Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάθετε αν σας… θέλει, ακούγοντας τη φωνή του

Μάθετε αν σας... θέλει, ακούγοντας τη φωνή του
Θα θέλατε να ξέρατε αν κάποιος σας επιθυμεί σφόδρα; Δεν έχετε παρά να τον… ακούσετε καλά.

Διότι, όπως επιβεβαιώνουν αμερικανοί επιστήμονες, η φωνή των γυναικών γίνεται πιο βαθιά και βραχνή ενώ των ανδρών…
ανεβάζει τόνο όταν τα δύο φύλα βρίσκονται απέναντι από το αντικείμενο του πόθου τους.
Τα επιστημονικά αυτά ευρήματα έρχονται να «σφραγίσουν» όσα όλοι έχουμε παρατηρήσει κατά καιρούς στη συμπεριφορά των φίλων μας: όταν μιλούν σε ένα άτομο για το οποίο τρέφουν ρομαντικά αισθήματα, τότε η φωνή τους αλλάζει.
  • Μίμηση του τόνου της φωνής του συντρόφου
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί από το Κολέγιο Albright στην Πενσιλβάνια ανακάλυψαν, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Nonverbal Behaviour», ότι η αλλαγή στον τόνο της φωνής ήταν εντονότερη όταν άνδρες και γυναίκες μιλούσαν στο τηλέφωνο. Παρατήρησαν επίσης ότι και τα δύο φύλα προσπαθούσαν να «ταιριάξουν» τη φωνή τους με εκείνη του συντρόφου τους – να μιμηθούν δηλαδή τον τόνο του.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που βασίστηκε σε παρακολούθηση 24 ατόμων που μιλούσαν στο τηλέφωνο και βρίσκονταν στα… μέλια με έναν καινούργιο σύντροφο, οι γυναίκες τείνουν να κατεβάζουν τον τόνο της φωνής τους ενώ αντιθέτως οι άνδρες τείνουν να ανεβάζουν τον δικό τους μιλώντας στο έτερόν τους ήμισυ.
  • Δείκτης ανίχνευσης της απιστίας
Οι ψυχολόγοι που βρίσκονται πίσω από τη νέα μελέτη πιστεύουν μάλιστα ότι αυτές οι αλλαγές στον τόνο της φωνής ανδρών και γυναικών ανάλογα με το αν μιλούν σε φίλους ή σε συντρόφους θα μπορούσαν να αποτελέσουν καλό «δείκτη» για την… ανίχνευση της απιστίας.
Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί διερεύνησαν πώς οι εθελοντές άλλαζαν τον τόνο της φωνής τους όταν είχαν μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία είτε με φίλους τους του ιδίου φύλου είτε με τους ερωτικούς συντρόφους τους.
Τους ζητήθηκε να τηλεφωνήσουν τόσο σε κάποιον φίλο τους όσο και στον ερωτικό σύντροφό τους και να ξεκινήσουν και στις δύο περιπτώσεις τη συζήτηση με το «Πώς είσαι;» και «Τι κάνεις τώρα;».
  • Η ώρα της κρίσης
Στη συνέχεια οι επιστήμονες έβαλαν 80 ανεξάρτητους κριτές να ακούσουν τις ηχογραφήσεις και να δηλώσουν πότε αυτές… ανέδιδαν σεξουαλικότητα, πότε έδειχναν ευχαρίστηση και πότε ερωτικό ενδιαφέρον. Οπως είδαν, οι ανεξάρτητοι κριτές ήταν σε θέση να καταλάβουν χωρίς να κάνουν λάθος πότε το κάθε άτομο μιλούσε σε φίλο του ή στον ερωτικό σύντροφό του. Αυτό τους έκανε να πιστεύουν ότι οι εθελοντές άλλαζαν τον τόνο της φωνής τους προκειμένου να επικοινωνήσουν το status της σχέσης τους.
«Οι ηχογραφήσεις που αφορούσαν τους ερωτικούς συντρόφους κρίθηκαν ως πιο ευχάριστες, πιο σέξι και πιο δηλωτικές ερωτικού ενδιαφέροντος σε σύγκριση με εκείνες που αφορούσαν τους φίλους του ιδίου φύλου» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Σούζαν Χιουτζ.
Η ερευνητική ομάδα διεξήγαγε επίσης φασματογραφική ανάλυση στα φωνητικά δείγματα ώστε να εξετάσει τον τόνο της φωνής των εθελοντών. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μιμούνται τον τόνο της φωνής των ερωτικών συντρόφων τους. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτό μαρτυρεί «επιθυμία για οικειότητα και δέσμευση. Πρόκειται για έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε ότι μας ενδιαφέρει ο ερωτικός μας σύντροφος. Είναι σαν να του λέμε “Εγώ και εσύ είμαστε ένα”».
  • Στρες και νευρικότητα
Ενδιαφέρον ήταν το εύρημα ότι όταν οι επιστήμονες «απογύμνωσαν» τις ηχογραφήσεις από το γλωσσικό περιεχόμενο διατηρώντας όμως τον κυματισμό και τον τονισμό της φωνής, οι κριτές διέκριναν στρες και νευρικότητα στη φωνή των εθελοντών που μιλούσαν στους ερωτικούς συντρόφους τους. Η καθηγήτρια Χιουτζ δίνει μια εξήγηση: «Οι “φρεσκο-ερωτευμένοι” δεν θέλουν να τους απορρίψουν οι ερωτικοί τους σύντροφοι». Αν είστε λοιπόν ερωτευμένος, δεν χρειάζεται να το πείτε ευθέως. Απλώς μιλήστε στον… σωστό τόνο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου