O Διονύσης Αλέρτας φτιάχνει τα καλύτερα brownies αποκλειστικά για
τα Ivoire. Εδώ μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της συνταγής του.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, για περίπου 10' μέχρι ν’ ασπρίσουν.
Λιώνουμε το βούτυρο
σε χαμηλή φωτιά (ή στο φούρνο μικροκυμμάτων), προσθέτουμε τη σοκολάτα
και ανακατεύουμε μέχρι να να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα της
σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και
προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το ξύσμα από τα sticks
βανίλιας.
Στρώνουμε ένα
κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψάκι 25Χ25 εκ. και αδειάζουμε
το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό τουλάχιστον 1 ώρα (αλλιώς θα τρέχει το μείγμα υγρό).και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια