροχρόνια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να συμβάλει σε στομαχικά και καρδιακά προβλήματα, φθείρει το νευρικό σύστημα, προάγει αίσθημα άγχους και κάνει το σώμα μας περιέργως επιρρεπές στην κούραση! Ευτυχώς υπάρχουν πολλά βότανα που ενισχύουν τα επίπεδα της ενέργειας μας φυσικά και είναι υγιεινά, αναζωογονητικά και τονωτικά. Όπως τα Ginko Biloba, πιπερόριζα, κανέλλα και αγριοτριανταφυλλιά. Μία εύκολη λύση είναι τα φακελάκια Energy Organic Herbal Tea της Apivita με κανέλλα, κάρδαμο και αγριοτριανταφυλλιά. Συχνά μέσα στο τσάι ρίχνω πολλά παγάκια και γίνεται ένα τέλειο δροσιστικό και pick-me-up απολαυστικό ποτό.
Και για όσους δεν έπεισα ότι η χρόνια κατανάλωση καφέ μας κάνει εντέλει κουρασμένους προτείνω να διαβάσετε μεταξύ άλλων αυτό το άρθρο.

4. Pick Me Up CRYSTAL

Είναι γνωστό ότι οι κρύσταλλοι έχουν ευεργετικές ιδιότητες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στο πέρασμα του χρόνου, και μπορούν να βοηθήσουν και εμάς στην καθημερινότητά μας. Κάποιοι κρύσταλλοι συγκεκριμένα προάγουν την αποκατάσταση της ενέργειας, τη ζωτικότητα, την αρμονία και την θετικότητα, όπως οι Clear Quartz, Citrine, Green Tourmaline, Ametrine. Οι Citrine κρύσταλλοι για παράδειγμα λέγεται ότι «μεταφέρουν τις ακτίνες του ήλιου» και οι ιδιότητές τους είναι η αναδόμηση κυττάρων του σώματος, ενεργοποιούν το σώμα και τα τσάκρα ιδίως του ηλιακού πλέγματος (στομαχιού), βελτιώνουν την φυσική ενέργεια και προάγουν τη χαρά. Μπορείτε να πάρετε έναν σε μορφή κοσμήματος η απλά να τον ακουμπήσετε για παράδειγμα στο γραφείο σας.

5. Pick Me Up MOVE

Όπως γνωρίζουμε η κίνηση αυξάνει τη ροή του αίματος, φέρνοντας οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος και του εγκεφάλου μας, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενεργοποιεί τις ενδορφίνες –happy hormones!-, αυξάνει το μεταβολισμό και τα επίπεδα της ενέργειας μας. Δεν χρειάζεται, όμως, να βάζουμε μεγάλους εντυπωσιακούς συχνά ανεκπλήρωτους στόχους. H σταθερή κίνηση στην καθημερινότητά μας είναι πιο σημαντική από την άστατη περιστασιακή άσκηση και καλό είναι να κάνω κάτι τώρα για να νιώσω καλά και πιο ζωντανός. Tώρα. Την ενέργεια μπορεί να μας την αυξήσει ακόμα και ένα 10λεπτο δυναμικό περπάτημα. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή η καθημερινότητα δεν σας επιτρέπει να ασκηθείτε συστηματικά - παρόλο που συνιστάται!- μία pick me up κίνηση για άμεσα αποτελέσματα στην αύξηση επιπέδων ενέργειας είναι η ακόλουθη:
Καθίστε με τα πόδια σταυρωμένα, κρατώντας τους αστραγάλους ή τις κνήμες. Εισπνεύστε και σηκώστε το στήθος προς τα εμπρός και πάνω. Εκπνεύστε και καμπουριάστε την σπονδυλική στήλη ακουμπώντας το πηγούνι στο στήθος. Ξεκινήστε την κίνηση αυτή αργά και αυξήστε τον ρυθμό σταθερά, συνεχίστε για τέσσερα λεπτά. Αυτή η κίνηση απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια σε όλη την σπονδυλική στήλη και τροφοδοτεί τη ροή ενέργειας και οξυγόνου σε άλλα μέρη του σώματος, αυξάνοντας αυτόματα τα επίπεδα ενέργειας και χαρίζοντας μας άμεση τόνωση.
Τι λέτε; Τις εφαρμόζουμε από...ΤΩΡΑ;!
A bientôt!
Something extra: Επειδή, όμως, δεν  υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του μυαλού, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη εκείνο το πρωί που νιώθετε ότι θέλετε να ξαναγυρίσετε κάτω από τα σκεπάσματα και πείτε του με πίστη, δυνατά και όσες φορές χρειαστεί τη φράση 'Σήμερα είμαι γεμάτη ενέργεια και θα τη διοχετεύσω σε μια δημιουργική ημέρα΄ ή οποιοδήποτε άλλο affirmation ενέργειας 'δουλεύει' για εσάς. Λειτουργεί πάντα!
 via

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου