Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΤΕΓΗ Η ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ “ΖΕΥΣ”

Τα εγκαίνια της Στέγης του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», που παραχώρησε ο Δήμος Κατερίνης κατόπιν αίτησης του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής στην συμβολή των οδών Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα. Συμβολικά, η λιτή τελετή έγινε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νέστορα, προστάτη των αθλητών....
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμάς Παπαδημητρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Κυριακίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, κ.α. εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων, καθώς και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου. Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους π.Κυριάκος Κοκελίδης.














Χρήστος Μυστρίδης: “Πλούσια η πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική δράση του συλλλόγου”


Μιλώντας για την έως σήμερα, διαδρομή του συλλόγου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και οικοδεσπότης της εκδήλωσης Χρήστος Μυστρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων:
"Mεγάλη ημέρα σήμερα για τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ,  έναν σύλλογο που ιδρύθηκε το 2009 και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτύξει τον Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό του τόπου μας.
Το έργο μας πλούσιο. Οργανώσαμε και θεσμοθετήσαμε αγώνες δρόμου με εκατοντάδες δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας προβάλλοντας τον τόπο μας και συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του νομού μας. Δωρίσαμε ακριβή αντίγραφα αθλητικών ευρημάτων από την Αρχαία Πύδνα και το Δίον στο μουσείο μαραθωνίου δρόμου. Αδελφοποιηθήκαμε με το Παγκύπριο Σωματείο Δρομέων "Περικλής Δημητρίου". Δημιουργήσαμε τράπεζα αίματος.
Εκπροσωπήσαμε τον σύλλογο, την Πιερία και την Ελλάδα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Συμμετείχαμε σε πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δράσεις του νομού μας.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στις γκρίζες μέρες που διανύουμε εντάξαμε στις δράσεις μας άτομα με ειδικές ικανότητες, λέγοντας ένα ηχηρό όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό. 
Παράλληλα στις δράσεις μας, ζητήσαμε την συνδρομή τον τοπικών αρχών, των ορειβατικών και πολιτιστικών συλλόγων όλων τον περιοχών που διοργανώνουμε ή συνδιοργανώνουμε αθλητικά γεγονότα. Ραδιοερασιτέχνες, ποδηλατικές ομάδες, διασωστικές ομάδες, ο ιατρικός σύλλογος, φωτογράφοι της Εστίας Πιερίδων Μουσών, Αστυνομική Διεύθυνση, Ταξιαρχία, Τοπικές Κοινότητες  και οι κατά τόπους ενορίες - πέρα από τους μεμονωμένους εθελοντές - είπαν ναι στο κάλεσμα  για ενεργό συμμετοχή στις δράσεις μας. Στην ίδια προσπάθεια στάθηκαν δίπλα μας μεγάλοι χορηγοί, τα ΜΜΕ, οι κάτοικοι της Πιερίας, αλλά πάνω απ’όλα τα μέλη μας.
Αυτή η προσπάθεια πλέον θα γίνεται στη νέα μας στέγη, στη στέγη του ΖΕΥΣ και των μελών του, η οποία,  μας παραχωρήθηκε από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό .  Στη στέγη αυτή είστε ευπρόσδεκτοι μαζί με όλους όσοι  πίστεψαν και πιστεύουν στο όραμά μας και συμβάλλουν στην πραγματοποίησή του".

Σάββας Χιονίδης: “Δίνετε την διέξοδο του ευ αγωνίζεσθαι στην καθημερινότητά μας”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε μεταξύ άλλων: “Αποτελείτε μοναδικό παράδειγμα για την ενδυνάμωση του λαικού μαζικού αθλητισμού. Και για αυτό σας ευχαριστούμε. Παροτρύνετε με την δυναμική σας, την παρουσία σας, την έξωθεν καλή μαρτυρία που έχετε αποκτήσει στην ψυχή του κάθε Κατερινιώτη και δίνετε το έναυσμα σε πολλούς να συμμετέχουν. Είναι σαφές ότι εδώ δεν μετράει η ηλικία ή η σωματική κατασκευή. Εδώ τρέχουν όλοι. Ειδικά σε αυτή την γκρίζα εποχή που ζούμε κοινωνικά, εθνικά, οικονομικά. Με αυτό τον τρόπο δίνετε και την διέξοδο του ευ αγωνίζεσθαι, να αγωνιζόμαστε δηλαδή στην καθημερινότητα, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Αυτό που κάνετε δεν δυναμώνει μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που καταφέρνετε να συνεγείρετε τον κόσμο σε κάτι που έχει τεράστια αξία. Καλορίζικα πρόεδρε, μέλη του Δ.Σ. και μέλη του συλλόγου. Μπορούμε επίσης να επισημάνουμε, ότι, εδώ δίπλα υπάρχει και ένας χώρος αθλητικός. Είμαστε λοιπόν στη διάθεσή σας να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε αυτό τον ανοικτό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό αυτό που προσφέρετε για τον κάθε δημότη και δημότισσα”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τμήμα του Πολιτιστικού Σύλλογου Σιδηροδρομικού Σταθμού και την παράθεση δεξίωσης στους προσκεκλημένους.
Ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΤΗΣ



Εν τω μεταξύ με εξαιρετική επιτυχία αγωνιστικά και οργανωτικά ολοκληρώθηκε στην Ολυμπιακή Ακτή - το απόγευμα του Σαββάτου - ο επετειακός αγώνας δρόμου 5 χλμ παρουσία πολλών μελών. Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί δρομείς που έτρεξαν τον αγώνα για πρώτη φορά πλάι στους γονείς τους.

Ο αγώνας δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και συμμετείχαν σε αυτόν αποκλειστικά αθλητές του Συλλόγου. Παρόλα αυτά για την ιστορία ανακοινώνονται οι χρόνοι και τα ονόματα των μελών που έλαβαν μέρος στην γιορτή:

1 Σουλιώτου Αλεξάνδρα 20.28
2) Ιορδάνης Παπαδόπουλος 20.35
3) Γερομιχαλός Ευάγγελος 20.42
4) Καραδήμος Νίκος 21.40
5) Γκιάτας Αριστείδης 21.57
6) Τσιριπίδης Παντελής 22.18
7) Κουτσιώτας Αντώνης 22.28
8) Σαλαμάντη Ράνια 22.57
- Τασχουνίδης Πλάτων  22.57
10) Μακρίδης Γιώργος 23.02
11) Παλάγκας Γιάννης  23.10
12) Δομακίδης Γιώργος  23.16
-  Γκόλτσιος Νικηφόρος 23.16
-  Τόλιος Δημήτρης  23.16
15) Λαγομίχος Στέργιος 23.55
16) Μίχος Γιώργος 23.58
17) Παπαδόπουλος Βαγγέλης 24.10
18) Γκουντοβάς Δημήτρης 24.48
19) Ιωσηφόγλου Λεωνίδας 24.52
20) Παπαθυμιόπουλος Στέργιος 24.55
21) Σκλιοπίδης Βαγγέλης  25.25
22) Γιάννης Στάθης 26.10
23) Χριστίδης Χρήστος 26.44
24) Αγαθαγγελίδου Αγγελική 26.49
25)  Πούλιος Αλέξανδρος 26.53
-  Τζητηρίδης Παναγιώτης 26.53
-  Τζητηρίδης Στάθης 26.53
28) Γρηγοριάδης Δημήτρης 27.01
-  Μυστρίδης Χρήστος 27.01
30)Διαμαντόπουλος Μιχάλης 27.03
31) Παππάς Αθανάσιος 28.10
32) Δομακίδης Δημήτρης 28.27
33)  Δουλιάκας Αλέξανδρος 28.29
34) Διαμαντοπούλου Δέσποινα 28.39
35) Δαβιτίδης Στάθης 30.18
36) Παπαγεωργίου Σάκης 30.26
37) Σαμαλής Γιάννης 31.06
-) Τσουκάνης Διονύσης 31.06
-) Παππάς Μιχάλης 31.06
40) Παυλίδης Θεόδωρος 31.16
-) Ελευθεριάδης Σάκης 31.16
42) Ουζούνη Σταυρούλα 31.39
-) Γεωργιάδης Μιχάλης 31.39
44) Τζητηρίδου Ειρήνη 32.35
-) ‘Αïκου Μαρία 32.35
46) Συμεωνίδης Συμεών 37.35

Σε όλους τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια για να τους θυμίζουν τον ξεχωριστό αυτό αγώνα.

Το ΔΣ του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην διεξαγωγή του επετειακού αγώνα και στην προετοιμασία των εγκαινίων της στέγης του συλλόγου.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπορώ να ξαναβάψω τα μαλλιά μου μέσα σε λίγες μέρες;

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας πρόσφατα, και για κάποιο λόγο δεν σας ενθουσίασε το αποτέλεσμα, είναι πιθανό να σκεφτείτε να τα ξαναβάψετε άμεσα. Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να διατηρείτε το χρώμα σας  ζωντανό με το να το ανανεώνετε τακτικά, και στο να βάφετε πολύ συχνά τα μαλλιά και να τους προκαλέσετε ζημιά. Για αυτό το λόγο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να βάψετε τα μαλλιά ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γνησια Ιταλικη Φοκατσια

Υλικά συνταγής: Χλιαρό νερό: 300γρ Ζάχαρη: 30γρ Μαγιά: 30γρ Ελαιόλαδο: 30γρ Αλεύρι: 450 γρ. Χοντρό αλάτι: 20γρ Δεντρολίβανο: προαιρετικα Χωρίς κουκούτσι ελιές: περιπου 7-8 στο κοματι Εκτελεση Συνταγης

Θέλεις να μάθεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου; Το πρόσωπό του είναι ανοιχτό βιβλίο

Οι φυσιογνωμιστές, με βάση την κατανομή ενός προσώπου είναι εις θέση να αντιληφθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Πράγμα που βοηθά όλους εμάς, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ώστε να ξέρουμε εξ’ αρχής με ποιον άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Σχήμα προσώπου